Wat is nou precies een stuga ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Stuga is een typische Zweedse benaming voor een vakantiehuis in Scandinavische land

Dit is een vraag die fervente Zweden liefhebbers waarschijnlijk direct kunnen beantwoorden maar bij veel andere mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen. Het is een term die duidt op de typische accommodaties die er in dit Scandinavische land te vinden.
Om het maar beknopt samen te vatten kun je stellen dat een stuga een houten vakantiehuis is. Deze zijn door geheel Zweden heen te vinden en veelal gelegen in natuurrijke gebieden. De woningen zijn veelal dan ook gelegen om een groot perceel grond. In het begin waren het veelal lokalen mensen die een Stuga verhuurden aan vakantiegangers. De laatste jaren hebben ook steeds meer vakantieorganisaties Zweden ontdekt als ultiem vakantieland voor natuurliefhebbers. Dit maakt het dat er een groeiend aantal van dit soort vakantiehuizen in Zweden te huur wordt aangeboden. Maar door het dunbevolkte karakter van het land kun je nog steeds de ongereptheid van dit deel van Scandinavië ervaren.

Waarom een stuga in Zweden huren

Ben je een buitenmens en geniet je ervan om te gaan hiken door de natuur of met een mountainbike door de bossen te razen. Geniet je ongeachte het weerbeeld van het actief buiten zijn en staat inspanning tijdens de vakantie voor jou gelijk aan ontspanning. Dan is het huren van een stuga in het karaktervolle Zweden een prima optie.
Overdag lekker buiten bezig in de Zweedse natuur en dan na een heerlijke maaltijd wegdommelen voor de open haard van je vakantiewoning in het bosrijke Zweden.
Je ervaart dat je niet veel nodig hebt voor een geslaagde vakantie. De prachtige natuur geeft je volop energie en voor een heerlijke overnachting heb je meer dan genoeg aan een authentieke Zweedse blokhut op het platteland. Ervaar dit heerlijke land en huur snel een stuga in de door jouw gewenste vakantieperiode!

Een blokhut in Zweden huren en terug naar de natuur

Steeds meer mensen kiezen voor een actieve vakantie in een land welke nog niet overstelpt wordt met toeristen. In het noorden van Europa zijn er nog een aantal van dit soort landen te vinden en Zweden is hier natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Het heeft voor de buitenmens alles te bieden wat men zoekt. Een landschap met bossen, meren met kristalhelder water, unieke flora en fauna en ruimte! Dit alles maakt dit land bij wandelaars en fietser erg populair en ook in het binnenland van Zweden zijn er degelijke vakantiehuizen te vinden. Dikwijls niet met een overdaad aan luxe maar temeer aan een stukje gezelligheid. Er zijn fraaie stugas te vinden die een openhaard hebben en met een beetje geluk is er een inpandige sauna bij. Of dompel je onder in je eigen warmwaterbad in de tuin. Om het water warm te krijgen moet je alleen eerst wel even in het bos zelf voor je brandhout zorgen. Dit soort activiteiten zal er aan bijdragen dat je vakantie in Zweden een onvergetelijke tijd zal worden.

Verblijven op een vakantiepark in Tynaarlo

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

De diversiteit van Recreatiewoning.nl

Geplaatst op 28-11-2019 in Over Recreatiewoning.nl

0 reacties

Reactie plaatsen