Lekke band kan duur komen te staan in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Ook in Spanje zijn er oplichters actief

Dat Spanje een fantastisch land is om de vakantie door te brengen, een tweede huis te hebben of om definitief te wonen, daar zijn we het denk ik wel over eens. Mocht u hier binnenkort de vakantie doorbrengen of denkt u erover om een vakantiewoning in Spanje te kopen dan is het goed te weten dat er ook minder leuke kanten aan het bezoeken van dit land kleven. 

Ieder land heeft echter zo zijn minder leuke kanten en in Spanje, met name in de omgeving van Barcelona, is dat de berovingen van mensen. De reden dat ik dit artikel schrijf, is om zoveel mogelijk mensen te waarschuwen en behoeden voor deze criminele praktijken die je verblijf in Spanje kunnen verpesten. 

Veel Nederlanders die hier komen om een woning te zoeken, komen met hun eigen auto uit Nederland, om zo lekker mobiel te zijn. De andere doelgroep zijn de recent geemigreerde Nederlanders die hun Nederlandse auto nog niet ingevoerd hebben, omdat dit toch heel wat lastiger lijkt te zijn dan ze dachten. Beide groepen rijden in ieder geval nog met Nederlandse nummerplaten rond en daar kan het fout gaan, want dit verandert je in de nummer 1 prooi voor criminelen.

Wanneer je op een publieke parkeerplaats geweest bent, zoals bij een supermarkt of een benzine station, dan maken ze een klein sneetje in één van je banden, zodat dit langzaam leeg begint te lopen. Ze volgen je net zo lang tot je de auto langs de kant van de weg zet om de lekke band te bekijken. Balend en uit het veld geslagen sta je in het buitenland langs de kant van de weg en je weet even niet zo snel wat je nou het beste kunt doen. Precies op dat moment komt er zogenaamd toevallig iemand langsrijden en bied je bijzonder vriendelijk aan om je te helpen de band te verwisselen. Terwijl deze persoon je aandacht nog meer afleidt, haalt zijn handlanger je hele auto leeg, in ieder geval je handtas, mobiele e.d. Wanneer die klaar is, sprint de ander ineens hard naar zijn auto en laat je met je lekke band, zonder mobiele en zonder handtas achter. Welkom in Spanje! 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus wees hier op voorbereid en laat je auto niet alleen op publieke parkeerplaatsen. Wanneer je hier woont kan je het beste je auto door een professional in laten voeren. Wij doen dit zelf niet, maar kunnen je wel doorverwijzen naar Engels sprekende professionals die dit voor je kunnen regelen.

Hoge werkloosheid in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Genieten van een tweede woning in Costa Rica

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen