Ibiza

Ibiza

Regio in Spanje

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje op Ibiza huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen op dit prachtige Spaanse eiland kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Ibiza veel meer dan een Spaans feesteiland alleen

De balearen bestaan uit drie eilanden welke vallen onder Spanje. Deze drie eilanden hebben ieder hen geheel eigen uitstraling en reputatie. Menorca staat bekend om zijn hordes jonge gezinnen welke hier een vakantie doorbrengen. Mallorca staat er om bekend dat veel mensen uit Duitsland hier een tweede huis (of huisje) hebben. Het eiland Ibiza heeft een reputatie dat het een party eiland is en dit klopt ook wel maar dit prachtige eiland heeft de bezoeker veel meer te bieden.

Voor een korte zonvakantie is Ibiza ideaal
Als u er eens lekker even tussenuit wilt maar niet te lang in het vliegtuig wilt zitten dan is een eiland van de Balearen een prima plek om de accu even op te laden. Een vakantiehuis huren op Ibiza is dan ook een prima gedachte. Op iets meer dan twee uur vliegen vanaf Nederland ligt dit prachtige eiland en binnen een uur na de landing kunt u al aan één van de prachtige stranden van dit eiland liggen. Dus ook een midweek of zelfs weekend afreizen naar Ibiza is prima te doen. Temeer omdat er ook enkele prijsvechters dit eiland aan doen. Een vakantiehuisje huren op dit Spaanse eiland staat dan ook garant voor een prettige vakantie.
Op Ibiza treft u prachtige zandstranden aan en bovendien zijn er leuke horecagelegenheden waar u lekker kunt relaxen onder het genot van een drankje en hapje. Tegen de avond kunt u dan na eerst heerlijk gegeten te hebben in één van de prima restaurants nog enkele uren lekker stappen gaan. Moe maar voldaan zult u diep in de nacht uw vakantiewoning weer opzoeken.
Ibiza een compleet eiland voor het doorbrengen van een heerlijke vakantie in uw eigen huisje.

Het eiland Ibiza heeft een levendige kunstscene
Als u een liefhebber bent van bijvoorbeeld schilderkunst dan bent u op dit eiland helemaal op zijn plek. Verlaat uw vakantiepark is voor een dag om met de auto de binnenlanden te doorkruizen. Dat is prima te doen want Ibiza is circa 80 vierkante kilometer groot en dus zeer goed bereisbaar. Er zijn diverse leuke ateliers te vinden op het eiland. Naast kunstschilders treft u er ook diverse beeldhouwers aan. En ook erg leuk is het bezoeken van de hippiemarkt. Hier kunt u voor weinig geld leuke sieraden en andere kunstzinnige producten bekijken en natuurlijk eventueel ook kopen.
Ook heeft Ibiza zijn geheel eigen architectuur. U treft er schitterende landhuizen in de binnenlanden aan en aparte moderne villa’s aan de kust. Een privévilla huren op Ibiza is trouwens ook mogelijk, compleet met eigen zwembad. Maar ook een bungalow op een recreatiepark huren is een prima optie.

Ibiza en natuur, deze combinatie gaat prima samen
Mensen die een natuurvakantie willen doorbrengen zullen niet snel het vliegtuig naar dit Spaanse eiland nemen. En dat is ook te begrijpen want Ibiza staat synoniem voor zon en uitgaan. Maar toch is er wel prachtige natuur te vinden op dit zoneiland. Dus als u bijvoorbeeld een wat langere vakantie doorbrengt op Ibiza dan is het een prima idee om één of zelfs twee dagen te spenderen aan de natuur elke dit eiland u wel degelijk te bieden heeft.
In de binnenlanden treft u bijvoorbeeld imponerende grottenstelsels aan, deze grotten kunt u onder begeleiding van een lokale gids bekijken. Ook zijn er diverse bossen en prachtige glooiende hellingen waar een diverse flora en fauna aanwezig zijn. Een vakantiehuisje huren in de binnenlanden van Ibiza is dan ook een leuk idee.
Als u dus weer eens overweegt een korte vakantie te willen doorbrengen op een lekker warm en divers eiland dan is deze parel van Spanje misschien wel net wat u zoekt. Ibiza, zeer divers.


Toerisme

Provincie

Ibiza

Oppervlakte

575 km2

Aantal inwoners

98.000

Hoofdstad

Eivissa