3 tips om vakantiehuis met gemak te verhuren

geplaatst op 06-03-2019
 Tweede woning 
alt

Beschik je over een tweede woning in Nederland, Spanje of Frankrijk en zit je erover na te denken om deze te verhuren? Het investeren in een vakantiewoning is al een goede eerste stap. Met een vakantiehuis heb je zelf de vrijheid om er zo nu en dan heerlijk tussenuit te gaan en je hebt de mogelijkheid om wat extra geld te verdienen met de verhuur van het huis. In het begin lijkt dit wellicht lastig: hoe pak je het goed aan en hoe zorg je ervoor dat mensen voor jouw vakantiewoning kiezen? Om je vakantiewoning gemakkelijker te verhuren lees je hier enkele tips waardoor potentiële huurders gaan voor jouw vakantiehuis.

Zorg dat je opvalt

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een tweede huis als belegging. Dat is niet zo gek; je kunt namelijk behoorlijk wat geld verdienen door de verhuur van zo’n woning. Juist omdat er zoveel aanbod is, is het belangrijk dat je opvalt. Wat maakt jouw vakantiehuis anders dan de rest? Beschikt je woning over een sauna of een zwembad of is de woning wellicht op een prachtig perceel gebouwd? Wist je dat veel mensen op bepaalde filters zoeken, zoals een woning met een zwembad, een huisje met een open haard, een vakantiehuis in het bos of een vakantiewoning met een bad? Daarom kan het nooit kwaad om voordat je je woning gaat verhuren eens te zoeken op wat een vakantiehuis populair maakt. Vervolgens kun je daar met gemak op inspelen door je vakantiehuis te verbouwen of door bepaalde elementen toe te voegen of weg te halen. Wees overigens niet bang dat je je complete huis om moet gooien: zolang je vakantiehuis op een populaire plek staat (bijvoorbeeld aan de Spaanse kust of in de Franse bergen), zul je zien dat je je huis regelmatig kunt verhuren. Wanneer je woning opvalt zul je het vakantiehuis juist alleen maar méér en gemakkelijker verhuren.

Investeer in je woning

Omdat de eerste indruk van groot belang en dus cruciaal is, is het belangrijk dat je bepaalde eyecatchers in of bij je woning hebt die de doorslag kunnen geven. Om ervoor te kunnen zorgen dat je opvalt is het daarom aan te raden om de tijd te nemen om te investeren in je woning. Na het kopen van een tweede huis is de kans groot dat het geld op is. Dat betekent niet dat je niet direct aan de slag kunt gaan in je vakantiewoning. Geld lenen voor je vakantiehuis is heel gewoon; er is maar een klein deel van de mensen die een tweede huis hebben die zo’n plek met eigen middelen kan betalen. Er zijn verschillende leningen waar je voor kunt kiezen; lees je altijd goed in voordat je een lening afsluit. In sommige gevallen past een doorlopend krediet beter, terwijl je voor andere gevallen beter naar een persoonlijke lening of een WOZ-krediet kunt kijken. Laat je adviseren door een geldverstrekker zodat je altijd de juiste keuze kunt maken.

Let op de details van een huis

Zodra je het grote plaatje klaar hebt, is het tijd om te kijken naar de kleine dingen bij een vakantiewoning. Natuurlijk is een woning met een bad of een grote tuin al een aantrekkelijke keuze, maar wanneer de rest minder fantastisch is zullen mensen altijd verder gaan kijken. Zorg er daarom voor dat ook de details van je vakantiewoning kloppen én dat deze goed zichtbaar zijn op de foto’s bij je advertentie. Hierbij spreekt inlevingsvermogen een grote rol: potentiële gasten moeten zichzelf al kunnen zien zitten op je bank of zien liggen in het zwembad. Maak daarom het totaalbeeld in de details nog net iets aantrekkelijker. Dit kun je doen met een perfect bijgehouden tuin vol met kleurrijke bloemen, prachtige kunst aan de muur, mooi gedekte tafels (eventueel zelfs met eten en drinken erbij om het ‘knusse’ thuisgevoel te versterken) en aangename zitplekjes. Misschien kun je buiten een grote eettafel plaatsen tussen de fruitbomen of kun je een zitje met uitzicht maken waar men in de avond nog even lekker kan borrelen. Kortom: zorg ervoor dat mogelijke gasten zich al kunnen inleven in jouw gezellige vakantiewoning waardoor het ze persoonlijk al meer zal aanspreken dan andere woningen. Wedden dat je je vakantiehuis gemakkelijker zal verhuren?

Kortom: wanneer je je vakantiewoning waar dan ook ter wereld sneller en eenvoudiger wilt verhuren is het belangrijkste sleutelwoord “opvallen”. Zorg ervoor dat jouw woning net iets anders is dan de rest, benadruk de mooie aspecten van het vakantiehuis en ga voor detail. Raak de persoonlijke snaar bij jouw toekomstige gasten en zorg dat dit op de juiste manier wordt verpakt in de (online) advertentie. Grote kans dat je binnen no time met gemak je vakantiewoning in Spanje, Nederland, Duitsland of Frankrijk verhuurt.