Overweegt u een 2de huis te kopen ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Een eigen tweede woning. Voor veel mensen blijft dit een droom. Wil jij dat het meer dan een stip aan de horizon blijft dan is het goed om eens te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Voor veel mensen is het een droom om zelf bezitter te worden van een tweede woning. Vaak is het een jarenlange droom en voor veel van ons blijft het dit ook, maar ook zijn er genoeg onder ons die na jarenlang soebatten (en sparen natuurlijk) overgaan tot aankoop van een eigen 2de huis.
Recreatiewoning.nl zou graag meer inzicht krijgen in wat voor afwegingen u maakt en hoe u uw plannen al dan niet concreter worden. We hopen via dit artikel input van een (aspirant) koper te krijgen. En dan met name hoe de besluitvorming zicht heeft ontwikkeld en of er in het traject naar de eventuele aankoop toe nog weer andere zienswijzen hebben plaatsgevonden. Hieronder enkele stellingen waaruit u in het aanlooptraject een keuze in heeft moeten maken als u een huisje kopen gaat.

Kopen van een 2e woning voor eigen gebruik of als belegging ?

Oorspronkelijk was de aankoop van een recreatiewoning vooral bedoeld om als vruchtgebruik te nuttigen. Met andere woorden zelf lekker recreëren in je tweede huisje wat het summum voor veel mensen.
In een later stadium is recreatief onroerend goed voor steeds meer mensen een stukje belegging gaan worden. Door het aan andere mensen te verhuren als zijnde een vakantiehuis kun je prima extra inkomsten genereren. Een combinatie van beide factoren is natuurlijk ook interessant voor veel mensen.

Tweede woning kopen in binnen- of buitenland ?

Dit is natuurlijk ook iets wat persoonlijk is. Wij zouden graag weten of de keus voor een bepaald land direct vaststond of heeft zich dit gevormd gedurende het oriëntatieproces ?
Had u binnen het land van voorkeur ook al direct een favoriete regio of kwam dit ook in een later stadium ?  
Ook zouden we graag horen wat het budget om een recreatiewoning te kopen en de reisafstand voor rol speelden in uw beslissing.

Wat voor type tweede huis heeft uw voorkeur ?

Als u erover nadenkt om overgaan tot aankoop van een eigen vakantiewoning dan is het natuurlijk ook belangrijk om eens goed na te denken wat voor soort recreatief vastgoed u wilt aanschaffen. Heb u voorkeur voor een appartement, of een leuk chalet op een vakantiepark, toch liever een privévilla op een grote lap grond, en zo zijn er nog wel meer mogelijkheden. Het beschikbare budget om een 2de huis aan te schaffen speelt natuurlijk een belangrijke rol bij veel mensen, maar ook de directe persoonlijke voorkeur is nogal eens doorslaggevend.
Wij zouden ook hier graag wat meer inzicht in krijgen.

Uw input is welkom middels het hieronder staande reactieformulier. Niet alleen wij zien uw reactie ook andere websitebezoekers op Recreatiewoning.nl die dit artikel lezen krijgen dit te zien. Zij kunnen hier weer op reageren en zodoende kan er een leuke interactie tussen verschillende partijen ontstaan.
Wij hopen dat u enkele minuten de tijd wilt nemen en een reactie wilt geven met de bovenstaande punten in ogenschouw genomen. Bij voorbaat dank !

Waar in Europa brengt u de vakantie door ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Vakantie in Hongarije

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen