Een tweede huis op Curaçao kopen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Curaçao een plek om het hele jaar te resideren

Veel mensen spreekt het idee van een tweede woning op Curaçao erg aan. Dat is niet gek als u zich bedenkt dat Curaçao lekker zonnig is, ideaal om te ontstressen en daarnaast perfect om te ontkomen van de drukte van het alledaagse leven. Een recreatiewoning op Curaçao kan bijvoorbeeld voor een paar weken per jaar bedoeld zijn voor eigen gebruik en kan in de overige weken actief verhuurd worden. Het verhuren van het huis kan een goede manier zijn om de kosten voor de tweede woning wat te dekken, maar brengt wel met zich mee dat er bijvoorbeeld iemand aanwezig moet zijn om de gasten te ontvangen, iemand die de schoonmaak van het huis regelt en iemand die de tuin bijhoudt. Wat wel als een nadeel gezien kan worden is de lange reistijd naar Curaçao, u bent niet met de auto binnen 4 uurtjes op en neer, zoals bij een tweede woning in Nederland wel het geval is. Daarnaast is de vliegreis naar Curaçao vanzelfsprekend ook wat prijziger. Wel is het klimaat op Curaçao voor velen aantrekkelijker dan dat in Nederland. Zet voordat u op zoek gaat naar uw ideale tweede huis op Curaçao uw wensen op een rijtje. Dit zijn antwoorden op vragen als: waar wil ik dat mijn tweede huis zich bevindt op het eiland, welke faciliteiten wil ik tot mijn beschikking hebben, hoeveel mag het huis maximaal kosten, hoe groot moet het zijn en (hoe) ga ik het verhuren? Het opstellen van een lijstje met uw wensen kunt u het beste doen voordat u contact opneemt met een makelaar. Op die manier bent u goed voorbereid.

Een hypotheek afsluiten en hypotheekrenteaftrek op Curaçao

Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten bij een bank voor uw tweede huis op Curaçao, dan kunt u er vanuit gaan dat u zo’n 30 procent van de koopsom zelf zult moeten financieren, met eigen geld. De meeste banken gaan namelijk niet verder dan tot 70 à 80 procent van de marktwaarde, als het gaat om het afsluiten van een hypotheek. Er zijn echter wel banken die dit wel doen en waarbij u dus voor meer dan 70 à 80 procent van de marktwaarde kunt financieren met een hypotheek. Hoe u de financiering uiteindelijk regelt, hangt af van uw financiële situatie. In sommige gevallen vraagt een bank aan mensen die niet vast op Curaçao verblijven een hogere eigen inbreng. Vrijwel altijd kunt u er op rekenen dat u de kosten koper zelf zult moeten betalen. In principe is de hypotheekrente op Curaçao niet aftrekbaar. Echter, deze is wel aan een maximum gebonden. Voor gehuwden geldt een maximum van (omgerekend) zo’n 14150 euro, waarvan maximaal zo’n 2200 euro afgetrokken kan worden, dit is dan consumptieve rente. Zijn er geen consumptieve rentelasten dan geldt het maximum van ongeveer 14150 euro.

Belastingen bij de aankoop van onroerend goed op Curaçao

Bij de aankoop van onroerend goed op Curaçao, dus een (tweede) woning of een stuk grond, krijgt men te maken met twee soorten belastingen. Dit zijn de overdrachtsbelasting en de onroerendezaakbelasting. De overdrachtsbelasting betaalt men eenmalig, bij de aankoop van onroerend goed. Deze belasting wordt betaald aan de dienstdoende notaris. Is de overdracht gedaan dan moet de notaris van de verkoopprijs de vier procent overdrachtsbelasting innen. Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van huizen op Curaçao onroerendezaakbelasting betalen. Deze belasting dient, zo lang als men het huis bezit, jaarlijks betaald te worden. De hoogte van de onroerendezaakbelasting is afhankelijk van de waarde van het huis wat men bezit. Koopt u onroerend goed, dan moet u aan de verkoper de onroerendezaakbelasting voor de resterende maanden van het desbetreffende jaar betalen.

Tweede woning Tsjechië en betalen belasting

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

Een recreatiewoning in Frankrijk kopen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen