Vakantie in Hongarije

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Hongarije relatief onbekend bij veel Nederlanders. Pak de auto of vliegtuig eens en reis af naar dit interessante land.

Langzaam maar zeker wordt de groep vakantiegangers en tweede woning zoekers in Hongarije groter. Onze oosterburen hebben dit land al eerder ontdekt en in ieder dorp is er wel een oosterbuur met een vakantiewoning. De Nederlanders maken nu een inhaalslag, voor ieder budget is er wel iets te vinden. Met een budget van euro 25.000 kan men al een aardig eind komen. Veel mensen maken er een vijfjaren plan van en laten elk jaar weer wat aan het huis doen tot dat alles naar wens is.

Een prachtige en rustige streek vind u ten zuiden van het Balatonmeer, het grensgebied van de provincies Somogy en Tolna. Wij zijn hier zelf drie jaar geleden, na een lange zoektocht terecht gekomen. Ons dorp, Várong, is een 160 zielen tellend dorpje met een vriendelijke en behulpzame bevolking. De tijd heeft hier in positieve zin stil gestaan. Hongaren hebben een zuidelijke manier van leven, niet alles hoeft vandaag af, morgen is er weer een dag. Zes dagen per week komt de warme bakker en rijdende winkel langs de deur. De grote supermarktketens zoals Lidl en Tesco zijn op 20 minuten afstand en 7 dagen per week geopend. Onze woonomgeving bestaat uit uitgestrekte landerijen met graan, mais en zonnebloemen, afgewisseld met heerlijke rustige bossen. Dagelijks kan men herten zien lopen. Zoals veel Hongaarse dorpen hebben wij ook een “wijnberg”. In feite een flinke heuvel met verschillende wijngaarden. Ook wij hebben er een kleine wijngaard die we met veel plezier bewerken. De druiven hebben vanwege de vele uren zonneschijn van nature een hoog suikergehalte, toevoeging van extra suiker is vaak niet nodig. De organische wijn smaakt heerlijk.

Behalve de natuur en rust is deze streek een eldorado voor mountainbikers, wandelaars en sportieve fietsers. Er lopen veel landwegen door de bossen en men kan eigen routes openen. De binnenwegen zijn rustig en is echt genieten.

De mensen die na een jaar hard werken vooral rustig aan willen relaxen komen hier ook aan hun trekken. Vanaf april is het hier al heerlijk weer en seizoen loopt door tot en met oktober. Onder een boom, in de schaduw, is het heerlijk relaxen met een boek. In de echte zomermaanden is er nauwelijks neerslag, veel zon en vergelijkbaar met Zuid-Europa. In onze directe omgeving zijn vier zwem en thermaal baden inclusief wellness en massage faciliteiten.

De restaurants in deze streek zijn over het algemeen klein van opzet. Naast de traditionele gerechten zijn er ook veel restaurants met Italiaanse kaart. Het prijsniveau is bijzonder laag. Voor een bedrag van euro 8 heeft u een complete maaltijd met drankje. Veel vakantiegangers gaan dagelijks uit eten met deze prijzen, in andere landen is dat voor de meesten geen haalbare kaart.

Zoekt u meer drukte dan zijn de steden Dombóvár, Kaposvár en Pécs niet ver weg. Een dagje winkelen met terrasjes is goed mogelijk. Pécs was kort geleden culturele hoofdstad van Europa en biedt veel schoonheid. Hoofdstad Boedapest is binnen twee uur te bereiken en geschikt voor een dagtocht.

Zoekt u een vriendelijk vakantieland, veel zon, natuur  en betaalbare prijzen overweeg dan eens een vakantie in Hongarije door te brengen. Wij schatten in dat u nog vele jaren terugkomt of zelfs een eigen tweede woning gaat zoeken.

Henk Peelen
www.mooi-hongarije.eu

Overweegt u een 2de huis te kopen ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Is er nog plek voor ons in Frankrijk ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen