De korte vakantie in trek bij de consument

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Lekker een paar dagen weg? Waarom niet!

De consument lijkt steeds meer te gaan voor één of meerdere korte vakanties per jaar. Het kan gaan om een extra vakantie naast de zomervakantie. (of wintersport natuurlijk) Maar er zijn ook mensen die ervoor kiezen enkele keren op jaarbasis een midweek of lang weekend op uit te trekken. Het kan dan gaan om een paar dagen aan de kust om lekker uit te waaien. Maar evengoed kan het om een actieve stedentrip in het buitenland gaan.

De sleur doorbreken door middel van een korte vakantie

Veel mensen zitten in een vast ritme. Zowel tijdens het werk als in de privé uren. Want ook dan zijn er tal van “verplichtingen” waar rekening mee moet worden gehouden.
Door dit keurslijf komt het dat er “even lekker tussenuit” steeds hoger op de prioriteitenladder komt te staan. Onderzoeken wijzen dan ook uit dan een korte vakantie evenveel energie geeft als een wekenlang verblijf op een vakantiepark. Ook maakt het niet uit of het nu om een gezinsvakantie in eigen land gaat of om een stedentripje met zijn tweetjes in het buitenland.
Het belangrijkste is dat men het vaste ritme doorbreekt en deze impact heeft een korte vakantie wel op de mens.
Dus een snel online een huisje huren en snel richting bestemming komt steeds vaker voor.

Extra energie door een korte vakantie

Onderzoeken wijzen uit dat door een kortstondig vakantieverblijf in binnen- of buitenland de energiebarometer van de mens een positieve ontwikkeling laat zien. Om het anders te zeggen vakantie is gezond. Wel is het natuurlijk logisch dat u ook tijdens een vakantie met het eet- en leefpatroon rekening moet houden. Maar een stedentripje of relaxvakantie heeft in beginsel een positieve uitwerking op welzijn van de mens.
Het aantal boekingen voor een paar dagen weg zit de laatste jaren dan ook duidelijk in de lift.
De consument heeft een (vakantie)budget en gebruikt deze dus lang niet alleen in de zomermaanden of voor een wintersportvakantie.

De toekomst van de korte vakantie

De verwachting van Recreatiewoning.nl is dat de komende jaren de opmars van de minivakantie gestaag zal doorzetten. Deze ontwikkeling kan nog in een stroomversnelling geraken als de economie uit het dal gaat kruipen.
Ook de infrastructuur in Nederland leent zich uitstekend voor het maken van een korte vakantie in eigen land of net over de grenzen van Duitsland of België. En door de steeds betere vliegverbindingen naar diverse Europese landen komt een stedentripje erg dichtbij voor veel mensen. Bovendien zijn er diverse budgetmaatschappijen die leuke nieuwe bestemmingen aanboren. Vooral voor citytrippers kan dit aanlokkelijk zijn.

Met een prijsvechter vliegen altijd goedkoop?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantiewoningen 2.0

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen