6 Landen om alleen heen te reizen

geplaatst op 12-10-2015
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Ben je van plan om alleen te gaan reizen? Alleen reizen geeft een unieke ervaring, is spannend en biedt vele voordelen. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met een ander en jij bepaalt hoe lang je ergens heen gaat en waar je heen gaat.

Deze landen zijn perfect voor reizigers die solo reizen

1. Costa Rica

Costa Rica is een ontzettend mooi land voor degene die houdt van natuur. Het is ook nog eens heel avontuurlijk land. Er zijn ruim 30 nationale parken in het land en het behoort tot een van de gelukkigste landen ter wereld. In 2014 werd het land gerankt op plaats 12! Het land is niet alleen gelukkig, maar is ook ontzettend stabiel en veilig. Ook voor degenen die geen avontuur zoeken, is Costa Rica een goede bestemming. Er zijn namelijk ook verschillende stranden waar je op kunt relaxen. Daarnaast zijn er diverse marktjes, zoals in San José, waar je heerlijk een dagje kunt shoppen.

2. Vietnam

Vietnam is een land in Azië en staat bekend om onder andere haar vriendelijke inwoners en haar rijke cultuur. Het land heeft lange stranden, jungles en grote steden. Ho Chi Minhstad is een van de populaire steden van Vietnam dat veelvuldig wordt bezocht door toeristen. Het eiland Phu Quoc is daarnaast populair, omdat er diverse tempels staan die genoteerd zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wegen zijn gangbaar, dus je verplaatst je ook nog eens snel van A naar B in het Aziatische land.

3. Thailand

Thailand is het buurland van Vietnam. Dus mocht je tijd over hebben, kun je wellicht Thailand na Vietnam bezoeken. Ook Thailand heeft een rijke cultuur en vriendelijke inwoners. Men noemt het land ook wel: ‘’Het land van de lach’’. Ook in Thailand heeft men goede wegen en verplaats je je ook relatief snel. Daarnaast zijn er voldoende binnenlandse vluchten. De meeste toeristen beginnen in Bangkok, de hoofdstad van Thailand, en reizen vervolgens naar het noorden. Onder andere Chiang Mai is een populaire bestemming onder backpackers. Ook het zuiden van Thailand heeft veel te bieden: tropische eilanden, zoals Phi Phi zijn erg populair en zeer toeristisch.

4. Australië

Australië is een land dat erg ver weg is van ons kikkerlandje, maar zeker eens de moeite waard om te bezoeken. De meeste toeristen beginnen aan de oostkust van het land. Sydney is meestal de eerste bestemming. In Australië kun je gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer of je een kunt een auto huren. Australië is een westers land. Men spreekt hier Engels en de normen en waarden komen overeen met de westerse cultuur.

5. Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is het buurland van Australië. Het is het meest afgelegen land ter wereld en is daarom ook een verre reis. Desalniettemin heeft Nieuw Zeeland ontzettend vriendelijke inwoners en vindt er bijna geen criminaliteit plaats. Nieuw Zeeland heeft ontzettend veel gezellige plekjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Daarnaast is er een groot aanbod in hotels, hostels en kampeerplekken. Enkele avontuurlijke bezigheden zoals dolfijnen spotten, walvissen spotten of gletsjers bekijken vinden allemaal dagelijks plaats in Nieuw Zeeland. Ook skydiven, bungeejumpen en wild water raften zijn activiteiten die jou zeker een adrenaline kick zullen geven!
Kortom kun je gerust stellen dan Nieuw Zeeland hét land is om actief en ontspannen tegelijk te zijn. Er is zoveel te doen en tegelijkertijd is de rust altijd dichtbij!

6.De Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een ontzettend groot land met ontzettend veel bezienswaardigheden. Je kunt een jaar lang door de Verenigde Staten reizen en je bent nog steeds niet uitgekeken. Je kunt daarom wellicht beginnen met een reis naar New York. New York wordt gezien als de hoofdstad van de wereld en biedt tal van bezienswaardigheden. Enkele andere geweldige plekken zijn San Francisco en Las Vegas. Reizen naar de Verenigde Staten is vrij gemakkelijk, als je Engels spreekt is dat ook zeker een pluspunt.

Tips voor alleen reizen

Als je van plan bent om alleen te reizen, is het vooral belangrijk dat je je goed inleest. Elk land heeft haar gevaren en je kunt je er beter van bewust zijn alvorens je naar het land toe reist. Overal kan immers iets gebeuren en daarom moet je altijd op je hoede zijn: helemaal als je alleen reist. Daarnaast is het verstandig om regelmatig contact te houden met het thuisfront.