Buzet de truffelhoofdstad van Kroatië

geplaatst op 26-11-2015
 Zomervakantie 
alt

In het noorden van de regio Istrië is de stad Buzet te vinden. Deze plaats in Kroatië wordt door maar weinig toeristen aangedaan en dit is ook wel begrijpelijk daar er talrijke dorpen en steden te vinden zijn in dit land welke interessanter zijn.
Vakantiegangers die Buzet wel aandoen zijn vaak mensen met een culinaire achtergrond of in ieder geval een passie voor goed eten en lokale producten. Deze stad op het schiereiland Istrië staat bekend om zijn truffels zowel de witte als zwarte variant is hier te proeven in één van de lokale restaurants. Dit gegeven zet Buzet op de kaart als truffelhoofdstad van Kroatië en toeristen met een gastronomische achtergrond die in Istrië verblijven doen deze ingetogen provinciestad aan en dit bezoek is voor deze mensen één van de hoogtepunten van de vakantie.

Wanneer is het truffelseizoen in Kroatië gaande ?

Wil je tijdens je vakantie in Istrië de stad Buzet bezoeken om de lokale truffel te proeven dan is het goed te weten dat voor het genieten van de verse truffel dit seizoensgebonden is. Huur je in het zomerseizoen een vakantiehuis in Kroatië dan kun je genieten van de witte truffel.
Maar de echte truffelliefhebber heeft doorgaans een voorkeur voor de zwarte variant en deze is het beste te proeven in het najaar. Breng je de herfstvakantie in Kroatië door dan kun je in de lokale restaurants in en om Buzet genieten van de echte zwarte truffel. Ook als je de vakantie doorbrengt in Slovenië is het stadje goed bereikbaar daar het dicht tegen de grens is aangelegen.
Voor het proeven van de Kroatische truffels kun je dus stellen dat de tweede helft van het jaar de beste periode is en je een bezoek prima kunt combineren met een vakantie in de regio Istrië.

Het grensgebied van Kroatië en Slovenië meer dan de truffel alleen

Doe je de stad Buzet aan dan kun je moeilijk om de truffel heen. De aanwezigheid van deze mediterrane zwam zorgt ervoor dat dit een belangrijke inkomstenbron is geworden. Niet alleen voor lokale restaurants waar de zwarte en witte truffel in gerechten wordt verwerkt. Ook de toeristenbranche pakt zijn graantje mee met onder andere excursies in truffelgebieden en workshops hoe je deze paddenstoel kunt verwerken in allerlei gerechten. Vakantiegangers maken graag gebruik van deze mogelijkheden om meer te weten te komen over dit natuurproduct.
Breng jij de vakantie door aan de Sloveens of Kroatische kant van de regio Istrië dan moet je Buzet ook gewoon inplannen.
Hoewel er in deze streek natuurlijk veel meer te doen is met grotten, prachtige natuurgebieden, authentieke dorpjes en historische steden. Het culturele erfgoed is zeer divers en tijdens je verblijf kun je ook diverse activiteiten ondernemen en wij raden dit ook aan. Maar probeer een namiddag en avond in te ruimen om de truffelhoofdstad Buzet in Kroatië te ontdekken. Het zal je zeker bijblijven!