Gerlos

Gerlos

Plaats in Oostenrijk

De gemeente Gerlos is te vinden in het toeristische hart van de provincie Tirol.
Er zijn meerder dorpen die behoren tot deze gemeente behoren onder andere Ried, Gmüd, Mitterhof, Innertal en Schwarzbach.
Als u de vakantie in deze prachtige streek van Oostenrijk wilt doorbrengen, is een belangrijke eerste stap een vakantiehuis in Gerlos te huren. Daarna kunt u een nadere invulling geven aan uw vakantie in Tirol.
Het meest bekende is de vermaarde Zilltertal Arena met zijn prachtige skigebieden en schitterende vergezichten. Ook in de zomermaanden is hier voldoende vertier voor de toeristen te vinden.
In het Gerlostal kunt u lekker uit eten en ook zijn er gezellige horecagelegenheden te vinden waar u een afzakkertje kunt pakken. Moe maar voldaan zult u tegen de avond terugkeren in uw vakantiewoning in één van de Gerlos dorpen.


Toerisme

Tirol is waarschijnlijk de populairste vakantie provincie van geheel Oostenrijk. Dit niet in de laatste plaats door de spectaculaire natuur die hier te vinden is. Jaarlijks zijn er hier dan ook veel Nederlanders te vinden die hier de vakantie doorbrengen.
Het Zilltertal is zeer populair onder de toeristen, je kunt hier prachtig wandelen en fietsen. In de winter is Langlaufen hier een graag gedane bezigheid. Ook het Nationale Park Hoge Tauern wordt drukbezocht. De natuur is hier prachtig en dit is dan ook een locatie die populair onder recreanten is. Breng ook eens een bezoekje aan Mayrhofen, deze toeristenplaats is schitterend gelegen en heeft veel te bieden. Of doe Zell am Ziller eens aan, het spectaculaire buitenzwembad is een must. Deze is gelegen in een dal omringd door bergen. Direct aan de zonneweide loopt een spoor waar om het half uur een authentieke stoomtrein met dit wagonnetjes komt voorbij boemelen.
Boek een vakantiewoning in Gerlos Tirol en breng een onvergetelijke vakantie in het prachtige Oostenrijk door.

Plaatsnaam

Gerlos

Aantal inwoners

circa 800