Vakantiehuis – tweede woning – emigratie

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Het komt nog al eens voor dat mensen na het doorbrengen van een vakantie in het buitenland verliefd worden op het desbetreffende land. Vaak wordt de volgende kans weer gepakt om een vakantiehuis te huren in dit land.
Doordat dit het favoriete vakantieland is geworden komen is de volgende overweging nog al eens om in deze regio een tweede woning aan te schaffen. Op een gegeven moment wordt er een leuk huis aangekocht en steeds meer tijd wordt doorgebracht in het buitenland. Het komt nogal eens voor dat er steeds meer gedacht wordt aan emigratie. Soms doordat de pensioengerechtigde leeftijd (bijna) is bereikt. Soms ook om gewoon helemaal een nieuw bestaan op te bouwen. Hoe dan ook, een emigratie brengt heel wat met zich mee en ik bedoel dan niet alleen de juridische en belastingtechnische rompslomp.
In dit artikel staan een aantal tips beschreven waar u hopelijk uw voordeel mee kunt doen.

Win informatie in over uw nieuwe thuisland

Natuurlijk kent u uw toekomstige land al wel van vakanties en doordat u er eventueel een tweede woning bezit en zodoende al veel tijd heeft doorgebracht in dit land.
Toch is het verstandig om veel te weten te komen, dit kunt u doen door relevante boeken te lezen en zoek ook eens op het internet, hier kunt u veel informatie tegenkomen die voor u als emigrant erg bruikbaar is.
Maar probeer ook inzicht te krijgen in de gebruiken van de inwoners van uw nieuwe land. Is het een economisch stabiel land, is er veel criminaliteit hoe staan de inwoners van het land bekend. Hoe wordt er met buitenlanders (zoals u) omgegaan.
Verstandig is ook om in contact te komen met Nederlanders die al reeds (permanent) wonen in uw nieuwe thuisland. Zij zullen u veel nuttige informatie kunnen geven wat er allemaal bij een emigratie komt kijken.
Ben u er bewust van dat emigreren naar uw favoriete land iets geheel anders is dan er een vakantie doorbrengen.

U moet nog een huis aanschaffen in uw nieuwe thuisland

Als u meerdere malen een vakantie heeft doorgebracht in uw favoriete vakantieland maar in een eerder stadium nog geen (tweede) woning heeft aangeschaft dan zult u dit nog moeten doen. De vraag is natuurlijk wilt u eerst een woning huren of gelijk een huis kopen. Hoe dan ook het is verstandig om met een partij in zee te gaan die kennis van zaken heeft van de lokale huurders- en kopersmarkt. Over het algemeen kunt u het beste bij een makelaarskantoor aankloppen. Als u van plan bent een huis aan te schaffen in een populair vakantieland zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal of Oostenrijk dan is de kans groot dat er in de regio wel een Nederlandse makelaar is te vinden. Praten in uw eigen taal is wel zo makkelijk en voorkomt mogelijke vergissingen door de taal. Bovendien kan de makelaar u goed helpen met het uitleggen van de juridische termen die u met het afsluiten van de diverse contracten zeker zult tegenkomen.
Ook een Internationale verhuizing is niet iets wat u moet onderschatten. Denk dus ook hier goed over na hoe het één en ander te regelen.

Ga niet platzak emigreren maar zorg voor financiële overbrugging

Als u wilt emigreren naar een ander land dat is het verstandig beschikking te hebben over financiële middelen. Wellicht heeft u een pensioen en zijn uw maandelijkse inkomsten op deze manier voldoende afgedekt. Maar evengoed kan het zo zijn dat u in uw toekomstige land een nieuw bestaan moet opbouwen. In dat geval dient u rekening mee te houden dat u minimaal zes maanden financieel de kar zelf moet trekken zonder inkomsten te genereren. Zorg er dus voor dat dit geen probleem wordt, want het vakantiegevoel is snel weg als u geen geld heeft om te voorzien in de maandelijkse lasten en het verdere levensonderhoud.

Dit zijn slecht enkele tips die u van pas kunnen komen, maar er zijn natuurlijk veel meer dingen die uw pad zullen kruisen tijdens uw emigratieproces. Onderschat dit alles niet en zorg ervoor dat u alle problemen die u tegenkomt tijdig ondervangt. Het beste is om een logboek bij te houden, hier kunt u alle vraagstukken inschrijven en nadat het is opgelost afvinken.
Veel succes met uw toekomstige emigratie.

Spaanse woning (ver)huren & goed verzekeren

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Problemen tijdens de vakantie in buitenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen