6 Tips om van je vliegangst af te komen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

Stap met gerust gevoel vliegtuig in op weg naar vakantieadres

Een op de drie Nederlanders heeft last van vliegangst. Het is dus helemaal niet gek als jij daar ook last van hebt. Maar evengoed is het natuurlijk erg vervelend als je met het vliegtuig wilt afreizen naar het land waar je een vakantiehuis hebt geboekt! Met behulp van de volgende zes tips kun je binnen no-time van je vliegangst afkomen.

1. Goede voorbereiding

Je kunt veel onnodige stress voorkomen als je je goed voorbereidt. Ga in ieder geval op tijd naar het vliegveld. Op deze manier hoef je je niet te haasten. Eenmaal daar kan je nog rustig iets eten of drinken. Trek comfortabele kleren aan en neem een iPod of iets dergelijks mee. Je kunt dan rustig muziek luisteren, zodat je je niet verveelt. Bovendien kun je je dan even lekker ontspannen. Neem bij voorkeur een directe vlucht, zodat je geen overstap hebt. Dit voorkomt weer stress bij het landen en opstijgen.

2. Vliegen is het veiligste vervoersmiddel

Het vliegtuig is in principe het veiligste vervoersmiddel op aarde. De kans dat je een ongeluk krijgt met het vliegtuig is vele malen kleiner dan een ongeluk met de auto. Een vliegtuig wordt door meerdere mensen gecheckt en mag niet opstijgen als er iets mee aan de hand is. Er zijn erg strikte veiligheidseisen aan het toestel. Bovendien zal de luchtvaartmaatschappij er alles aan doen om de vlucht zo plezierig mogelijk te maken. Het laatste wat zij willen, is dat hun naam slecht in het nieuws komt.

3. Functionering van het vliegtuig

Als je begrijpt hoe een vliegtuig in elkaar zit, is het gemakkelijker om te vertrouwen op het toestel. Er is een boek te koop, dat precies uitlegt hoe een vliegtuig werkt. Bovendien wordt er uitgelegd hoe de bemanning te werk gaat. ‘Over vliegangst en hoe kom je eraf’ van Lucas van Gerwen. De schrijver is zelf piloot, en psycholoog, en legt precies uit hoe het vliegtuig werkt.

4. Afleiding

Het laatste wat je wilt is nadenken over verkeerde scenario’s. Het vliegtuig kan neerstorten tijdens de vlucht, de piloot wordt onwel en ga zo maar door. Je kunt beter even lekker gaan lezen, puzzelen, films kijken of muziek luisteren. Ook kun je gezellig praten met je een medepassagier. Focus je liever op de eindbestemming en de heerlijke vakantie die in het verschiet licht dan de vlucht. Denk maar alvast na over het mooie vakantieoord waar je straks zit.

5. Ontspanning

Zorg dat je ontspannen bent in het vliegtuig. Een goede oefening om te ontspannen is om op je buikademhaling te letten. Zorg dat alleen je buik omhoog komt tijdens het ademen en dat je borst niet uitzet. Probeer zo rustig mogelijk te ademen. Je hartslag zal dan ongetwijfeld gaan dalen.

6. Gezond eten en drinken

Drink liever geen koffie voor vertrek. Laat ook de zoete etenswaren maar even staan. Suiker en cafeïne kunnen namelijk zorgen voor een verhoogd stressgevoel. Drink liever ook geen alcohol. Het klinkt wel erg ontspannend: een biertje of een glaasje wijn. Toch kan het angstgevoelens versterken. Je kunt er daarom beter voor zorgen dat je lichaam gevuld is met een lichte, gezonde maaltijd. Met behulp van deze 6 tips kun je je vliegangst zoveel mogelijk voorkomen! Plezierige vlucht!

Vernieuwen oversluiten hypotheek tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Vakantiepark de Weerribben in Paasloo

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen