Een recreatiewoning in Frankrijk kopen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Tweede huis in Frankrijk aanschaffen, hoe dit te bewerkstelligen?

Het kopen van een tweede huis in Frankrijk is voor veel mensen een aantrekkelijk idee. Met name het Franse landschap en de cultuur spreekt veel mensen aan. Ook het klimaat is, vooral in de wat zuidelijker gelegen gebieden van Frankrijk, voor velen aantrekkelijk. Het zuidelijk gelegen deel van Frankrijk kent over het algemeen warmere en drogere zomers dan in Nederland. Om te onthaasten is Frankrijk ideaal. U kunt zich bijvoorbeeld terugtrekken in een rustiek huis op het platteland, kiezen voor een recreatiewoning in een kleine Franse ‘village’ of een recreatiewoning aan zee kopen om lekker te genieten van zon, zee en strand. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Uw wensen voor een recreatiewoning in kaart brengen

Voordat u gericht gaat zoeken naar een recreatiewoning die aan al uw eisen voldoet, is het van belang dat u een duidelijk beeld van uw wensen heeft, zodat u gericht op zoek kunt gaan. Goed oriënteren is dan ook zeer van belang.

Frankrijk is een groot land en kent veel regio’s. Het kiezen van één of meerdere streken die voor u interessant zijn is dan ook stap één. Ook op financieel gebied moet u keuzes maken. Zo is het belangrijk om te bepalen of u graag een recreatiewoning zonder hypotheek wilt kopen, of juist met hypotheek. Ook is het belangrijk om te bepalen hoe ver de recreatiewoning van uw woning in Nederland af mag liggen. Daarnaast is de afstand naar de dichtstbijzijnde voorzieningen, zoals supermarkten en dergelijke, iets om een keuze in te maken. Neemt u genoegen met wat basisvoorzieningen op een paar kilometer afstand, of wilt u het liefst graag alles dichtbij hebben en kiest u voor een huis (in de kern van) een dorp. U kunt uw recreatiewoning ook verhuren, bijvoorbeeld als gite. U kunt er echter ook voor kiezen om uw recreatiewoning alleen privé te gebruiken.

Praktische zaken om rekening mee te houden

Bij de aankoop van een recreatiewoning is het ook verstandig om te letten op praktische zaken, zoals de aanwezigheid van een elektriciteitsaansluiting, een waterleiding en een afvoer. Wanneer een afvoer niet tot de mogelijkheden behoort, omdat de woning zich te ver van het rioolsysteem af bevindt, dan kan een septic tank een optie zijn. De kosten hiervoor bedragen echter wel zo’n 9000 euro. Als laatste is het raadzaam om te kijken of u op zoek bent naar een recreatiewoning die direct bewoonbaar is, of dat een recreatiewoning waar nog het een en ander aan moet gebeuren ook prima is voor u.

Tips voor de aankoop van een recreatiewoning in Frankrijk

Als u uw wensen in kaart heeft gebracht, dan bent u waarschijnlijk toe aan de volgende fase in het proces: het bezichtigen en uiteindelijk ook kopen van een huis in Frankrijk. In Frankrijk heeft een makelaar niet het alleenrecht om een huis te verkopen. Hierdoor kunnen meerdere makelaars hetzelfde huis verkopen. Prijzen kunnen ook sterk verschillen per makelaar. Goed onderhandelen is dus belangrijk gedurende het proces. Wanneer u een huis wilt bezichtigen zonder dat de makelaar hierbij is, vraagt de makelaar u om een papier te tekenen, waarop vermeldt staat dat, wanneer u het huis koopt, u dit via die makelaar doet. Doet u dit vervolgens niet, dan bent u desbetreffende makelaar een commissie verschuldigd. Het wordt om deze reden aangeraden een huis altijd met een makelaar erbij te bezichtigen of het papier niet te tekenen. In Frankrijk kan de overdracht bij een notaris nogal wat tijd in beslag nemen, hierbij moet u denken aan weken tot zelfs maanden. Verstandig is het dan ook om te vragen om een indicatie van hoelang het ongeveer zal duren.

Een tweede huis op Curaçao kopen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Goedkope vliegtickets naar Suriname

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

0 reacties

Reactie plaatsen