Verhuurprijzen van vakantiehuis vaststellen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Recreatiewoning verhuren? Welke huurprijzen kun je vragen voor een week, midweek of weekend?

Je bent eigenaar van een vakantiewoning en je hebt het besluit genomen dat je deze (een deel van het jaar) wilt verhuren aan derden. Op het moment dat je dit besluit hebt genomen moet je diverse zaken op orde krijgen en gaan voor de ideale marketingmix. Je moet natuurlijk beslissen of je zelf de verhuur gaan regelen of dit gaat uitbesteden aan een verhuurorganisatie. Je zult promotie activiteiten moet opstarten en natuurlijk moet je een degelijk verhuurcontract hebben met primaire en secondaire afspraken hierin.
Er gemakshalve even van uitgaande dat u zelf de verhuur van uw vakantiewoning in handen wilt nemen dan is er een belangrijk punt welke voor een belangrijk deel gaat bepalen of de verhuurbaarheid van uw recreatiewoning een succes kan gaan worden. Ik heb het hier over de verhuurprijzen die u zult moeten vaststellen voordat u uw tweede huis daadwerkelijk gaat verhuren.

Wat voor huurprijs kan ik vragen voor mijn vakantiehuis

Veel bezitters van een 2de woning die deze verhuren willen aan vakantiegangers en de huurtarieven moeten bepalen doen dit voor een groot gedeelte op emotie. Het komt erop neer dat ze voornamelijk op eigen gevoel inschatten wat voor huurprijzen ze willen gaan vragen aan potentiële huurders.
Maar als je zelf je vakantiehuis verhuren wilt is dit juist iets wat je niet moet doen. Doordat je zelf de eigenaar bent komt het vaak voor dat je door een te roze bril naar je recreatiehuis kijkt. Dit heeft dikwijls tot gevolg dat de huurprijzen die je wilt gaan hanteren niet tussen de juist bandbreedte vallen. Dit heeft (ervan uitgaande dat je een hoge huurprijs vraagt) tot gevolg dat je maar weinig (of geen) huurders in je tweede huis krijgt. Dit is natuurlijk catastrofaal voor je verhuurrendement en de kosten zullen in dat geval vermoedelijk hoger zijn dan de opbrengsten. Dit is natuurlijk niet het pad dat je wilt gaan bewandelen als verhuurder zijnde!

Hoe wel een correcte huurprijs voor je vakantiewoning vaststellen

Simpelweg door veel informatie in te winnen bij partijen met kennis van de markt en daarnaast veel te vergelijken op vakantiewoning websites die een online huuraanbod hebben.
Met partijen doel ik op een plaatselijk toeristenbureau die kennis van de verhuur van lokale vakantiehuizen hebben en dus ook goed weten welke huurprijzen voor het desbetreffende gebied acceptabel zijn. Maar wellicht ken je zelf ook wel eigenaren van tweede woningen die deze reeds verhuren. Hoe meer input hoe beter en uiteindelijk krijg je een redelijk beeld van de huidige huurtarieven in het gebied.
Maar op het internet zijn er ook diverse websites te vinden die een aanbod van vakantiehuizen presenteren in het gebied waar je zelf ook een recreatiewoning bezit. Hier kun je eerste een selectie maken van accommodaties die min of meer dezelfde kenmerken hebben als je eigen 2de woning. Door de huurprijzen te vergelijken kun je zelf ook tot een goede prijzensamenstelling komen.
Kortom neem de tijd om één en ander uit te zoeken en komt tot een besluit waar je zelf helemaal achter staat. Het komt de verhuuropbrengst van je vakantiehuisje ten goede!

Is er nog plek voor ons in Frankrijk ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Vliegen vanaf Düsseldorf een prima keuze

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

0 reacties

Reactie plaatsen