Toerisme in Nederland (zit in de lift)

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Nederland ontwikkeld zich als een vakantieland

Ondanks de recessie zit Nederland als vakantieland de laatste jaren in de lift of misschien moet we wel zeggen dat dit mede door de financiële crisis het geval is. (dit wordt zo nader toegelicht)
Hieronder enige informatie over hoe Nederland het als vakantieland doet en hoe het staat met het gemaakte aantal overnachtingen in de verschillende soorten accommodaties. Een recreatiewoning huur is dan ook aantrekkelijk te noemen.

Van je buren moet je het hebben

In het geval van Nederland is dit helemaal waar. Want er zit een stijgende lijn in het aantal mensen uit Duitsland en België die in Nederland een vakantie doorbrachten. Er kwamen vijf procent meer Belgen richting ons land en vanuit Duitsland kwamen er vier procent meer mensen die bij ons onder andere de vakantieperiode in een bungalowpark doorbrachten.
Wel zagen we een daling van enkele procenten van toeristen die ons land aandeden uit landen als Italië, Frankrijk en Spanje. Een veronderstelling die we kunnen maken is dat de inwoner van de wat zuidelijker gelegen landen in Europa ons land minder aandeden. En de buurlanden meer, de huidige financiële malaise kan hier niet los van worden gezien.

Populairder bij vakantiegangers van ander continent

We zitten in de lift bij toeristen die afkomstig zijn van een ander continent. Er komen bijvoorbeeld beduidend meer Canadezen en Amerikanen naar ons land toe voor een vakantie.
Ook bij mensen uit Australië en China scoren we goed, wel moet erbij wordt vermeldt dat mensen van een ander continent Nederland vooral aandoen als onderdeel van een rondreis door Europa. Toch is het een goede tendens dat ons land populair is bij vakantiegangers overzee.

Stabiel aantal landgenoten brengt vakantie door op eigen bodem

Wij Nederlanders zelf gaan ook vaak op vakantie in eigen land. Niet alleen in het hoogseizoen maar ook tijdens een weekend of midweek wordt er geregeld een korte vakantie ingelast. Het huren van een vakantiehuis scoort dan goed maar ook een hotelovernachting in of nabij een stad is populair.
Het aantal vakanties in eigen land ligt op circa 17,7 miljoen op jaarbasis, dit is min of meer gelijk aan het jaar ervoor en ook voor het lopende jaar wordt geen spectaculaire stijging of daling verwacht.

Wat gaat de toekomst worden van toeristisch Nederland

Er liggen prima groeikansen voor ons land, door de prima infrastructuur door het land en niet te vergeten het vliegveld Schiphol is Nederland prima bereikbaar en bereisbaar. Nederland staat bekend als een veilig land en de Nederlanders zijn over het algemeen ook populair in veel andere landen.
Doordat ons land erg compact is en door de al eerder genoemde hoogstaande infrastructuur is Nederland een prima land om in de reisplanning op te nemen voor mensen die een rondreis door Europa willen plannen.
Bijkomend voordeel is dat Nederland enkele belangrijke stokpaardjes heeft. Amsterdam is er nog steeds één van. Onze hoofdstad geniet (om diverse redenen)  een grote bekendheid over de hele wereld en bij veel reizigers is de opinie dat een bezoekje aan onze grootste stad niet mag ontbreken tijdens de vakantie.
Ook de Keukenhof en de Zaanstreek zijn belangrijke toeristische trekpleisters. Bovendien mag de kuststrook van Nederland zich verheugen in een stijgende belangstelling van buitenlandse toeristen.

Gouden tip bij aankoop 2de huis: de locatie !

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Toerisme richt zich op de Duitser

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen