Voordelige vakantie in eigen land

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Voor een gunstige huurprijs een huisje huren in Nederland

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking denkt dit jaar niet op vakantie te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Hier blijkt ook uit dat Nederlanders vooral willen bezuinigen op reisjes naar het buitenland. Willen ze er toch eventjes tussenuit, dan kunnen ze nog altijd terecht in verschillende vakantiehuisjes in eigen land. Maar waar moet op gelet worden als je een zo voordelig mogelijke vakantie wilt boeken?

Locatie
In Nederland zijn er een aantal locaties populairder dan anderen. Scheveningen is bijvoorbeeld een echte toeristentrekker! Denk je aan zomer, dan denk je aan zon, zee en strand, en dat is juist hetgene wat je in de Haagse badplaats vindt. Zo zijn er ook populaire woningen op de Waddeneilanden en in andere plaatsen aan zee. Je kunt je voorstellen dat deze huisjes, vanwege hun populariteit, wat prijziger zijn dan de vakantiehuizen in het binnenland. Wil je toch wel aan het water liggen op een mooie zomerse dag? Kies dan voor een voordelig huisje in de buurt van of aan een meer. Met de Roompot kortingscode boek je bijvoorbeeld een huisje in het Limburgse vakantiepark Roompot Weerterbergen. Op het park is een grote recreatieplas én je zit ook nog eens dicht in de buurt van België en Duitsland. Zo krijg je toch nog een beetje het buitenlandse vakantiegevoel!

Periode
Het zal je niet verbazen, maar in het hoogseizoen gaan de prijzen van vakantiehuizen een flink stuk omhoog. Deze periode loopt ongeveer van begin juli tot en met eind vakantie, twee maanden dus. Dat zijn meestal de maanden waarin de scholen gesloten zijn en dus hele gezinnen op vakantie gaan. Zoek maar eens uit wanneer jouw gezin precies vakantie heeft. Begint dat nog voor het hoogseizoen? Boek dan een huisje in het laagseizoen. Dat scheelt je toch weer een aantal tientjes. Ook iets om over na te denken: ga je een week, of een weekend weg? Of boek je een midweek? Een weekend is over het algemeen prijziger dan een midweek. Met de actiecode Centerparcs zorg je dat de prijs nog een stukje omlaag gaat!

Wees op tijd
Weet je nu al dat je écht niet op vakantie gaat in het buitenland en heb jij je vakantiedagen ook al vastgelegd op het werk? Ga dan snel het internet op en boek binnen de aankomende weken je huisje. Dan maak je namelijk gebruik van de vroegboekkorting! En dat kan wel zo'n twintig procent of meer van de prijs afhalen. Als je op tijd gaat zoeken naar een geschikt vakantiehuisje, zul je nog meer interessante aanbiedingen tegenkomen. Of wees laat In plaats van een vroegboekkorting aan het begin van het jaar, is het ook een optie om vlak voor je vakantiedagen het internet op te gaan om te zien welke last minute aanbiedingen er allemaal zijn. De vakantieparken willen de huisjes natuurlijk het liefst vol dan leeg zien, dus zullen de prijzen een flink stuk omlaag gaan hoe meer de datum nadert.

2de huis verkopen: denk aan de presentatie

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Vakantiehuizen huren van particulieren

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen