Australië

Australië

Australië Land in Oceanië

Dit prachtige land ligt ingeklemd tussen de Indische en de Grote Oceaan. Het noorden van Australië  heeft een tropisch klimaat en het zuiden kenmerkt zich door een kouder klimaat. Maar ook hier is het in de zomers doorgaans uitstekend vertoeven. De westkust van het land is nog tamelijk ongerept en herbergt één grote stad, dit is Perth: ook wel de meest geïsoleerde miljoenenstad ter wereld genoemd.

De oostkust is een stuk levendiger en heeft bekende plaatsen als Sydney, Brisbane en Cairns. Ter hoogte van Cairns ligt ook het wereldberoemde Great Barrier Reef. Dit grootste natuurrif is bij iedere duiker zeer bekend en wordt als één van de mooiste duikplekken ter wereld beschouwd. Het rif heeft een lengte van meer dan tweeduizend kilometer.

Het binnenland van Australië is zeer dunbevolkt en kenmerkt zich door woestijnen, zoutpannen en (vaak opgedroogde) meren. Ook vindt u hier veel rotsgebergten.

In het binnenland zijn temperaturen van boven de 50 graden niet ongewoon. De oorspronkelijke inwoners van Australië zijn de Aboriginals. Jarenlang is deze bevolkingsgroep achtergesteld geweest, maar de laatste jaren is hier een kentering in te zien en worden de Aboriginals steeds meer als grondleggers van de huidige Australische cultuur gezien. De ´Aussies´, zoals de huidige bewoners van Australië ook wel genoemd worden, staan bekend om hun relaxte manier van leven. Het glas is hier altijd halfvol, dit zal mede komen door de doorgaans zomerse temperaturen, die het beeld van de laidback Aussies versterken. Voor de bezoeker van dit immense continent zal er voor iedereen voldoende te beleven zijn, de toerist die Australië eenmaal heeft bezocht zal hier doorgaans terugkeren. Australië laat een onuitwisbare indruk achter.


Natuur

De natuur van Australië is met geen enkel ander land ter wereld te vergelijken. Het unieke landschap van dit immense land is onder andere te danken aan afgelegen ligging ten opzichte van andere landen. Dit heeft Australië zijn geheel eigen en unieke flora en fauna gegeven.

Ook het klimaat is divers te noemen van de kurkdroge binnenlanden tot de tropische regenwouden in de regio rond Cairns. Om een echt goede indruk van het land te krijgen moet u toch al snel twee maanden afreizen naar “Down Under” . Doordat elke regio zijn geheel eigen identiteit heeft zal elke dag weer anders zijn.

Land

Australië

Oppervlakte

7.682.300 km2

Hoogste punt

Kosciusko 2229 meter

Inwoners

circa 20 miljoen

Taal

Engels

Valuta

Australische dollar

Tijdverschil

van +9 tot +11

Klimaat

Divers maar overwegend warm

Hoofdstad

Canberra

Aanbod in Australië

Regio's en plaatsen in Australië