Borgo di Colleoli, topvakantie in Toscane

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Colleoli, een rustiek dorpje onder de Toscaanse zon

Wij hebben in het hoogseizoen de vakantie doorgebracht op deze prachtige verbouwde olijfboerderij. Hieronder treft u aanvullende informatie aan over onze bevindingen op het vakantiepark Borgo di Colleoli. Daarnaast geven wij ook onze mening over dit deel van de regio Toscane en de uitstapjes welke wij tijdens onze vakantie hebben gemaakt in dit deel van Italië. Het aanbod van vakantiehuizen in Toscane is natuurlijk zeer divers en daarom is voor u goed na te gaan wat voor soort accommodatie u wilt huren.
Als u een huisje in Italië kopen wilt is het goed te weten dat er op de Borgo met regelmaat woningen te koop worden aangeboden. 

Een vakantie doorbrengen op resort Borgo di Colleoli te Italië

Als u tijdens uw vakantieperiode vooral de accu wilt opladen en daarnaast toch wel wil genieten van het typische Italiaanse leven en niet te vergeten op cultureel vlak nieuwe indrukken wil opdoen. Dan kunnen wij het vakantieresort bij het Toscaanse dorpje Colleoli van harte aanbevelen.
Het complex heeft enkele jaren geleden een totaal andere functie gekregen. Het was oorspronkelijk een wijnboerderij, maar het is een vakantieresort geworden. Alle oorspronkelijk gebouwen hebben een grondige renovatie ondergaan en in de diverse schuren en andere panden zijn diverse appartementen gerealiseerd. Dit is op een authentieke maar hoogwaardige manier uitgevoerd. De uitstraling van het complex is prachtige geworden. Je waant je wat dat betreft in het Italië van tientallen jaren geleden.
Naast het huren van een appartement op Borgo di Colleoli is het ook mogelijk een hotelkamer te huren. Ook deze zien er geweldig uit met de nodige nostalgie.

Bereikbaarheid

Als u Colleoli wilt aandoen tijdens uw vakantie in Toscane dan heeft u simpelweg een auto nodig. Als u per vliegtuig wilt afreizen dan is de beste optie om te vliegen op Pisa. Vanaf het vliegveld is het ruim 40 kilometer rijden naar resort Borgo di Colleoli. Als u vanaf Nederland per auto afreist naar deze locatie moet u rekening houden met een kleine 1350 kilometer achter het stuur. Verstandig is het dan een overnachting in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland te maken.
Om Colleoli te bereiken moet u een heuvel oprijden. Hier bent u circa 15 minuten mee bezig. Het is een prachtige rit welke u door kleine dorpjes brengt en tijdens de rit heeft u prachtige vergezichten. Denk er wel aan de Colleoli een klein dorpje is en het Borgo resort staat niet echt goed aangegeven. Maar u kunt als ijkpunt de lokale pizzeria gebruiken. De receptie van het vakantiepark is een klein gebouwtje wat net naast deze eetgelegheid staat. Hierachter bevindt het landgoed van Borgo de Colleoli zich.

