De tweede woning makelaar in Nederland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Recreatiemakelaars, ze zijn ook in Nederland vertegenwoordigt. En dit is bepaald geen overbodige luxe gezien de specifieke regelgeving bij de tweede woning markt.

Mensen die een recreatiewoning in eigen land willen kopen zullen zich dikwijls uitgebreid oriënteren over wat er zoal te koop recreatiewoning is, wat de vraagprijzen zijn, welke regio’s in aanmerking komen, enzovoort.
Stapsgewijs kom je zo verder in het proces welke start bij de oriëntatie van de tweede woning markt in Nederland tot het moment dat je redelijk wat informatie hebt verzameld en een recreatiehuis op het oog hebt. De kans is groot dat je dan in contact komt met de makelaar van de verkopende partij. De fout die mensen nogal eens willen maken is dat een recreatiemakelaar een tussenpersoon is. Dit is niet correct, een (2de) woningmakelaar werkt voor de persoon die zijn courtage betaald. Dit wil overigens niet zeggen dat deze persoon u oncorrecte informatie mag geven. Ook al bent u niet opdrachtgever dan nog moet de makelaar u als potentiële koper van recreatief vastgoed u correcte info verstrekken en gaan voor een optimale bemiddeling tussen met als uiteindelijk doel een verkoop te bewerkstelligen.

Wat mag u als potentieel koper verwachten van de verkopende makelaar

Als u via de krant, internet of een ander medium stuit op een vakantiehuis welke u dusdanig aanspreekt dat u graag meer informatie wilt hebben over de aankoop mogelijkheden. Dan is er een gerede kans dat u hiervoor in contact moet treden met de recreatiemakelaar van de verkopende partij.
De makelaar behartigt dus de zaken van de verkoper en wil natuurlijk ook een goede verkoopprijs bedingen voor zijn of haar opdrachtgever. Het is dan ook verstandig om niet te veel informatie te geven aan deze belangenbehartiger van de verkopende partij. Je wilt natuurlijk het door jou beoogde recreatiehuis zo goedkoop mogelijk in handen krijgen.
Dus geef geen informatie aan de verkopende recreatiemakelaar over zaken als tot hoever je financieel gezien wilt gaan en dergelijke. De info die je wel doorgeeft mag je vanuit gaan dat vertrouwelijk wordt behandeld en in discretie wordt doorgegeven aan de verkoper van de tweede woning.

Geen ervaring met het kopen van een (2de) huis

Het kopen van een recreatiewoning is iets wat je waarschijnlijk niet vaak doet en de kans is dan ook aanwezig dat je kennis van de recreatieve onroerend goed markt niet van dien aard is dat je van alle juridische regels en dergelijke op de hoogte bent.
Bij de eventuele aankoop van een recreatiewoning is het dan ook niet onverstandig om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze kan dan in contact treden met de verkoopmakelaar en de verdere onderhandelingen voeren. Er wordt wel eens gezegd dat een goede aankoopmakelaar zichzelf terugverdient en dit is absoluut waar. Neen er bij voorkeur wel één die ruime kennis heeft in de tweede huizenmarkt. Niet alleen in de zakelijke kant ervan, maar ook het juridische gebeuren is minstens zo belangrijk.
Wil je een tweede huis in Nederland kopen dan is het verstandig om goed beslagen ten ijs te komen en loop stapsgewijs door het kooptraject heen. Laat je niet opjagen door de verkopende partij maar stel met de recreatiemakelaar die je in de handen hebt genomen een goed plan van aanpak op. Dit gaat zich absoluut lonen!

Genieten op een leuk vakantiepark in Garderen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Genieten op vakantiepark in Westerbork

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen