Met een prijsvechter vliegen altijd goedkoop?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Goedkoop vliegen naar je vakantiebestemming of tweede woning. Iedereen wil graag zo weinig mogelijk betalen voor zijn of haar vliegticket. Maar staar je niet blind op de prijsvechters!

U kent ze wel de lowbudget maatschappijen. Nergens is een vliegticket zo goedkoop als bij vliegmaatschappijen als Ryanair, Easyjet en andere vergelijkbare maatschappijen. Maar is dit ook echt zo ? Het hangt maar net van de omstandigheden af. Voor de vakantieganger kan het in sommige gevallen een zegen zijn. Maar het kan ook zo maar zijn dat u met een traditionele vliegmaatschappij net zo goedkoop zo niet goedkoper op vakantie kunt gaan richting het buitenland.

Waar vliegt een prijsvechter op

Vooral de traditionele vakantielanden zijn goed opties als u met het vliegtuig goedkoop op vakantie wilt. Landen als Frankrijk, Spanje, Turkije en Italië worden aangedaan door de prijsvechters. Maar deze maatschappijen krijgen ook steeds betere vliegverbindingen naar landen die minder worden aangedaan door toeristen. Maar nu populaire bestemmingen beginnen te worden door deze lowbudget vliegmaatschappijen. Het gaat hier vooral om locaties binnen Europa. Mede hierdoor heeft de toerist een grotere keuze aan bestemmingen, dit is absoluut een goede ontwikkeling voor de vakantiesector.

Goedkoop een vliegticket via het internet “scoren”. Is dit mogelijk ?

Absoluut, de prijsvechters binnen de vliegsector hebben er voor gezorgd dan voor weinig geld een vliegticket via het internet kan worden geboekt. Ook zijn er verscheidene websites waar je naar eigen inzicht en voorkeur een vakantiehuis online kunt huren. Op deze manier kun je voor relatief weinig geld een complete vakantie boeken.
Wat niet iedere vakantieganger weet is dat je voor de zogenaamde “extra’s” bij een prijsvechter de hoofdprijs betaald. Veel low cost vliegmaatschappijen gaan standaard uit van alleen handbagage. Wil je daarbij één grote reiskoffer meenemen die apart moet worden ingecheckt dan betekent dit dat je afhankelijk van de maatschappij flink moet bijbetalen. Bovendien moet je dit direct doen als je via het internet de boeking van je ticket rondmaakt. Doe je dit niet en neem je toch een “extra” koffer mee dan betaal je hiervoor ook nog eens een “boete”. Vooral een vliegmaatschappij als Ryanair rekent hier hoge kosten voor.
Bij een online boeking van een ticket moet je ook de gegevens van jou en je eventuele medereizigers doorgeven. Maak hierbij geen tikfout want dit kan in de papieren lopen. Check je boeking dus nauwkeurig voordat je de reservering rondmaakt.
Bij veel budgetmaatschappijen is het ook zo dat je via het internet al moet inchecken. Ook hier komt het boetemodel vaak naar voren als je dit vergeten bent of niet wist.
Zo gaan de lowcost maatschappijen creatief om met het boekingsproces van een vliegticket en hanteert elke maatschappij zijn eigen regelgeving. Dit maakt het voor de consument nogal eens ondoorzichtig.

Welke vakantie leent zich het beste voor een lowbudget vliegreis ?

Alles in ogenschouw genomen is dat toch een vakantie waar weinig bagage (lees; handbagage) wordt meegenomen. Te denken valt dan aan een stedentrip of een relatief korte vakantie naar een warm land. Door naar een vakantieland met een zonnig karakter te gaan is het zo dat je relatief weinig bagage mee hoeft te nemen.
Voor mensen die met het hele gezin willen vliegen is het vaak zo dat een prijsvechter door het bijbetalen voor “extra” bagage zichzelf nogal eens uit de markt prijst. Hoewel veel vakantiegangers hier tijdens het inchecken op het vliegveld nogal eens achterkomen. De extra kosten die dan ter plekke moeten afgerekend gaan de aanschafprijs van een “goedkoop” vliegticket nogal eens te boven.

Stedentrip en aanbod accommodaties

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

De korte vakantie in trek bij de consument

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen