Waarom Curaçao ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Curaçao is een uniek stukje Nederland gelegen op een ander continent

Bon dia! Mensen die voor het eerst voet zetten op Curaçao, worden vaak direct gegrepen door dit charmante Caribische eiland. De vriendelijke mensen, de schilderachtige stadjes van Willemstad, de prachtige stranden: je wilt er nooit meer weg.

Als je eenmaal van alle charme van Curaçao genoten hebt, dan bent je vaak verloren en wil je hier blijven wonen. Dan kan voor een bepaalde periode in het jaar zijn of permanent. Of een vastgoed aankoop nu voor jaarlijkse vakantie plezier, pensionering of als een zakelijke investering dient, de tijd is nooit beter geweest om op Curaçao iets te kopen voordat het land schaars wordt en de prijzen stijgen.

Waarom? Curaçao heeft een kosmopolitische en vooruitstrevende sfeer die uniek is in het Caribische gebied. Punda, de oude stad, wordt ook beschouwd als een UNESCO World Heritage Site. Het eiland is naar verluidt een van de meest efficiënte internationale handelspoorten, de economie is stabiel en in combinatie met een bovengemiddelde alfabetiseringsgraad, de consequent lage inflatie en de adembenemende natuurlijke schoonheid …vindt u hier alles wat uw hartje begeert.

Het eiland biedt ook uitstekende restaurants, activiteiten en entertainment. Onderwijs is er op een goed niveau met veel afgestudeerden die gaan naar topuniversiteiten in de VS of Europa. Er wordt Nederlands gesproken evenals Engels, Spaans , Portugees en natuurlijk Papiamento.

Het grootste pluspunt van dit eiland, zeker ten opzichte van de andere eilanden in het Caribische gebied; Curaçao ligt buiten het orkaangebied. Met andere woorden consequent fantastische temperaturen 365 dagen per jaar, en veilig wonen.

Als laatste wil ik u graag wijzen op de relatief lage bebouwingsgraad van het eiland. Grote delen zijn nog onbenut, dit biedt voor ondernemers en investeerders grote mogelijkheden. Maar de aandacht voor het eiland neemt wel steeds meer toe; dus wacht niet te lang!

Bron:
Fleur S. Rutten,
directeur van International Fine Living Curaçao

Zelf een vakantiehuis huren in Susteren

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Huur een vakantiehuis in Oost-Graftdijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen