Toerisme richt zich op de Duitser

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

De Duitsers zijn welkom om in Nederland de vakantie door te brengen

De Nederlandse toeristensector heeft voor deze zomer zijn pijlen gericht op onze Oosterburen. Duitsers brengen al jarenlang veel geld in het laatje en ook dit jaar lijkt geen uitzondering te worden. Nederland is natuurlijk ook prima bereikbaar vanuit Duitsland en doordat dit land zich voor een deel aan de economisch slechtere tijden kan onttrekken maakt het dat onze oosterburen welkome gasten zijn. Het gros van onze oosterburen brengt de vakantie door op een vakantiepark, maar ook campings en hotels zijn populair.
Een vakantie doorbrengen in Nederland is voor Duitsers ook extra aantrekkelijk doordat de Nederlandse toeristensector steeds beter inspeelt op de behoeften van de toeristen die afkomstig zijn uit Duitsland.

Zeeland populairste vakantieregio van Nederland

Van alle provincies in Nederland scoort Zeeland het beste wat betreft het totaal aantal overnachtingen. Hier wordt de som genomen van de verblijfsduur van alle soorten accommodaties bij elkaar. Denk hier dan vooral aan campings, vakantiewoningen, hotels, enzovoort.
Dat Zeeland zich mag kronen tot vakantieprovincie van Nederland komt wederom door de vakantiegangers uit Duitsland. Zij maken het verschil en komen vooral voor een strandvakantie richting de provincie Zeeland. Dit maakt het ook dat langs onze kust de grote badplaatsen allemaal de nodige Duitsers kunnen verwachten tijdens de vakantieperiode.
Zeeland heeft zijn nummer 1 positie dan ook grotendeels te danken aan onze overburen want bij Nederlanders die een vakantie willen doorbrengen in eigen land blijkt de provincie Gelderland het meest populair te zijn in de zomermaanden. In deze regio zijn dan ook diverse vakantieparken te vinden die goed inspelen op een vakantie met het hele gezin.

Top 5 vakantieprovincies van Nederland

Onder ons Nederlanders is Gelderland momenteel het populairst als vakantiebestemming in eigen land en ook al het eerder genoemde Zeeland scoort hoge ogen. Verder zijn Limburg, Drenthe en Friesland favorieten. Limburg vooral vanwege zijn glooiende landschap en Drenthe voor de rust ruimte en prachtige wandel- en fietsroutes. Friesland dankt zijn top 5 positie vooral aan zijn waterrecreatie. Er zijn dan ook veel toeristen die ervoor kiezen om een vakantiehuis te huren in de nabijheid van één van de Friese meren, veel van deze vakantiegangers boeken direct een sloep erbij die ze vaak dicht bij hun accommodatie kunnen afmeren. Een vaarvakantie is dan ook een bekende vakantieterm in Friesland.
Wel is het ook zo dat provincies die momenteel niet in de top 5 van overnachtingen in Nederland staan, wel daadwerkelijk inkomsten genereren van toeristen die overnachten in een andere provincie tijdens de vakantie. Doordat Nederland een klein land is en bovendien de infrastructuur prima voor elkaar is maakt dat veel toeristen meerdere regio’s van het land bekijken door middel van het maken van dagtrips en excursies naar andere delen van Nederland.

Vakantiesector in Nederland redelijk stabiel

De recessie speelt natuurlijk ook de toeristische sector in Nederland parten en een klein terugloop in het aantal overnachtingen is dan ook wel de verwachting maar al bij al is de toeristensector in Nederland niet aan grote veranderingen onderhevig. Het niveau van de  accommodaties ligt in eigen land op een prima niveau en als  het weer maar enigszins meewerkt is er ook meer dan genoeg te beleven in eigen land.
Wel valt er in Duitsland nog de nodige winst te halen en de Nederlandse overheid zou er goed aan doen om het eigen land nog beter te promoten bij onze oosterburen. Als vakantieland wordt Nederland steeds populairder bij de Duitsers om een recreatiewoning huren, het  is aan ons om deze tendens te laten doorzetten de komende jaren.

Toerisme in Nederland (zit in de lift)

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

De opkomst van het agrotoerisme in Nederland

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen