Vakantie aan Nederlandse kust populairder

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Strandvakantie in Nederland; waarom niet!

Steeds meer toeristen boeken een vakantie aan de Nederlandse kust. In het afgelopen jaar nam het aantal toeristen dat een vakantie boekte aan de kust met 200.000 toe en kwam daarmee uit op 2 miljoen toeristen. Vooral Belgen en Duitsers kiezen graag voor een vakantie aan de Nederlandse kust.

Nederlandse kust vooral in trek bij Belgen en Duitsers

Belgen trekken graag naar een vakantiebestemming aan de Nederlandse kust, omdat de stranden in Nederland minder zijn versteend dan die van de Belgische kust en er is een stuk meer te doen. Duitsers komen graag naar Nederland voor het afwisselende landschap en Nederland is een vakantiebestemming die dichtbij en goed bereikbaar is. Een ander voordeel dat veel toeristen noemen is dat het Nederlandse strand niet ver van bekende grote steden ligt. Dat is aantrekkelijk voor toeristen, omdat ze zo in korte tijd zowel een bezoek aan het strand kunnen brengen als een bezoek aan een van de grote steden. De meeste toeristen trekken in het voorjaar en de zomer naar de Nederlandse kust voor een paar weken vakantie of een weekendje weg.

Caravans en kant-en-klare huisjes erg in trek

Een vakantie met de caravan is weer steeds populairder aan het worden in Nederland. Uit de verkoopcijfers van branchevereniging Bovag, KCI en VWE blijkt dan het aantal caravans dat is verkocht weer is toegenomen. Er is een trend zichtbaar die laat zien dat er naast nieuwe ook veel tweedehands caravans worden gekocht. Mogelijk is de toename deels te verklaren door het gegeven dat er meer middenklasse auto's worden gekocht, omdat de belastingvoordelen voor kleinere auto's (die vaak niet geschikt zijn om een caravan te trekken) zijn weggevallen. Naast caravans zijn kant-en-klare huisjes op campings erg in trek. Ook de aanschaf van een recreatiewoning is iets wat bij meer mensen weer speelt. De vewachting is dan ook dat er de komende jaren meer tweede wonngen worden verkocht in Nederland.

Op vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land blijft onder Nederlanders ook dit jaar populair. Het animo voor vakanties in Nederland is zelfs hoger dan het voorgaande jaar. Nederlanders zijn dit jaar vooral opzoek naar goedkope vakanties en last minutes aan zee. Voor langere verblijven kiest men het liefst voor een camping of vakantiebungalow, voor een weekendje weg het liefst voor een hotel.

Top evenementen zomervakantie

Ook dit zomerseizoen is er van alles te beleven aan de Nederlandse kust. Talloze activitieten en evenementen staat in de startblokken om de toeristen deze zomer te vermaken. Check voordat je richting je vakantiehuis aan de Nederlandse kust afreist de toeristenbureaus in de desbetreffende provincie.

Top bezienswaardigheden zomervakantie aan de Nederlandse kust

Ga je dit jaar met de zomervakantie naar een bestemming aan de Nederlandse kust? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een van de onderstaande bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden zijn dit jaar het meest in trek. Het overzicht is ook makkelijk als je nog niet zo goed weet waar je het beste heen kunt gaan in je zomervakantie.


Noord-Holland Schoorlse duinen, Schoorl Marinemuseum, Den Helder Strand Schoorl aan Zee, Schoorl Kennemer Duinen, Bloemendaal Bezoekerscentrum Schoorlse duinen, Schoorl Circuit Park Zandvoort, Zandvoort Nationaal Reddingmuseum, Den Helder IJmuider Zee- en Havenmuseum, IJmuiden Fort Kijkduin, Den Helder Vuurtoren Lange Jaap, Den Helder Kasteel Marquette, Heemskerk Afsluitdijk, Den Oever Snow Planet, Velsen

Friesland Boottocht Schoener Avontuur, Harlingen Avontuurlijk ontdekkingscentrum Aeolus, Sexbierum

Groningen Zeehondencrèche Pieterburen, Pieterburen

Waddeneilanden Ecomare, Texel Kaap Skil Museum van Jutters & Zeelui, Texel Wrakkenmuseum, Terschelling Vuurtoren Texel Eierland, Texel Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora, Texel Vuurtoren Ameland, Ameland Robbenboot De Zeehond, Ameland Landgoed de Bonte Belevenis, Texel Vuurtoren Schiermonnikoog, Schiermonnikoog Nobels Nostalgisch museum, Ameland Bezoekerscentrum Nationaal Park Duinen van Texel, Texel Blokarten, Terschelling Reddingsmuseum Abraham Fock, Ameland Vuurtoren Brandaris, Terschelling Koffiemolen / Formerumermolen, Terschelling Huifkartocht De Jan Plezier, Texel Texelse Bierbrouwerij, Texel Huifkarbedrijf Terpstra, Terschelling Boottocht TX10, Texel Hervormde kerk Den Hoorn, Texel Strandexpress, Ameland Sleepboot Egbertha, Texel Vuurtoren Vlieland, Vlieland Boerderij Hoogezand, Texel Texelse IJsboerderij, Texel Golfbaan De Texelse, Texel Strandbus, Terschelling

Zuid-Holland Louwman Automobielmuseum, Den Haag Nieuwe waterweg, Hoek van Holland Bloemencorso Bollenstreek, Noordwijkerhout Maeslantkering, Hoek van Holland Escher in het Paleis, Den Haag Panorama Mesdag, Den Haag Omniversum, Den Haag Ridderzaal, Den Haag Mauritshuis, Den Haag Landgoed De Horsten, Wassenaar Rosarium Westbroekpark, Den Haag Gemeentemuseum Den Haag, Den Haag Brandweermuseum Wassenaar, Wassenaar Paleis Noordeinde, Den Haag Space Expo, Noordwijk Bezoekerscentrum ProDemos - Huis voor Democratie en Rechtsstaat, Den Haag Bloemenveiling Flora Holland, Naaldwijk AFAS Circustheater, Den Haag Museum Noordwijk, Noordwijk Powerkite School, Noordwijk

Zeeland Plompetoren, Burgh-Haamstede Rederij Moermond MS Onrust, Burgh-Haamstede Polderhuis Museum, Westkapelle Wandelroute duinen van Schouwen, Burgh-Haamstede Speelcircus Bambini, Vlissingen Brouwersdam, Scharendijke Oosterscheldekering, Vrouwenpolder Vuurtoren Westkapelle, Westkapelle Molen de Lelie, Scharendijke Molen de Graanhalm, Burgh-Haamstede Terra Maris, Oostkapelle Pannenkoeken Restaurant Elsje Fiederelsje, Breskens

Een tweede huis in Italië – La Dolce Vita

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Recreatiewoning kopen - check de beheerder

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen