De Zilverkust van Portugal

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

De Zilverkust is niet het bekendste vakantiegebied van Portugal maar heeft zeker zijn unieke kenmerken

Op ongeveer 60 kilometer ten noorden van Lissabon ligt een groene en aangename regio waar boomgaarden en dennenbossen wilde bloemen op kliffen ontmoeten, overlopen in brede zilveren stranden en de Atlantische Oceaan daaronder. We hebben het hier over de Costa da Prata oftewel de Zilverkust.
Dit is het echte Portugal, ver verwijderd van de drukte en commercialisering van de Algarve. Er is een bescheiden aanwezigheid van andere Europese nationaliteiten die deze verborgen schat al hebben gevonden en hun integratie met de lokale bevolking creëert een geweldige omgeving. De mensen zijn vriendelijk en er wordt weids Engels gesproken, zodat u in uw onderhoud kunt voorzien zonder Portugees te leren, afhankelijk van uw plannen. Echter, enkele woorden in de lokale taal worden altijd goed ontvangen. 

Of u nu denkt aan het kopen van een vakantiehuis aan de Zilverkust, het huren van een appartement of genieten van uw pensioen in het buitenland, dit is de ideale plek. Het klimaat is aangenamer dan de verzengende hitte van de Algarve in de zomer en net iets verder naar het noorden, is het alles veel groener. U ontspant in de buitenlucht in een T-shirt van maart tot november. Talrijke stranden aan lagunes of de oceaan hebben ieder hun eigen unieke karakter en maken dit een paradijselijke vakantie (of permanente) locatie voor u, uw kinderen en kleinkinderen. Ze kunnen surfen en zeilen of gewoon peddelen in het water, graven in het zand of de kustlijn verkennen. Voor de volwassenen heeft de Costa da Prata een rijk aanbod aan geschiedenis, kunst en cultuur en plaatsen om te ontdekken. En natuurlijk om te golfen. Er zijn tal van bestaande stukken land in de regio en een aantal anderen in aanbouw. Uiteraard zijn er volop gelegenheden waar ruimschoots en zeker zeer voordelig aan uw culinaire wensen wordt voldaan.

Ontdek dit deel van Portugal en hoe dit beter te doen dan een vakantiewoning aan de Zilverkust huren en volop te genieten van deze prachtige Portugese vakantieregio.
De komende jaren zullen steeds meer toeristen de regio boven Lissabon ontdekken, dus nu nog genieten van de Authentieke Costa da Prata? Bovendien gaan ook steeds meer mensen over tot aankoop van een 2de huis a/d Zilverkust nadat ze deze prachtige regio hebben ontdekt.
Wacht dan niet te lang en maak het uw eerst volgende vakantiebestemming.

Voorlopig koopcontact in Portugal

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

Hypotheken in Portugal

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen