2de huis verkopen: denk aan de presentatie

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Met de verkoop van je tweede woning is het erg belangrijk om deze zo goed mogelijk te presenteren

Woningstyling, metamorfoses, herinrichting, etc. Zet op een zaterdag- of zondagmiddag de televisie aan en je wordt ermee doodgegooid. Het lijkt wel of iedereen ineens binnenhuis architect is geworden. Wat echter nog veel erger is, zijn de acteurs en actrices die zich zomaar als makelaar voordoen, maar dat is weer een heel ander verhaal. Deze keer iets over het belang en het effect van een goede presentatie voor de verkoop van een woning. Want…het verschil is te merken…

 

Een jaar later…

Vorig jaar schreef ik in oktober een blog over de makelaar, die in Spanje tevens stylist en fotograaf is. Ik legde toen uit, dat het in Spanje nog wel een hele tijd zou duren voordat ook hier het begrip ‘woningstyling’ door zou dringen. Echter, nu ruim een jaar later, hebben sommige mensen het door. Natuurlijk is het niet zo, dat de gespecialiseerde stylisten en woning fotografen als paddenstoelen uit de grond schieten, zoals dat in Nederland het geval is, maar de opdrachtgevers die hun huis willen verkopen, beginnen het te begrijpen.

Reputatie vooruit gesneld

Als mensen mij nu bellen omdat ze hun woning willen verkopen en daarvoor een afspraak willen maken, leg ik aan de telefoon al uit wat ik ga doen. Dat deed ik voorheen ook al, maar het lijkt wel of mijn werkwijze zichzelf onder de verkopers verspreid heeft, want men zegt het al gehoord te hebben. Dit maakt mijn werk uiteraard een stuk makkelijker en de verkopende opdrachtgever, die gewend is dat een makelaar met een pocketcamera door het huis rent om foto’s te maken en een omschrijving samenstelt aan de hand van die foto’s, is veel meer op zijn/haar gemak als hij/zij ziet dat er aandacht wordt besteed aan de presentatie van de te verkopen woning.

Normaal gesproken schrijf ik geen blog over een bepaalde woning, maar voor deze ene keer wil ik een uitzondering maken omdat deze luxe villa zo perfect aansluit bij dit onderwerp. Ik werd gebeld door de Spaanse eigenaar van een grote villa hier in Vera. Zij wilden het huis verkopen en hadden via diverse vrienden en kennissen gehoord hoe wij te werk gaan. Ik legde hen uit dat ik, naast het controleren van al het papierwerk en het opstellen van een omschrijving, tevens foto’s zou maken tijdens mijn bezoek. Daarom verzocht ik hen om ervoor te zorgen, dat het huis opgeruimd zou zijn, zodat het ook voor mij een perfecte eerste indruk zou geven als ik langs zou komen. De afspraak werd gemaakt en ongeveer een week later stond ik op de stoep.

 

Dekbed met bijpassende gordijnen

Deze mensen hadden echt 100% begrepen wat verkoopstyling inhoudt. Alles was piekfijn in orde, opgeruimd, fris en dus ruimtelijk. De woonkamer was afgesloten en de kleine kinderen werden naar buiten gestuurd, zodat ze er binnen geen rotzooi van zouden maken. Nou heb ik al veel interieur metamorfoses gezien, maar als het beddengoed is afgestemd op de gordijnen in de desbetreffende slaapkamer, dan ga je naar mijn idee zelfs nog een stapje verder dan de zogenoemde professionele stylisten.

Hoewel het maken van de foto’s van deze grote villa wel even wat tijd in beslag nam, zorgde de goede voorbereiding ervoor, dat het makkelijk en vooral heel plezierig werken was. Toen ik later de verkooppresentatie met de foto’s aan de opdrachtgever liet zien, waren zij ook zeer verheugd met het resultaat. Ze waren blij dat alle voorbereidingen niet voor niets waren geweest en beloofden dat het net zo netjes zou zijn wanneer er mensen zouden komen kijken.

Aandacht voor presentatie goed voor iedereen

Zo ziet u dat een goede woningpresentatie, zoals u die op onze website treft, een samenwerking is tussen de verkoper en de makelaar. We trachten om een zo goed en compleet mogelijk beeld te geven in zowel beeld als tekst zonder de waarheid te verdraaien. We begrijpen dat u veel wilt zien om een goede indruk te krijgen voordat u een afspraak maakt om de gewenste woning(en) in Spanje te komen bekijken. Daarom gaan we door op de ingeslagen weg, want als zowel de verkoper als de potentiële koper tevreden is, dan werpt de woningpresentatie van alle kanten haar vruchten af.

Ontwikkeling verkoop 2de huis Italie

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Voordelige vakantie in eigen land

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen