De 5 mooiste stranden van Ibiza

geplaatst op 02-06-2016
 Zomervakantie 
alt

Ga je aankomende zomer naar Ibiza? De parel van de Balearen welke garant staat voor een heerlijk verblijf. Wil je tijdens de vakantie genieten onder de Spaanse zon en ben je op zoek naar de beste plekken op dit eiland? Dan mag je deze vijf mooiste stranden van Ibiza niet missen!
Er zijn trouwens diverse vakantiehuizen op Ibiza te vinden welke dicht bij één van onderstaande zandstranden zijn te vinden. Bekijk welke plek het beste bij je past en zoek huur een passende accommodatie.

1. Cala Xarraca

Het veruit mooiste strandje van Ibiza vind je in het noorden: Cala Xarraca. Het is klein strand, maar wel erg mooi. Je hebt een prachtig uitzicht op rotsen en het water is bovendien helderblauw. Het strandje is (nog) niet zo bekend en daarom kun je er heerlijk genieten, zonder allerlei drukke toeristen om je heen!
Er is één restaurantje waar je Spaanse gerechten kunt eten. De verse vis is een aanrader.

2. Cala Jondal

Cala Jondal is nog zo’n klein strandje. Het is wel iets drukker dan Cala Xarraca, maar ook zeker de moeite waard. Cala Jondal is vooral bekend van de beachclub Tropicana. Het schijnt dat hier ook vaak BN’ers op af komen, dus wellicht dat je nog een celebrity tegenkomt!
Dit is geen strand als je voor absolute privacy gaat, maar de sfeer is wel prima!

3. Cala Vadella

Aan de andere kant vind je Cala Vadella. Dit prachtige strand is absoluut de moeite waard. Het is vrij groot en breed en omgeven door rotsen. Je kunt er per boot komen, maar je kunt ook wandelend op met de auto naar het strand reizen. De zee is hier niet echt diep, dus vooral voor gezinnen met kinderen is dit strand perfect.
Gezinsvakantie richting Ibiza worden stilaan populairder en wil je met je kroost afreizen naar dit eiland dan is het aan te raden een huisje te huren op loopafstand van dit zandstrand.

4. Cala Bassa

Cala Bassa is één van de mooiste stranden van Ibiza. Het zandstrand is breed en omgeven met prachtige bomen en rotsen. In de zomer is het hier wel erg druk, dus houd daar rekening mee!

5. Cala d’Hort

Last, but not least: Cala d’Hort. Het uitzicht op dit strand is misschien wel het mooiste uitzicht van het hele eiland. Op Cala d’Hort kijk je namelijk uit op de Es Vedra, oftewel de mystieke rots die voor het eiland ligt. Het strandje is populair en tegelijkertijd ook niet zo groot. In het hoogseizoen is het daarom vrij druk. Je kunt er overigens wel heerlijk een bedje huren en er zijn verschillende restaurants waar je een hapje kunt eten.

De diversiteit van de stranden geeft maar weer aan dat Ibiza een eiland is voor verschillende doelgroepen. Voordat je een villa of appartement gaat huren is het dan ook raadzaam na te gaan welk deel van Ibiza het beste bij je wensen aansluit.
Zo kun je zelf ontdekken waarom dit eiland in de Balearen voor zoveel mensen een verbluffende uitwerking op de mindset heeft.