Emigreren: Denk aan uw sim only abonnement

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Wonen in het buitenland! Hoe uw mobiele bereikbaarheid waarborgen

Bij emigratie moet je veel dingen regelen: verzekeringen, pensioen, uitschrijvingen en meer. Maar vergeet ook uw telefoon abonnement niet! Het is een veelgestelde vraag bij mensen die kiezen voor emigratie: wat moet ik doen met mijn huidige telefoon- of sim only abonnement? Is een abonnement bij emigratie opzegbaar? Of zit ik er nog aan vast? De website Simonlyvergelijken.nl heeft deze week op hun website enkele tips gegeven bij emigratie die wij jullie niet willen onthouden.

Optie 1: Abonnement opzeggen

Providers zijn bij emigratie streng: je kiest er immers zelf voor het land te verlaten en je bent eerder bewust een één- of twee-jarig contract aangegaan met de provider. Het oogpunt van de providers is vaak dan ook dat je je hier aan dient te houden. Het is bij verschillende providers dus niet mogelijk om een abonnement kosteloos op te zeggen vanwege een emigratie. Het abonnement kan wel opgezegd worden, maar dan zal er een afkoopsom betaalt moeten worden die bestaat uit de resterende maanden van het contract. Bij enkele providers vindt men dat emigratie een legitieme reden is om het abonnement kosteloos op te zeggen. Neem contact op met jouw huidige provider om te achterhalen wat hun beleid is ten aanzien van emigratie.

Optie 2: Contractovername

Als je van het sim only abonnement af wilt dan kan er ook een contractovername gedaan kunnen worden via de winkel waarbij een bekende bijvoorbeeld het abonnement overneemt. Dit kan vaak kosteloos en is een slimme oplossing om hoge kosten door afkoop te voorkomen. Het nadeel hiervan is echter wel dat je eerst iemand zal moeten vinden die het abonnement van je wil overnemen. Dit blijkt vaak lastiger dan gedacht aangezien veel mensen zelf al een lopend abonnement hebben. In de praktijk blijkt vaak dat ouderen nog geen sim only abonnement hebben: wellicht bevindt er iemand in jouw familiekring die inderdaad nog geen sim only abonnement heeft, maar een prepaid simkaart. Voor deze personen kan het zeker de moeite waard zijn om jouw abonnement over te nemen.

Optie 3: Omzetten naar prepaid

Op het internet circuleren verschillende berichten waaruit blijkt dat veel mensen hun sim only abonnement omzetten naar prepaid bij emigratie. Vaak kun je een sim only abonnement kosteloos omzetten naar prepaid bij een provider. Vervolgens kun je het prepaid gewoon niet gebruiken en een ander nummer nemen. Met dit andere nummer sluit je vervolgens een abonnement af in het buitenland. Dit is een kosteloze en slimme oplossing, maar hierbij is het dus niet mogelijk om nummerbehoud aan te vragen. Je krijgt een nieuw telefoonnummer die je opnieuw zal moeten delen met familie, vrienden en kennissen.

Analyseer jouw situatie en bespaar geld

Er zijn dus verschillende opties mogelijk wanneer je hebt gekozen voor emigratie. Probeer dus eerst contact te vinden met jouw huidige provider om het abonnement proberen kosteloos op te zeggen. Wanneer dit niet mogelijk is, kan er worden gekeken naar de mogelijkheid tot contractovername of omzetting naar prepaid. Dit kan een hoop kosten besparen die je uiteraard beter kunt gebruiken voor alle andere zaken die bij emigratie komen kijken.

Deze tips zijn afkomstig van de website Simonlyvergelijken.nl. Voor meer vragen over deze kwestie raden we je aan geen contact op te nemen met onze redactie maar met Simonlyvergelijken.nl. Zij kunnen jouw vragen omtrent het opzeggen van je abonnement beter beantwoorden.

Verhuren van je vakantiehuis, hoe werkt het?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Verzekeren van een tweede woning in België

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen