Genieten van een tweede woning in Costa Rica

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Pura Vida; koop een huis en ontdek Costa Rica als een local

Zon en puur natuur, genieten van een 2e huis in Costa Rica

Costa Rica heeft heel wat zon en nog meer natuur te bieden, of gewoon genieten van een nieuw avontuur. Lekker spannend, weer eens wat anders als alleen maar op het strand liggen en bruin bakken. Na 31 jaar in Costa Rica te wonen, is elke dag voor mij nog steeds spannend en een nieuw avontuur. Vroeger vloog KLM nog via Curacao naar San José Costa Rica maar tegenwoordig gaat dat via Panama City en moet je daar overstappen, of je moet via Orlando of Miami vliegen. Het is dus nu een langere reis maar zeker de moeite waard.

Het weer
Costa Rica heeft zo ontzettend veel te bieden als een vakantie of overwinter bestemming. Het is hier bijna altijd mooi weer, zelfs in het regen seizoen. Het is hier nooit koud en bijna altijd schijnt de zon. De bevolking wordt daarom ook als een van de meest gelukkige bevolking op aarde beschouwd. In plaats van kou, sneeuw en ijzel in de winter, hebben wij regen, maar met heel gematigde temperaturen, met honderden micro klimaten in de verschillende regio.

Puur natuur
Costa Rica biedt oceaan aan beide kanten, met de Stille Oceaan aan de ene kant en de Caribische Zee aan de andere kant, terwijl men in 5 uur tijd van de ene kant naar de andere kant kan rijden. Costa Rica is anderhalf keer zo groot als Nederland en 20% van het nationale grondgebied is national park en beschermd gebied. De 11 vulkanen, allen omringd van nationaal park, zijn onderdeel van meer dan 200 vulkanische formaties, Costa Rica’s grootste toeristen attracties. Dit brengt natuurlijk iedereen die enigzins geinteresseerd is in de natuur, zoals ecologie, bomen, planten en vogel liefhebbers een onvergetelijke en avontuurlijke vakantie.

Natuur of strand bestemming
Costa Rica in 3 weken verkennen is als Madurodam in 10 minuten te bezoeken. Daarom is de beste manier om van Costa Rica te kunnen genieten een tweede woning of vakantiehuis in de Centrale Vallei te kopen en van daaruit het land te verkennen. In lokaties als Escazu, Santa Ana, Atenas en Grecia, kunt u in minder dan 4 uur alle uithoeken van het land bezoeken. De vulkanen Irazu en Poas, de mooiste nationale parken in de Centrale Vallei, zijn minder dan een uur rijden en U heeft ook alle toegang tot gezondheidshulp, restaurants and inkopen doen.

Bent u meer een strand liefhebber en zonaanbidder, kunt u ook alle kanten op met een flatje in de Centrale Pacific, in de buurt van Jaco Beach, waar U ook aardig centraal gelegen bent en vandaar uit nog naar de Noord Pacific or de Zuid Pacific stranden kunt gaan en ook maar een paar uur rijden van het Arenal stuwmeer of het vogel reservaat Caño Negro bent. Het is van hieruit een uur naar het international vliegveld.

Wij verdelen Costa Rica onder in de volgende regio’s:
De Centrale Vallei waar de steden San Jose, Cartago, Alajuela en Heredia liggen. Dit is meer te vergelijken met Randstad Holland, maar dan omringd met vulkanen en natuurgebied.

De Centrale Pacific waar Jaco Beach en Manuel Antonio de grootste trekpleisters zijn, veelal surf bestemmingen, met nationale parken Carara en Manuel Antonio.

De Noord Pacific waar stranden als Tamarindo, Flamingo, El Coco meer strand en zon bestemmingen zijn, waar veel gesurfd wordt, maar minder dan 2 uur rijden van belangrijke parken en vulkanen. Sommige bestemmingen zijn meer luxe dan anderen en er is een goede keuze van golf, vissen, duiken en andere bezigheden.

De Nicoya Peninsula waar stranden als Montezuma en Samara meer jungleachtige bestemmingen zijn en minder luxe bieden dan de stranden aan de Noord Pacific, waardoor deze regio meer voor de ontdekkers en natuurliefhebbers is.

De Zuid Pacific met strand bestemmingen als Dominical, Drake Bay en vele andere stranden, omringd door nationale parken, veelal surf gemeenschappen maar allen omringd door nationale parken.

De Caribische kust, met een rasta cultuur en te vergelijken is met Jamaica en sommige andere Caribische eilanden. Deze kust heeft een hele andere cultuur, klimaat en levenstijl te bieden dan de rest van Costa Rica.

Zoals U ziet, Costa Rica biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor dat avontuur waar U tot nu toe alleen over heeft kunnen dromen. U kunt tegenwoordig overal goed terecht met Engels en Spaans spreken is geen noodzaak meer al hoewel dit door de locale bevolking wel in dank agenomen zal worden. Bent U in voor een avontuur, kom dan eens langs voor een lekker kopje Costaricaanse koffie.

Lekke band kan duur komen te staan in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Een nieuw leven opbouwen in Frankrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

0 reacties

Reactie plaatsen