10 Populairste wintersportbestemmingen Europa

geplaatst op 19-10-2015
 Wintersport 
alt

Wintersport is onverminderd populair. Daarom hebben wij de 10 populairste wintersportbestemmingen van Europa voor jou op een rijtje gezet, gebaseerd op de populairste wintersportreizen bij de meest bekende reisorganisaties.

Wil je op je gemak de piste af skiën of juist razend snel? Wil je misschien lekker snowboarden, genieten van de omgeving tijdens een dagje langlaufen of gewoon heerlijk genieten van de après-ski mogelijkheden? Het kan allemaal.

1.       Les Trois Vallees (Frankrijk)
Op de eerste plaats staat Les Trois Vallees in het Franse Alpengebied waar zich maar liefst 6 gletsjers bevinden. Les Trois Vallees heeft een zeer gevarieerd skigebied met een totale lengte van maar liefst 600km. Tot half mei is het gebied verzekerd van sneeuw. In diverse funparks kunnen snowboarders zich uitleven, zoals in het bekende Moonpark in Méribel.

 

Een bekende plaats in dit gebied is Val Thorens. Het gebied is kindvriendelijk. Er worden al skiklassen aangeboden voor kinderen vanaf 3 jaar, uiteraard met een Nederlands sprekende skileraar. Naast Val Thorens zijn ook Les Menuires, Méribel en Courcheval uitstekende wintersportplaatsen voor een wintersportvakantie om nooit meer te vergeten.

2.       Ischgl (Paznauntal, Oostenrijk)
Een zeer populaire wintersportplaats is het altijd drukke Ischgl in het Paznauntal in Tirol, Oostenrijk. Hier worden de trends gezet. Het sneeuwzekere gebied heeft meer dan 200km pistes, waarbij zo’n 90% boven de 2.000 meter ligt. Eén van de beste skigebieden in Tirol is de Silvretta Arena. In dit gebied, samen met het nabijgelegen Galtür, Kappl en See, ligt meer dan 300km skipistes op jou te wachten. Ook voor het langlaufen zijn er hele mooie tochten aanwezig.

3.       Dolimiti Superski (Italië)
Italië heeft veel langlaufcentra, waarvan Val di Fiemme, een onderdeel van het populaire Dolimiti Superski, één van de grootsten is. Op ruim 150km aan pistes kun je hier van december tot aan het einde van het seizoen uitstekend genieten van alles wat dit prachtige winterlandschap te bieden heeft. Natuurlijk zijn hier ook voor alpineskiërs vele mogelijkheden.  Val di Fiemme biedt tal van mogelijkheden voor de echte wintersporters op elk gebied.

Er zijn 4 skigebieden, Alpe Cermis, Passo Lavazé/Oclinie, Ski Center Latemar en Passo Rolle die, samen met Ziano di Fiemme, met zijn lagere hellingen, zo’n 100km pistes hebben. Samen tellen ze 50 bergbanen en skiliften om de wintersporter naar elk plekje te brengen.

4.       Saas Fee (Zwitserland)
Een echte diamant op het gebied van de wintersport is het autovrije Saas Fee in de Alpen in Zwitserland. Het drop ligt op ongeveer 1.800 meter hoogte. Hier vind je ook één van de meest populaire snowboardcentra van Europa. Ook aan de kinderen is gedacht: Kids Funpark biedt alles voor de kleinere wintersporter. Ook voor alpineskiërs is er meer dan genoeg te beleven.

Bij Saas Fee kun je ook in de zomer nog gewoon skiën door de aanwezigheid van maar liefst 20 gletsjerpistes.  Voor de echte skiërs zijn de skigebieden Allalin, Speilboden / Längfüh, Pattjen en Fellskin echte uitdagers.

5.       Val d’Isère en Tignes (Frankrijk)
In de Franse Savoie zijn Val d’Isère en Tignes uitgegroeid tot één van de grootste skigebieden ter wereld, dat bekend staat als Espace Killy. Het gebied is enorm populair en is door de enorme hoogtes van december tot april sneeuwzeker. In de buurt ligt ook de gletsjer La Grande Motte waar zelfs in de zomer nog kan worden geskied.