Faciliteiten

Vakantiepark Borgo de Colleoli kenmerkt zich door de ruimtelijke opzet in een parkachtige setting. Mensen die hier een appartement huren komen vooral voor de rust, maar toch heeft het voldoende te bieden aan gezinnen met jonge kinderen. Het is geen resort met veel  “toeters en bellen”. Hier wil ik mee zeggen, geen animatieteam, geen discotheek en geen speeltuin.
Wat heeft vakantieresort Borgo di Colleoli dan wel. Het heeft aan weerskanten van het landgoed twee prachtige zwembaden. Het grootste zwembad is meer gericht op volwassen mensen en wat oudere kinderen. Het kleinere zwembad wordt veelal bezocht door gezinnen met jonge kinderen. Hier is daarnaast dan ook nog een apart kinderbadje te vinden.
Ontbijten is wel mogelijk, er is een restaurant waar u binnen kunt zitten, maar deze heeft ook een prachtig terras waar u vanaf acht uur gebruik kunt maken van het ontbijt. Dit uiteraard wel tegen bijbetaling.
In de middag kunt u hier ook gebruikmaken van de lunch. Er staan diverse gerechten op de kaart welke de moeite waard zijn. Voor de vers klaargemaakte salades zijn een aanrader.
Ook uit eten gaan hier is prima. Vlees, vis of vegetarisch u kunt het allemaal bestellen op resort Borgo di Colleoli. Ook de wijnkaart is prima voor elkaar. Vooral in het hoogseizoen kunt u tot laat in de avond heerlijk genieten op het  gezellig overdekte terras.
Er is een ook een wasruimte op het vakantiepark, hierin staan twee wasmachines waar u gebruik van kunt maken tegen betaling van een kleine vergoeding.
Ook kunt u tegen betaling Wifi op uw appartement in Borgo de Colleoli gebruiken. U kunt een code kopen bij de receptie, dit nadat u aangeeft hoeveel minuten u gebruik wilt maken van het internet op uw appartement. De internetverbinding is trouwens sterk genoeg om ook buiten uw vakantiehuis gebruik te maken van het internet.
Ook is het mogelijk om fietsen te huren op resort Borgo di Colleoli. De prijzen zijn alleszins redelijk, houdt u er wel rekening mee dat u zich op een heuvelachtig terrein bevindt. Vooral in het hoogseizoen is het dan niet fijn om de omgeving van Colleoli per fiets te verkennen. De temperatuur ligt overdag dan toch veelal boven de 35 graden. Wel ziet u in dit deel van Toscane veel mensen die de heuvels met een wielrenner proberen te bedwingen.
Een supermarkt is helaas niet voorhanden. Voor uw grote boodschappen kunt u het beste terecht in Forcoli. U moet dan het heuvelachtige landschap achter u laten. U doet er met de auto dan ook circa twintig minuten over om deze supermarkt te bereiken.
Als u niet wilt ontbijten in het restaurant op Borgo di Coleoli maar toch graag elke dag verse broodjes wilt hebben dan kunt u het naastgelegen plaatste Palaia aandoen. In dit prachtige authentiek Italiaanse bergdorpje kunt u heerlijke verse broodjes halen. Palaia is circa drie minuten rijden met de auto.

Accommodatie

Het appartement waar wij verbleven tijdens onze vakantie op Borgo di Colleoli was gesitueerd op de begane grond van ons complex. Wij hadden een ruimte met één grote ruime slaapkamer met een prima bed. De tweede slaapplaats bestond uit een slaapbank in de woonkamer. Het was een fluitje van een cent om de transformatie van bank naar bed af te ronden. En het was bovendien een groot bed met een prima matras. Onze kinderen sliepen hierop tijdens onze vakantie. Maar ook voor volwassenen is deze slaapbank groot genoeg.
Verder was er een prima keuken met meer dan genoeg bestek, pannen, borden en glazen. Een maaltijd maken is hier dus prima te doen. En anders is de pizzeria net buiten het vakantiepark een echte aanrader. U kunt voor circa € 5,-- een prima pizza bestellen en meenemen naar uw appartement op Borgo di Colleoli. Maar ter plekke bij deze pizzeria uit eten gaan kan ook. Het zit er dagelijks vol met Italianen. Dit zegt volgens mij genoeg over de kwaliteit van dit restaurant.
Ook was er een prima televisie met daarnaast ook nog eens een uitstekende dvd speler. De badkamer bestond uit een douche, toilet, bidet en wastafel. De douche werkte uitstekend.
Ons appartement beschikte over twee airco’s. Deze konden op drie standen worden gezet. Maar gebruik van de airco was erg weinig nodig, dit doordat de buitenmuren van het appartement circa 30 centimeter breed waren. Ook de ramen en buitendeur konden door luiken extra afgedicht worden. Je kunt de warmte dus ook in het hoogseizoen prima buiten je appartement houden.
Als je een appartement op de begane grond hebt op resort Borgo di Colleoli dan heb je ook nog het privilege van een eigen tuin met tafel en vier stoelen.

Eindconclusie vakantieresort Borgo di Colleoli

Een absolute topper is dit vakantiepark gelegen op een prachtige locatie in de Toscane. Hier ervaar je het echte Italië nog. Je komt door de prachtige omgeving en het gevoel welke je ervaart op het park Borgo di Colleoli als vanzelf tot rust. U ervaar hier de Italiaanse rust.
De appartementen zijn keurig voor elkaar, erg schoon en schitterend gelegen. Deze locatie maakt uw vakantie in Italië gegarandeerd tot een succes.
De verhuurprijzen van de appartementen op Borgo di Colleoli waren ook erg redelijk.
Wij hebben ook meerdere mensen gesproken op het vakantieresort die al vaker op dit prachtige park in Colleoli waren geweest. Ook wij hebben de intentie uitgesproken om terug te komen.
De nationaliteiten van de vakantiegangers waren ook zeer divers. Ondanks dat er maar circa zestig appartementen zijn gesitueerd op het hele appartementencomplex waren er o.a. mensen uit Engeland, Ierland, Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje en België. En dan vergeet ik vast ook nog wel een paar landen.
Als eindoordeel aan Borgo di Colleoli kunnen wij alleen maar de term zeer goed gebruiken. Als u overweegt om op vakantie naar Italië te gaan en een voorkeur heeft voor de regio Toscane. Dan durven wij u vakantieresort Borgo di Colleoli van harte aan te bevelen.

De regio Toscane, prachtige streek in Italië voor het maken van een vakantie

Als u tijdens uw vakantie in een appartement of vakantiehuis in Colleoli verblijft zult u merken dat u hier geen massatoerisme aantreft maar dat deze streek nog echt authentiek aanvoelt. In dit klein dorpje is verder niet veel te beleven en omdat u op een heuvel zit heeft u een auto nodig om dagtripjes te maken. Als u de afdaling maakt doe dan in ieder geval het naastgelegen plaatsje Palaia aan. De tijd lijkt hier nog stil te staan en wandelend door de smalle steegjes waant u zich in vroegere tijden. Heerlijk authentiek is een passende omschrijving voor Palaia.
Borgo di Colleoli is trouwens een prima uitvalsbasis voor het maken van dagtripjes en wij zijn dan ook een aantal dagen op pad geweest om de toeristische hoogtepunten van deze Toscaanse regio te aanschouwen. Hieronder een korte opsomming van wat wij hebben gedaan tijdens onze vakantie in Italië.

Een bezoek gebracht aan het prachtige stadje Lucca

Deze plaatst heeft toch nog bijna 100.000 inwoners om dit dus een stadje te noemen klinkt misschien iets neerbuigend. Dit is overigens absoluut niet mijn bedoeling want deze term heb ik verbonden aan Lucca omdat deze schitterende Toscaanse plaatst prima per voet te verkennen is.
Niet alleen in Toscane is Lucca een bekende stad, in heel Italië en ver daarbuiten geniet het een grote faam. Werkelijk uniek is de stadsmuur welke nog steeds om bijna de gehele stad heen gelegen is. Het aparte is dat dit niet een gewoon verdedigingsbolwerk is. Nee, het is mogelijk om hier op te wandelen of te fietsen. Ook staan er bomen op, hierdoor heeft het iets weg van een park. Temeer doordat de inwoners van Lucca het ook daadwerkelijk gebruiken voor recreatieve doeleinden zoals hardlopen of skeeleren. Maar u kunt hier ook heerlijk lezen op één van de vele bankjes welke zich op de stadsmuur bevinden.
Lucca is een plaats met prachtige oude gebouwen en talrijke kronkelende steegjes, hierdoor is het erg moeilijk om u hier te oriënteren tijdens uw vakantie bezoek.
Wat u absoluut moet zien in deze Toscaanse stad is het centrale plein met de naam Piazza Anfiteatro. Dit oude en prima geconserveerd gebleven stadsplein is het hoogtepunt voor de toeristen. Het plein is  slechts bereikbaar door twee doorgangen aan weerszijden.
Een ander hoogtepunt is een bezoek aan de toren Palazo Guinige, hoogtepunt is hier trouwens een letterlijk begrip want u kunt deze toren beklimmen, als u deze tocht tot een goed einde heeft gebracht wordt u beloond met een prachtig uitzich over geheel Lucca. Speciaal is bovendien dat op de toren nog enkele bomen groeien. Dit maakt het aanzicht van dit gebouw zeer speciaal.
Door de prima centrale ligging in Toscane maakt het dan u Lucca perfect kunt bereiken vanaf uw vakantiewoning in dit deel van Italië.

Dagtrip naar San Gimignano, parel in Toscane

Als u tijdens uw verblijf in dit deel van Italië enkele excursies wilt maken, dan mag een bezoek aan de de “torenstad” San Gimignano niet ontbreken tijdens uw vakantie. Deze eeuwenoude stad had vroeger vele tientallen torens, heden ten dage zijn er hier nog dertien van over. Een bezoek aan dit prachtige Toscaanse stadje mag niet ontbreken. Sinds enkele tientallen jaren staat deze plaats dan ook op de Unesco Erfgoedlijst. Het is eigenlijk één groot openluchtmuseum en het wordt dan ook bezocht door toeristen van over de gehele wereld.
In een halve dag is deze juweel prachtig te bekijken en als u zoals zo velen verliefd wordt op misschien wel de mooiste plaats van heel Italië en overweegt hier een tweede huis te kopen wil ik u erop wijzen dat de huizenprijzen in San Gimignano te pan uit rijzen. Zelfs een appartement kopen is hier voor weinig mensen weggelegd.
De beste optie is dan ook waarschijnlijk om ook tijdens uw volgende bezoek in Toscane weer een trip te maken naar San Gimignano.

Meer Unesco Werelderfgoed, het prachtige Siena

Als u tijdens uw vakantie in Italië in de regio Toscane verblijft zult u merken dat u voor het maken van dagtrips naar steden helemaal op de juist plek bent. Ook Siena is een Toscaanse stad welke u gezien moet hebben, u zult uw vakantiehuis dus weer een dag moeten verlaten. Maar nogmaals u zult geen spijt hebben.
Ook in deze stad waant u zich in vroegere tijden. Schitterende oude gebouwen zijn uitermate goed geconserveerd gebleven. Als u van geschiedenis houdt zult u Siena op waarde te weten schatten.
Wat maakt deze stad absoluut uniek voor de toeristen. Enerzijds zal dit de Duomo di Siena zijn, dit is een kathedraal in Gotische bouwstijl. Dit monument is al meer dan zeven eeuwen oud. Als u dit bouwwerk gaat bekijken let dan ook eens goed op alle details welke aan de buitenzijde van deze kathedraal zijn verwerkt.
Maar de absolute aanrader van Siena is toch wel het immense centrumplein met de naam Piazza del Campo. Dit prachtige plein wordt omringd door schitterende bouwwerken. De bekendste is noch wel de Torre del Mangia. Op dit plein kunt u als toerist tientallen prachtige foto’s maken. Door de grandeur van het plein lijkt het wel onmogelijk een slechte foto te maken.
De Piazza del Campo dankt zijn roem onder toeristen uit de hele wereld voornamelijk trouwens door de Palio. Dit is een paardenrace welke elke jaar tweemaal plaatsvindt. Alle wijken van Siena vaardigen hiervoor een paard met jockey af. Vele duizenden mensen komen af op deze spectaculaire race welke trouwens maar enkele minuten duurt. Wilt u deze paardenrace een keer bijwonen dan is het raadzaam om vele uren voor de start al een plaatsje te zoeken op het plein. Want vol is echt vol.
Maar ook als er geen paardenrace is moet u Siena tijdens uw vakantie in Italië bezoeken. Een andere mogelijkheid is om zelf een 2e woning in Siena aan te schaffen.

Pisa, wereldberoemd om de scheve toren

Heel veel toeristen die op vakantie zijn in Toscane brengen een bezoek aan deze stad. Het gaat dan vooral om de wereldberoemde scheve toren van Pisa. Deze is te vinden op het domplein. Naast de bekende toren zijn hier ook nog het Baptisterium en de Duome Santa Maria Assunta te vinden. Deze andere twee bouwwerken doen zeker niet onder voor de scheve toren. Maar zijn toch veel minder bekend. Ze staan met zijn drieën dan ook prachtig bij elkaar.
Toch is het vreemd dat toeristen van over de gehele wereld naar Pisa afreizen met als belangrijkste doel een foto te maken van de fameuze scheve toren. Het is ook maar goed dat er met de bouw van de toren vroeger iets mis is gegaan. Want afgezien van het domplein met zijn drie bouwwerken is er in Pisa ook niet al te veel te beleven.
Mijn tip is dan ook om de scheve toren van Pisa alleen te bezoeken als u hiervoor voldoende tijd kunt inruimen tijdens uw vakantie in Toscane. Er zijn absoluut mooiere plekken in de Toscaanse regio waar u zich als vakantieganger op kunt richten. Maar is de afstand vanuit uw vakantiewoning in Toscane goed te doen dan kunt u het desgewenst inplannen. En anders huurt u toch een huisje bij Pisa.
Doordat aan de rand van Pisa ook een internationaal vliegveld is zijn er steeds meer mensen die in de buurt van Pisa een 2e huis kopen.

Florence bruisende stad met authentieke schoonheid

Als u op vakantie bent in de Italiaanse regio Toscane dan is er één stad welke niet mag ontbreken op uw bezichtigingen lijstje. Een aanrader is om deze stad per trein te bezoeken. Vooral als u vanuit uw vakantiehuis in Toscane makkelijk een treinstation kan bereiken. Reizen met de trein is in Italië goedkoper dan in Nederland en de verbindingen zijn redelijk goed. Bovendien stapt u uit in het centrum van Florence en hoeft u zich niet druk te maken met het zoeken van een parkeerplaats.
Deze stad heeft prachtige gebouwen en andere bouwwerken welke een bezichtiging meer dan waard zijn.
De Ponte Vecchio is een brug welk u zeer waarschijnlijk wel zult kennen. Deze stamt al uit de Middeleeuwen. Heden ten dage krioelt het hier van de toeristen. Op de brug zijn talloze juwelierszaken gevestigd. Dit komt al voort uit het verleden, er werd ook vroeger al handel gedreven op de Ponte Vecchio. Veel vakantiegangers schaffen op deze brug dan ook een duurzaam souvenir aan.
Het absolute hoogtepunt van de meeste mensen die Florence tijdens de vakantie in Toscane bezoeken is toch wel de wereldberoemde Duomo. Dit imposante bouwwerk heeft een schitterende koepel. Dit dak is goed te herkennen door zijn typerende rode pannen. Van binnen zult u zien dat de koepel schitterende beschilderingen heeft.
Als u deze basiliek wilt bezichtigen is het zaak om al vroeg in Florence te zijn. Gedurende de dag lopen de wachttijden dusdanig op dan het kan zijn dat u uren in de rij moet staan.
Ook zijn er in Florence een aantal prachtige musea te vinden met allerlei oude kunstschatten. Dit is na Rome dan ook de stad welke de meeste toeristen trekt.
Doe Florence dan ook zeker minimaal één dag van uw vakantie in de Toscane aan. Tenminste als uw vakantiehuis zich niet te ver van Florence bevindt. Het is natuurlijk ook een goed idee om een vakantiehuis bij Florence te huren.

Eindconclusie regio Toscane

Dit deel is de meest populaire vakantieregio en dit is goed te begrijpen. Behalve een heerlijk klimaat en prima vakantiehuizen heeft de Toscane ook veel te bieden voor de cultuurzoeker.
Het heeft een aantal van de mooiste steden binnen haar regio.
Ook de natuur en omgeving in de Toscane is prachtig. Het schitterende heuvelachtige landschap spreekt elk jaar weer vele duizenden vakantiegangers aan.
Een vakantiewoning huren in de Toscaanse regio staat dan ook garant voor een onvergetelijke een zeer diverse vakantie.

Belastingplicht bij 2e woning in Brazilië

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

Een 2e woning kopen ? Waar o.a. op te letten

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen