Particuliere zorgverzekering in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Wonen in Spanje? Denk aan uw zorgverzekering!

In dit artikel besteden we aandacht aan de Spaanse particuliere zorgverzekering. Deze verschilt namelijk nogal van de zorgverzekering zoals we die in Nederland kennen. Maakt u de keus om een huis te kopen in Spanje en hier veel te verblijven dan is onderstaande info het lezen waard.

Welke keuze uit ziektekostenverzekeringen heb ik?
In Spanje zijn er diverse verzekeraars en allemaal bieden zij u min of meer dezelfde opties: we kennen geen basisverzekering, maar u kunt kiezen tussen een polis met Spanje-dekking en een uitgebreidere polis met werelddekking. Indien u de Spanje-dekking afsluit dan heeft u vrije keuze binnen het ´cuadro médico´ (= medisch netwerk). Het medisch netwerk is een lijst van aangesloten zorgverleners in heel Spanje en de vergoeding is hierbij 100%. U heeft de mogelijkheid om een eigen bijdrage te betalen, maar let op: dit is géén eigen risico!
Deze bijdrage betaalt u elke keer dat u gebruik maakt van de zorgverlening. Als u ervoor kiest om eigen bijdrages te betalen, dan wordt de verzekering goedkoper. Als u de werelddekking afsluit, dan heeft u niet alleen toegang tot het medisch netwerk van de verzekeraar, maar kunt u ook terecht bij artsen en specialisten naar eigen keuze, wereldwijd. Het percentage dat u vergoed krijgt, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Als u een particuliere ziektekostenverzekering wilt afsluiten dan is het raadzaam om dit via een tussenpersoon of verzekeringsagent te laten verlopen die ervaring heeft met zorgverzekeringen binnen het Spaanse zorgstelsel.

Wilt u weten welke zorgverzekering het beste bij u past, neem dan contact op met Hypotienda.

Kan ik aanvullende dekkingen afsluiten?
In tegenstelling tot Nederland is het in Spanje niet mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten. De dekkingen in het standaard pakket zijn al erg uitgebreidt.

Waar moet ik rekening mee houden?
Belangrijk om te weten is dat bestaande aandoeningen en behandelingen uit het verleden van dekking kunnen worden uitgesloten. In Spanje in een particuliere zorgverzekeraar niet wettelijk verplicht om elke persoon te accepteren als verzekerde.

Om een ziektekostenverzekering af te sluiten, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen die door een medische afdeling wordt beoordeeld. Bij positief resultaat wordt u geaccepteerd en kan de polis worden opgemaakt. Een ander belangrijk punt is dat er in Spanje leeftijdslimieten zijn voor het afsluiten van een zorgverzekering. Deze leeftijden verschillen van maatschappij tot maatschappij en liggen meestal tussen de 65 en 70 jaar. Dit moet u vooral in de gaten houden als u van plan bent om te gaan emigreren wanneer u met pensioen gaat.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een particuliere ziektekostenverzekering? U kunt via Hypotienda een geheel vrijblijvende aanvraag indienen.

Welk voordeel heb ik als ik mijn verzekering via een tussenpersoon afsluit?
Ten eerste krijgt u advies over de meest geschikte polis voor uw persoonlijke situatie. Uw tussenpersoon begeleidt u tijdens de aanvraagprocedure en zal de ´kleine lettertjes´ samen met u doornemen zodat u weet waar u voor tekent.

Ten tweede is de tussenpersoon altijd uw aanspreekpunt in geval van vragen en onduidelijkheden. Zij kunnen u wegwijs maken door het medisch netwerk, vragen restitutie van uw facturen aan en regelen autorisatie voor verschillende behandelingen.

Ten derde fungeert uw tussenpersoon als intermediair om taal- en communicatieproblemen tussen u en de verzekeraar te voorkomen. Sommige tussenpersonen vragen voor hun service een bijdrage, bij Hypotienda is deze service gratis. U betaalt dezelfde premie als wanneer u de verzekering rechtstreeks bij de verzekeringsmaatschappij afsluit.

Koper tweede woning wordt jonger

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Waar staat Recreatiewoning.nl nu exact voor ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Over Recreatiewoning.nl

0 reacties

Reactie plaatsen