Het enorme gebied heeft skipistes voor elk niveau, van beginner tot gevorderde. In het nabijgelegen aangelegd gebied Le Spot, op de flanken van Col des Vés  en Col du Palet, liggen snowboarders en freeriders van elk niveau hun kunsten vertonen op de geweldige freeride pistes en de snowboard parken. 

6.       Berchtesgadener Land (Duitsland)
Aan de Oostenrijkse grens, op een kleine 20km van Salzburg, in het oostelijke deel van de Duitse Alpen, ligt Berchtesgadener Land. Het gebied zich op de winter in zijn oorspronkelijk vorm richt. Hier kun je nog genieten van een romantische arrenslede tocht of van een enerverende wandeltocht op sneeuwschoenen. Uiteraard kunnen ook alpineskiërs en snowboarders genieten van de vaak pittige afdalingen in een nog bijna ongerepte natuur.

In deze regio liggen 5 skigebieden die gezamenlijk ongeveer 35km aan pistes voor de gehele familie hebben. Tussen Hoher Göll en de Watzmann ligt een leuk snowboardgebied waar de snowboarders zich kunnen uitleven.

7.      
Spindleruv Mlyn (Spindl, Tsjechië)
Het grootste en meest moderne wintersportgebied van Tsjechië is Spindleruv Mlyn (Spindl). Het gebied kent perfect onderhouden pistes en zeer moderne skiliften waar je van november tot en met april perfect terecht kunt voor je wintersport.

Svaty Petr en Medyedin zijn in dit gebied de belangrijkste gebieden. Ligt er geen sneeuw, dan worden de pistes met sneeuwkannen alsnog voorzien van een witte laag.

Dat wintersporten niet duur hoeft te zijn bewijst Spindleruv Mlyn, een aantrekkelijk wintersportgebied voor het gehele gezien tegen acceptabele prijzen.

8.       Pas de la Casa / Soldeu (Andorra)
In Andorra ligt de grootste skibestemming van de Pyreneeën met 110 afdalingen die samen zo’n 193km lengte hebben: Pas de la Casa / Soldeu. Tegenwoordig is het één van de meest belangrijke wintersportgebieden van heel Europa.

Het gebied is niet alleen populair bij de wintersporters voor skiën, snowboard, langlaufen, sneeuwschoenwandelingen, sneeuwscooter circuits, maar ook op het gebied helikoptervluchten en paragliding is er enorm veel te doen. Het kent zelfs een echte 2 Mickey SnowClub voor kinderen. Zo’n  450 ski-instructeurs staan klaar om de beginners op weg te helpen.

9.       Kleinwalsertal (Oostenrijk)
Kleinwalsertal in Oostenrijk is een sneeuwzekere skigebied voor de hele familie. Het kent skipistes met een totale lengte van zo’n 120km voor wintersporters van elk niveau. De echte professional kan zich helemaal uitleven in de hoger gelegen skipistes.

Veel skipistes in dit gebied zijn ’s avonds verlicht, dus je kunt er bijna dag en nacht terecht. Het gehele gebied is kindvriendelijk, zoals we van Oostenrijk gewend zijn, en je kunt er ook prima wandelen en langlaufen. Een uitstekend alternatief op slechts 750km van Arnhem.

10.       Zillertal Arena (Oostenrijk)
Eén van de grootste skigebieden dat Oostenrijk kent is de Zillertal Arena. Het biedt legio mogelijkheden voor iedere wintersporter, van jong tot oud en van beginner tot gevorderde, waardoor jouw sneeuwvakantie gegarandeerd zal slagen.

Het Zillertal gebied kent bijna 600km pistes om te skiën en snowboarden, 190km pistes om te langlaufen en zelfs ruim 400km wandelpaden voor een adembenemende winterwandeling.

Tijdens je wintersport kun je in het Zillertal verblijven in eenvoudige privékamers tot de meer luxe en comfortabele meersterren hotels. Bij Nederlanders is vooral Gerlos enorm populair. Hier werken veel Nederlanders, ook als ski-instructeur. Ideaal voor kinderen.