Bied je gasten het beste van het beste | Renoveer je vakantiewoning!

geplaatst op 22-07-2020
 Tweede woning 
Indien nodig, uiteraard. Wellicht is dat makkelijker gezegd dan gedaan voor iemand bij wie klussen en tuinieren niet in het bloed zit. Maar je wilt je huurders ook weer niet teleurstellen!
alt

Toch zal iedere vakantiewoning die je uitbaat er spic en span uit moeten zien. Wordt er niet aan alle basisvoorzieningen voldaan, dan kan dat je behoorlijk vernietigende recensies opleveren. En die bepalen heden ten dage grotendeels de mate van klandizie voor ondernemers. Kortom, op alle mogelijke gebieden wil je aan de voorwaarden van je publiek voldoen. Welke behoren daarbij tot de belangrijkste?

Hygiëne

Hierbij ligt uiteraard een behoorlijke verantwoordelijkheid bij de huurders. Maar dat komt omdat de laatste die van je vakantiewoning gebruik maakt, die ook weer netjes achter dient te laten. Je hoeft natuurlijk niet van je gasten te verwachten dat ze grote schoonmaak gaan houden op de dag van vertrek. Kijk daarom alle moeilijk te bereiken plekken goed na en doe eventueel wat schoonmaakwerk dubbel.

Zorg er ook voor dat zowel het sanitair als de ruiten er weer helemaal representatief uitzien voor de kwaliteit die jij te bieden hebt.

Vloer

Afhankelijk van het type ondergrond dat je in je vakantiehuisjes hebt liggen, kan de boel na een tijd flink gaan slijten of zelfs beschadigingen oplopen. En dat betekent veel onderhoud! Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dat te voorkomen. Namelijk een proces dat egaliseren heet. Dit betekent dat er een vloeibare laag over je ondergrond verspreid wordt. Die stolt en resulteert in een onderhoudsarme vloer. Eventuele beschadigingen zijn bovendien eenvoudig te herstellen via hetzelfde proces als hierboven beschreven!

Interieur

Niets heeft het eeuwige leven. Ook je meubilair en aanverwante zaken niet. Die zullen af en toe vervangen of gerepareerd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het tapijt en de gordijnen, maar ook aan stoelen, banken en tafels. Zittingen zou je eventueel nog kunnen vervangen of herstellen. Datzelfde geldt voor andere mankementen.

Toiletten, kranen, wasbakken, verwarmingen en douches moeten ook met regelmaat op hygiëne en functioneren worden gecontroleerd. En wat dacht je van andere voorzieningen, zoals koelkasten, fornuizen en koffiezetapparaten? Die kunnen maar beter naar behoren functioneren zodra de eerstvolgende gasten hun intrek nemen!

Tuin en omgeving

Ook hier mag er niks aan het totaalplaatje schorten. Het gazon moet er netjes bij liggen en eventuele bloemperken dienen een positieve en verwelkomende indruk te wekken. Dus geen verwelkende, hè?! Daarom zul je flink aan de slag moeten om de uitstraling van je vakantiehuisjes in stand te houden.

Uiteraard hoef je deze en andere klussen niet allemaal in je eentje op te knappen. In plaats daarvan kunnen vakmensen je de zwaarste klussen uit handen nemen! Zo heb jij weer tijd over voor andere belangrijke zaken, zoals bereikbaar zijn voor je klanten. Kijk op MyGo voor de specialisten die je nodig hebt bij jou in de buurt.