Pech onderweg tijdens uw vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Panne of schade aan je auto tijdens de vakantie

Wie met de auto op vakantie gaat zal het wellicht wel eens hebben meegemaakt; autopech. Erg vervelend als u op weg naar uw vakantiebestemming met panne onderweg komt te staan.
En ook kan het voorkomen dat u in uw vakantieland wordt getroffen door een gebrek aan uw auto.

Panne verkomen tijdens uw autovakantie

Verstandig is het om voor de start van uw autovakantie uw heilige koe is goed na te laten kijken bij een autogarage. Er zijn een aantal veel voorkomende problemen die de boventoon voeren als het gaat om de reis per auto naar de vakantiebestemming. Laat uw garagehouder hier extra op letten.
Ook zijn er enkele puntjes waar u op moet letten als u eenmaal bent aangekomen op uw vakantieadres. Ook die worden nader in dit artikel toegelicht.

Remschijven overbelast tijdens de vakantie

Dit is een probleem wat zich voordoet in bergachtige landen. Door de nodige afdalingen wordt de rem veelvuldig en intensief gebruikt dit heeft als gevolg dat deze te warm worden en bovenmatig snel slijten. Landen waar de remschijven op de proef worden gesteld zijn onder andere Oostenrijk, Zwitserland, het zuiden van Frankrijk en het noorden van Italië.
Laat de monteur voor vertrek dus goed de reminstallatie van uw auto nakijken.

Een defect brandstoffilter door de lange rit naar het vakantieadres

Mensen die met de auto op vakantie naar het buitenland gaan zitten vaak urenlang achter elkaar in de auto. De meeste mensen zien het afreizen naar hun vakantieaccommodatie als een noodzakelijk kwaad en bijna iedereen is gefocust op zo snel mogelijk bij de plaats van aankomst te geraken. Een lange autorit met vaak een relatief hoge gemiddelde snelheid kan ervoor zorgen dat uw brandstoffilter van de auto verstopt raakt. Laat dit dus ook voor vertrek controleren.

Een lekke band tijdens de vakantie

Dit is een vaak voorkomend probleem en staat in de top drie van autopech tijdens de vakantie. Door de lange autorit naar de vakantiebestemming hebben de autobanden veel te lijden. Bovendien kan het heel goed zo zijn dat u de vakantie doorbrengt in een land waar het wegendek beduidend minder is dan in ons eigen Nederland. Hierdoor slijten uw banden ook beduidend sneller en de kans op een lekke band wordt hierdoor groter.
Belangrijk is het dus om voor het afreizen naar uw vakantieadres de banden goed te laten controleren op een goed profiel. Bij twijfel kunt u er beter voor kiezen om een setje nieuwe banden op de auto te laten zetten. Want niets is er vervelender op tijdens de vakantie met autopech langs de kant van de weg te staan.
Vergeet natuurlijk ook niet om altijd een goede reserveband in uw auto te hebben liggen.

In het buitenland verkeerd tanken

Als u op weg bent naar uw vakantieland en op weg hiernaar door een ander land rijdt dan is de kans groot dat u minimaal één keer uw tank moet vullen. Vaak wilt u snel bijtanken en hier gaat het nogal eens mis. Doordat de brandstoffen in het buitenland nogal eens een andere benaming kan hebben gaan veel vakantiegangers hier de mist in. Door de haast tanken ze per ongeluk een verkeerde brandstof, dit me alle gevolgen van dien.
Raadzaam is het als u enige twijfel heeft of u bij de goede pomp staat, niet af te tanken voordat u zeker weet dat u de juiste brandstof tankt. Bij twijfel kunt u dit het beste vragen bij een medewerker van het pompstation.

Een lege accu op uw vakantiebestemming

Het kan nogal eens voorkomen dat u eenmaal aangekomen op uw vakantieadres uw automobiel eigenlijk niet meer gebruikt tijdens de vakantieperiode. Pas als de vakantie erop zit en u wilt terugreizen naar eigen land start u de auto en merkt u dat dit niet gaat. De kans is groot dat u problemen met uw accu heeft.
Verstandig is dan ook te laten controleren hoe de kwaliteit van uw accu is, als dit twijfelachtig kunt u het beste ervoor kiezen een nieuwe accu in uw auto te laten installeren. Als dit voor elkaar is kunt u gerust uw auto zonder te starten bij uw vakantiepark laten staan.

naast bovengenoemde problemen kunt u natuurlijk ook worden overvallen door een ander type autopech. Het verstandigste is dan ook om voor de start van de autovakantie de wagen te laten controleren door uw autovakman. Dit verkleind de kans op autoproblemen tijdens de vakantie aanzienlijk.
Denk er ook aan om uw reisverzekering te controleren voordat u afreist naar uw vakantiebestemming.

Goedkoop op vakantie, het is mogelijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Wandelvakantie Canarische Eilanden

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen