Eigen risico zorgverzekering Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Emigreren naar Spanje. Zorg voor een deugdelijke zorgverzekering!

In Nederland heeft elke volwassene te maken met een wettelijk verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Voor 2012 is dit bedrag op € 220 bepaald en er zijn verregaande plannen om deze kostenpost in 2013 te verhogen. De verzekeraar betaalt uw zorgkosten pas nadat u het eigen risico volledig heeft betaald. Daarnaast is het mogelijk om een vrijwillig eigen risico af te spreken met uw zorgverzekering, in ruil hiervoor betaalt u een lagere maandpremie.

De meeste Spaanse particuliere zorgverzekeraars hanteren geen eigen risico. Er zijn zorgverzekeringen waarbij u direct alle zorg 100% vergoed krijgt.

Hoe werkt dit?
Heel simpel. U krijgt een pas (i.v.v. een betaalpas) van de zorgverzekeraar en met deze pas worden de kosten direct betaald door de zorgverzekeraar aan bijvoorbeeld de fysiotherapeut of de doktor. Er hoeft dus niets voorgeschoten te worden.

Verlagen van de maandpremie
Tevens wordt er door de zorgverzekeraars in Spanje de mogelijkheid geboden om uw maandpremie te verlagen. Dit kan door te kiezen voor een verzekering waarbij u per keer dat u zorg nodig heeft, een (kleine) bijdrage betaalt. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de soort medische behandeling en kost gemiddeld € 3,-. Een lijst van eigen bijdrages zijn bij Hypotienda te verkrijgen.

Mocht u meer informatie over de zorgverzekeringen in Spanje willen verwijzen wij u door naar www.zorginspanje.nl.

Consument blijft op vakantie gaan

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

De wintersportvakantie komt er al weer aan

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen