Vakantie aan de Cote d' Azur

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Zuid-Frankrijk is een fantastische vakantieregio

Wij hebben er voor gekozen om op vakantie te gaan in Zuid-Frankrijk. Na het inwinnen van informatie en het vergelijken van diverse vakantieparken in dit deel van Frankrijk is het uiteindelijk  Domaine du Colombier  geworden. In onderstaand verhaal kunt u onze bevindingen lezen betreffende dit vakantiepark en geven wij ook onze mening over de regio Côte d’ Azur en de uitstapjes welke wij gemaakt hebben vanaf onze accommodatie.

bereikbaarheid

Wij hebben er een autovakantie van gemaakt. Voor ons was het vanuit Nederland in totaal een afstand van cirva 1350 kilometer. Omdat wij met twee jonge kinderen de reis hebben gemaakt, hebben wij ervoor gekozen om de rit te verdelen in twee dagen. Wij zijn midden in de nacht weggereden en hadden van te voren al een vakantiehuisje net onder Lyon gereserveerd. De rit ging zeer voorspoedig en nog ruim voor het middaguur kwamen we ten zuiden van Lyon aan. We hebben die middag nog een lokaal stadje bekeken en ook zijn we nog bij een recreatieplas geweest welke ook dicht bij de rivier de Rhône lag.
Omdat onze tweede reisdag om een beruchte zwarte zaterdag zou zijn en wij  van enkele Francofielen hadden vernomen dat het belangrijk was dat je voor acht uur in de morgen weer op de autobaan moest zitten, hebben wij besloten dit advies maar van harte te nemen. Zodoende zouden we lekker rustig de laatste honderden kilometers naar ons vakantiepark in Fréjus kunnen overbruggen. Het liep helaas anders. We hadden amper ingevoegd op de autoweg en we stonden al stil. We hebben circa 60 kilometer in een langzaam rijdende file doorgesukkeld en we hoorden via de radio dat de files tot het zuiden van Frankrijk zouden aanhouden. We hebben besloten om toen van de weg af te gaan en het hele bergachtige binnenland te doorkruizen. Niet eens dat dit nu zoveel sneller zou zijn wat betreft rijtijd maar meer om het idee te hebben om de hele tijd stil te staan. Vooral met kinderen is dit natuurlijk geen aanrader. Het was een prachtige en diverse autoroute door allerlei kleine dorpjes, wijngebieden en glooiend heuvelachtig landschap. Uiteindelijk kwamen we tegen een uur of zes in de middag aan bij vakantiepark Domaine Du Colombier, na het inchecken konden wij onze stacaravan betrekken en nog snel een eerste duik nemen in het prachtige zwembad van dit vakantiepark in Zuid-Frankrijk.
Als u trouwens er voor kiest om met het vliegtuig naar Fréjus te willen afreizen dan is vliegen op Nice een prima alternatief. Van hieruit kunt u eventueel met een huurauto afreizen naar het vakantiepark. Maar er is ook een prima treinverbinding van Nice naar Fréjus.

Faciliteiten

Het vakantiepark Domaine Du Colombier is een park wat bestaat voor circa 80 % uit vakantiehuisjes. U moet dan denken aan stacaravans en chalets. De overige 20 % bestaat uit kampeerruimte. U moet dan denken aan al reeds gereedstaande bungalowtenten. Maar er is ook ruimte voor een eigen caravan of tent.
Dit vakantiepark in Fréjus richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Het zwembad is  dan ook prima voor elkaar. Het is zeer groot en heeft twee verschillende glijbanen. Ook is er een apart kinderbad waar diverse speeltoestellen in het water staan. Het zwembad is prima onderhouden. Ook zijn is er constant toezicht van minimaal twee medewerkers van het vakantiepark.
Vlak bij de receptie is er een speeltuin met o.a. diverse speeltoestellen, een springkussen en een kunstgrasveldje waar je o.a. kunt voetballen. Speciaal voor de kinderen is er ook een animatieteam die elke dag weer van alles organiseerde.
Op Domaine du Colombier is ook een kleine supermarkt, u kunt hier terecht voor broodjes en een krantje en de meest gangbare supermarktproducten. Voor de grotere boodschappen raden wij u de Carrefour in Fréjus aan.
Ook zijn er twee restaurants te vinden op het vakantiepark. Het ene park ligt midden op het park en u kunt hier een drankje drinken, lunchen  en ook uit eten gaan. Maar het is ook mogelijk om een pizza te bestellen en deze mee te nemen naar uw vakantiewoning. De andere horecagelegenheid is naast het zwembad. De keuze is hier wel minder groot maar u kunt hier heerlijk buiten zitten en vaak is er ook nog een muziekbandje wat een optreden verzorgd.
Als u moet wassen dan kunt u dit ook doen op park Domaine Du Colombier. U kunt een wasprogramma instellen door middel van het inwerpen van enkele Euro’s in de machine. Toen wij op vakantie waren op dit park in Fréjus gaf dit trouwens wel problemen. De wasmachine werkte niet altijd, hier klaagden meer vakantiegangers over, maar dit is natuurlijk wel een momentopname.

Accommodatie

Zoals al eerder vermeldt hadden wij voor onze gezinsvakantie een stacaravan gehuurd op vakantiepark Domaine du Colombier. Wij hadden een variant met twee slaapkamers. De caravan was compleet en had bovendien een airco. Deze moet je er van te voren direct bij huren. Dit hadden we gedaan maar verassend was wel dat je vervolgens ook nog weer een extra bedrag per dag moest bijbetalen. Toch een minpuntje.
De stacaravan was prima schoon alles wat je nodig had was er en het waren relatief nieuwe huisjes. Er was een prima uitgeruste keuken en ook het sanitair voldeed prima.
Wat wel minder was is het lakenpakket wat wij van te voren hadden bijgeboekt. Dit waren een soort van wegwerplakens en het waren niet van stof maar van papier. Dit slaapt toch minder comfortabel.
Behalve het vakantiehuis heb je ook nog de beschikking over eigen terras. Als bescherming tegen de zon is er een ziel gespannen boven de zitplek. Je hebt behalve vier stoelen en een tafel ook nog de beschikking over twee ligbedden.

Eindoordeel vakantiepark Domaine du Colombier te Frejús

Als u op vakantie wilt met het hele gezin dat is een vakantiehuis boeken op een park als Domaine du Colombier aan te raden. Uw kinderen zullen zich hier prima vermaken. En in de zomer bent u min of meer gegarandeerd van heerlijk vakantieweer. Als u op vakantie naar de Côte d’ Azur wil en u heeft geen kinderen dan zou ik persoonlijk u afraden om een stacaravan te huren op dit vakantiepark. Het is echt toegespitst op kinderen.
De vakantiewoning welke wij hadden was naar tevredenheid en ook de faciliteiten op het park waren ruim voldoende. Minpuntje waren wel enkele personeelsleden welke klantvriendelijkheid niet erg hoog in het vaandel hadden staan, maar goed misschien is dit ook wel typisch “Frans” .  Maar als u een vakantie wilt doorbrengen in het zuiden van Frankrijk dan is Domaine de Colombier te Fréjus een aanrader. Als u hier een vakantiewoning wilt huren en de vakantie in het hoogseizoen wil doorbrengen op dit park dan is het verstandig om op tijd een stacaravan of chalet te boeken. Ook als u niet op dit vakantiepark wilt verblijven maar Fréjus u wel aanspreekt dan zijn er diverse andere mogelijkheden om een leuke woning in Fréjus te huren.

De Côte d’ Azur, een prima uitvalsbasis tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk

Als u besluit om op vakantie te gaan in Frankrijk dat is een regio als de Provence een prima plek. In deze regio is er zowel aan de kust als in de binnenlanden veel de doen en te bekijken. Wij hebben tijdens onze vakantie in Fréjus dan ook diverse uitstapjes gemaakt en zullen deze hieronder dan ook nader uit de boeken doen. Omdat wij jonge kinderen hebben zijn we altijd al gelijk in de morgen vertrokken zodat we vaak in de namiddag weer op vakantiepark Domaine du Colombier terugwaren. Met het gezin namen we dan nog een heerlijke duik in het zwembad van het park. Met kinderen op vakantie betekent dat je toch een soort van afstemming moet zich te krijgen. Zodat het hele gezin een leuke vakantie kan beleven.

Een morgen naar de markt in Fréjus geweest

Tijdens ons verblijf in een vakantieaccommodatie op Domain de Colombier mag natuurlijk een bezoek aan het oude centrum van het stadje waarin we verblijven niet ontbreken. Wij zijn daarom de markt in Fréjus bezocht.
Het centrum van dit stadje met circa 50.000 inwoners is ook zeker een bezoekje waar. Het is compact, goed beloopbaar en erg gezellig. Er zijn diverse leuke terrasjes waar u heerlijk een drankje of lunch kunt nuttigen. Er zijn in de zomer vooral veel toeristen te vinden die de markt bezoeken en daar spelen de marktlieden en winkeliers natuurlijk ook handig op in.
Ook voor liefhebber van geschiedenis is er in Fréjus het één en ander te aanschouwen. Er staat nog een redelijk intact amfitheater en ook is er nog een aquaduct en diverse delen van oude stadmuren te vinden. Als u dus op Domain de Colombier of een ander vakantiepark verblijft dan is het ook zeker een aanrader om Fréjus minimaal één keer te bezoeken tijdens uw vakantie aan de Côte ‘d Azur.

Met de auto een bezoekje aan Cannes gebracht

Deze stad heeft een zekere reputatie als oord waar de rijken samen komen. Wereldberoemd is natuurlijk het filmfestival en als u de haven bezoekt dan zult u diverse superjachten aan de kade zien liggen. Hier komen natuurlijk veel vakantiegangers op af die deze prachtige luxe jachten (of hun eigenaar)  willen vastleggen op de gevoelige plaat. Met kinderen Cannes bezoeken wil op zich prima maar na een paar uur is het wel mooi geweest. Anders waren wij graag nog wat langer gebleven want er is ook een prachtige winkelstraat waar diverse prachtige winkels te vinden zijn. Buiten het centrum en de haven van Cannes is er volgens ons niet erg veel te beleven in deze stad. Maar als u tijdens uw vakantie in de buurt verblijft dan is het toch een aanrader om deze kustplaats te bezoeken. Een huisje huren in Cannes is wellicht ook voor u een leuke optie.

Een dag met de trein naar Monaco geweest tijdens de vakantie aan de Côte d’ Azur

Deze ministaat maakt dus geen onderdeel uit van Frankrijk, hoewel veel mensen dit denken is dit mondaine oord eigen baas binnen zijn grenzen.  Deze zelfstandige staat heeft nog geen 35.000 inwoners. Veel van deze ingezetenen hebben weliswaar een appartement in Monaco maar verblijven hier maar relatief weinig. Dit heeft vooral met het goede belastingklimaat te maken. Veel eigenaren van vastgoed in Monaco komen dan uit het buitenland.
Wij hebben ruim een halve dag doorgebracht in deze boeiende staat. Met de trein is het ook perfect reizen naar dit belastingsparadijs.
Wij hebben o.a. met een toeristentreintje een rondrit door Monaco gemaakt en zagen op deze manier het wereldberoemde casino van Monte Carlo en ook deden we een deel van het Formule 1 parcours. Verder hebben we een prachtig parkje bezocht welke op de heuvels is gerealiseerd en ook hebben we het Museé Océangraphique de Monaco bezocht. Hier vindt u op meerdere verdiepingen schitterende aquariums waar de vissen en plantenpracht van de verschillende oceanen worden getoond. Verder zijn we natuurlijk ook nog even bij de haven geweest hier tegenover zijn er een aantal leuke barretjes te vinden waar u prima terecht kunt van een hapje en een drankje. Monaco is absoluut de moeite waar om tijdens uw vakantie te bezoeken.

Met de boot naar Saint Tropez, leuke vakantietrip om te maken

Als u op vakantie bent aan de Côte d’ Azur mag een bezoekje aan het exclusieve St. Tropez eigenlijk niet ontbreken. Wij zijn dus ook vanuit Fréjus met de auto vertrokken naar Saint Raphaël en hebben van hieruit de boot gepakt naar Saint-Tropez.  Dit visserplaatsje is in de jaren uitgegroeid van een onbeduidende plaats naar een mondaine havenplaats.
Veel van de rijken der aarde hebben dan ook een vakantiehuis in St. Tropez. Een dagje van uw vakantie doorbrengen is deze kustplaats is een garantie voor een leuke vakantiedag. Als u goed ter been bent is het gehele centrum prima per voet te verkennen. Houdt er wel rekening mee dat het enigszins heuvelachtig is en daarom met de kinderwagen of buggy moeilijker te belopen is. Ook al doordat de steegjes veelal bestaan uit keien en door de smalle straatjes rijden ook nog wel eens diverse bolides welke zich stapvoets door de steegjes van Saint Tropez proberen voort te bewegen. Het centrum bestaat uit kleine winkeltjes, leuke ateliers en diverse restaurants met vaak een klein terras. Een wandeling maken geeft u ook prachtige doorkijkjes waar u op de Middellandse zee uitkijkt.
Doordat er in dit luxe vakantieoord zoveel te zien is overwegen veel mensen dan ook hier een vakantiehuis te huren, maar St. Tropez is niet goedkoop, houdt daar rekening mee. Maar het is wel een absolute aanrader om een dagtrip naar te maken tijdens uw vakantie in de Provence.

Eindconclusie vakantieregio Cote d’ Azur

Als u overweegt een vakantie door te willen brengen in Frankrijk. Dan is het huren van een vakantiehuis aan de Cote d’ Azur een aanrader. Naast een prachtige kust, zijn ook de binnenlanden van de Provence een bezoekje waard. Vergelijk wel eerst goed de prijzen voordat u besluit een vakantiewoning in deze regio Frankrijk te huren. Vooral bij de bekende en mondaine badplaatsen van de Cote d’ Azur liggen de huurprijzen van een vakantiehuisje relatief hoog. Wij zaten zelf dus in Fréjus en dat is als uitvalsbasis een prima plek in deze Franse regio.

Italië, woning kopen: wel of niet permanent

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

De rol van het reisbureau in de toekomst

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen