Verhuren van je vakantiehuis, hoe werkt het?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Zoek naar het juiste publiek om je recreatiewoning te huren

Door je vakantiehuis of tweede woning te verhuren, voorkom je dat het huis merendeel van het jaar leeg staat. Daarbij is het natuurlijk mooi dat je enige vorm van inkomsten binnenkrijgt. Waarom zou je dan niet gaan verhuren? Het verhuren van een recreatiehuis lijkt misschien gemakkelijk, maar er komt wel wat meer bij kijken. En waar moet je eigenlijk beginnen? Leer in een paar stappen hoe jij je huis snel en gemakkelijk kunt verhuren.

Wat is de doelgroep?

Voor wie is het vakantiehuis geschikt? Gaat het om tijdelijke huur? Of is het echt puur voor vakantiegangers? Kan er een gezin met kinderen in? Dan is het belangrijk dat het huis en de omgeving geschikt is voor kinderen. Het kan dan passend zijn om een kinderstoel, een kinderbedje en wat leuke attributen in de tuin te hebben. Hierbij kan er dan ook een hogere prijs gevraagd worden. Voor een stelletje zijn deze zaken niet relevant, maar kan een bubbelbad bijvoorbeeld van toepassing zijn. Bedenk van tevoren voor wie het huis geschikt is en op welke doelgroep jij de promotie richt.

Bepaal een huurprijs

De locatie, de inrichting en de huurprijs van het vakantiehuis zijn de belangrijkste factoren voor het boeken. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk. Een te hoge huurprijs kan eventuele boekers afschrikken, maar om wat te verdienen moet de huur ook niet te laag zijn. Daarbij kan een te lage prijs gasten ook afschrikken. Welke huurprijs jij aan je vakantiewoning kunt geven, is afhankelijk van eerdergenoemde factoren, maar ook van de gemiddelde huurprijs in de omgeving, doelgroep en andere services. Bekijk naar de concurrentie in de buurt van je woning. Als er ongeveer dezelfde vakantiehuizen staan, is het belangrijk dat de huurprijs niet ver boven of onder de huurprijs van dit huis ligt. Vergeet niet om de verhuurprijzen zo up to date mogelijk te houden. Vakantiegangers boeken namelijk op basis van de prijs een vakantiehuis. Pas de huurprijzen daarom tijdig aan voor het nieuwe jaar. Je wilt immers geen boze klanten of boekingen verliezen.

Promotie van je vakantiehuis

Als jij wilt dat je vakantiehuis gehuurd gaat worden, zal je er een beetje reclame voor moeten maken. Op voor manier ga je dit aanpakken? Hoe ga jij je woning aanbieden? Ga je dit zelf doen of besteed je dit uit? Het verhuren via een professionele partij kan je het heel gemakkelijk maken. Een dergelijke organisatie heeft vaak een groot netwerk en heeft vele adverteerdersmogelijkheden. Daarnaast hebben ze ervaring in de verhuurbranche. Bekijk van tevoren waar de verhuurmakelaar zoal adverteert. Tevens is het belangrijk dat de makelaar betrouwbaar overkomt, verstand van zaken heeft en er een goede klik is.

Eigen huis verhuren en alles zelf regelen?

In dit geval is het belangrijk je te verdiepen in het Nederlands Huurrecht. Houd er rekening mee dat de bescherming van de huurder in Nederland erg nauw komt en het dus om een complex systeem gaat. Daarbij wil je een betrouwbare huurder in je tweede woning hebben. Hierbij dient een goede selectie plaats te vinden. Een advertentie via Marktplaats leidt niet altijd naar een betrouwbare huurder. Verhuren aan kennissen, vrienden of familie kan heel mooi lijken, maar hier kunnen ook haken en ogen aan zitten. Verdiep je van tevoren goed in de mogelijkheden en adverteer via een betrouwbare site.

De rol van makelaar en notaris in Griekenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Emigreren: Denk aan uw sim only abonnement

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

0 reacties

Reactie plaatsen