Wi-Fi steeds belangrijker tijdens vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Vooral voor de jongere doelgroep is een vakantie zonder internetverbinding ondenkbaar.

Het internet valt niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven van ons Nederlanders. Bij steeds meer mensen staat de computer de hele dag (en nacht) aan. Je zou denken dat het tijdens de vakantie wel eens lekker zou zijn zonder computer maar niet is minder waar.
Steeds meer vakantieganger nemen zelf een laptop om tablet mee op vakantie en huren een vakantiehuis welke over draadloos internet beschikt.

Internet in je vakantieaccommodatie

Ook de vakantieganger wil op de hoogte blijven van het laatste nieuws tijdens de vakantie of wil via social media zoals Facebook en Twitter de kennissenkring op de hoogte houden van de gebeurtenissen op het vakantieadres. Daarom zorgen steeds meer verhuurders van vakantiewoningen ervoor dat er standaard draadloos internet in de accommodatie aanwezig is.
Mensen die een vakantiehuis willen huren letten er specifiek op of er Wi-Fi aanwezig is.
Je ziet nu dan ook de ontwikkeling dat steeds meer vakantieparken dit standaard of tegen een kleine vergoeding gaan aanbieden in alle vakantiehuisjes.

Draadloos internet in je vakantiewoning in het buitenland

Als je een vakantiewoning huurt in Nederland dan is Wi-Fi steeds meer standaard en ook de snelheid van het dataverkeer is doorgaans goed voor elkaar.
In het buitenland wil dat nog wel eens anders zijn. Net als in eigen land is het weliswaar sterk in opkomst. Maar de snelheid van het draadloze netwerk laat nogal eens te wensen over.
Dit zie je vooral als je een vakantiehuis huurt in het binnenland van bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. Ook in bergachtige gebieden kan dit nogal eens een probleem zijn. Dus ga je op vakantie naar een land als Oostenrijk of Zwitserland dan kan het zijn dat je weliswaar de beschikking hebt over draadloos internet maar is de praktijk dat het binnenhalen van data erg traag kan gaan. Het versturen van bijvoorbeeld vakantiefoto’s wordt dan een langdurig proces.

Als verhuurder van een vakantiehuis je accommodatie beter verhuurbaar maken

De consument wordt steeds kritischer dit gaat ook op voor mensen die een vakantiewoning willen huren. Via het internet worden talloze vakantiehuizen met elkaar vergeleken voordat er daadwerkelijke een accommodatie online gehuurd wordt.
Als verhuur moet je dus proberen jezelf te onderscheidden. Een snelle draadloze internetverbinding is absoluut een stukje meerwaarde. Biedt dit ook bij voorkeur gratis aan. Door dit direct in de verhuurprijs van je recreatiewoning te verwerken creëer je een stukje duurzaamheid. Communiceer (of beter gezegd promoot) de aanwezigheid van Wi-Fi dan ook in al je advertenties in kranten, bladen en je website.
Ook als je de vakantiewoning te huur aanbiedt via een vakantiehuizen website is het belangrijk hier de potentiële huurder goed op te attenderen.

Hoe pak je de reiskoffer het beste in

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Goedkoop op vakantie, het is mogelijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen