Vernieuwen oversluiten hypotheek tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Geld besparen op financiering van recreatiewoning

In Nederland sluit met een hypotheek doorgaans af met een vaste rente, voor een looptijd van vijf, tien of bijvoorbeeld vijftien jaar. Banken in Spanje daarentegen, bieden over het algemeen variabele rentes aan bij hypotheken. Het voornaamste voordeel van deze hypotheken, is dat u profiteert van de tussentijdse dalingen in de rente. Ideaal, als u van plan bent om een recreatiewoning in Spanje aan te schaffen! De lage hypotheekrente van dit moment maakt het echter interessant, om de rente voor een langere tijd vast te zetten. Let wel, het verschil is maar liefst enkele procenten ten opzichte van de situatie vijf of tien jaar geleden! Het verbeteren van de voorwaarden van uw hypotheek kan op twee manieren, namelijk door uw hypotheek te vernieuwen of te kiezen voor het oversluiten van uw hypotheek.

Een hypotheek vernieuwen
Wanneer u kiest voor het vernieuwen van uw hypotheek van uw tweede huis, worden de bestaande voorwaarden van uw huidige hypotheek heronderhandeld bij dezelfde bank als waar de hypotheek loopt. Zo’n vernieuwing van een hypotheek kan verschillende veranderingen van de voorwaarden inhouden. Denk bijvoorbeeld aan een renteverandering, een verhoging van het hypotheekbedrag, een verandering in de looptijd van de hypotheek, de tenaamstelling of de hypotheekvorm.

Bent u het er met de bank over eens, welke veranderingen u wilt doorvoeren? Laat de vernieuwing dan formaliseren. Vaak dient de hypotheekakte hiervoor te worden aangepast. Dit kunt u niet zelf doen, maar dient te worden gedaan bij de notaris.

Hypotheken oversluiten voor lagere maandlasten
Naast het vernieuwen van uw hypotheek, kan ook het oversluiten van een tweede woning hypotheek interessant zijn om uw maandlasten te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn, als uw bank niet mee wil gaan in de voorgestelde veranderingen. Bij het oversluiten van een hypotheek, verandert u van geldverstrekker. 
Dit is misschien niet iets wat u zomaar doet maar in sommige gevallen kan het een goede stap zijn. 

Checklist tweede huis kopen in het buitenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

6 Tips om van je vliegangst af te komen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

0 reacties

Reactie plaatsen