De kracht van dubbelzijdig tape: 4x huishoudelijke hacks

geplaatst op 18-09-2023
 Tweede woning 
alt

Dubbelzijdige tape is een enorm krachtig hulpmiddel voor klusjes en taken in en buiten je woning. Of je nu simpelweg wil vermijden om gaten in je muur te boren of het tape gebruikt om te versieren, het kan je in veel situaties uit de brand helpen. In dit artikel behandelen we vier manieren waarop je de dubbelzijdige tape in huis of in je recreatiewoning kunt gebruiken. 

Nooit meer struikelen

Dubbelzijdig tapir tape kun je erg goed gebruiken om je tapijten, kleden, matjes en trapmatten aan de vloer te plakken. Hierdoor zullen deze niet langer verschuiven en blijven ze veilig en netjes op hun plek liggen. Ook garandeer je hiermee je eigen veiligheid. De vloerkleden zullen niet langer omkrullen, waardoor je hier niet langer over zult struikelen of vallen. 

Houd je muren netjes

Heb jij net je muren geschilderd en vertik je het om hier gaten in te boren? Dan is dubbelzijdige tape de oplossing wanneer je je muur toch wilt voorzien van wanddecoratie. Dit type tape is namelijk enorm sterk, waardoor je niet enkel posters, maar ook fotolijsten en schilderijen aan de muur kunt bevestigen zonder dat je je muur hiermee beschadigt. Dit is ook erg handig voor de kamer van je pubers. Deze willen namelijk om de zoveel tijd nieuwe dingen aan de muren. Dubbelzijdige tape maakt dit mogelijk!

Tijdelijke decoratie tijdens het feestseizoen

Met het dubbelzijdige tape kun je tijdelijke decoratie opplakken. Dit is ideaal voor op een verjaardag of voor tijdens het feestseizoen in december. Plak decorstukken, slingers, lampjes of ballonnen op de muur, de deuren en de ramen zonder deze te beschadigen. 

Veiligheid voor kleine kinderen en huisdieren

Wist je dat dubbelzijdige tape de veiligheid van je kinderen en huisdieren kan garanderen? Zo kun je ten eerste kabels onder je tafel, kastjes of bureau tapen om deze op hun plaats te houden. Wanneer je de kabels plaatst op een plek waar kleine kinderhandjes of konijnentandjes hier niet bij kunnen, is de ruimte een stuk veiliger. Ook kun je tape gebruiken om de stopcontacten af te plakken of om stopcontact afdekkingen op hun plek te houden.

Zie je wel, dubbelzijdige tape kent enorm veel functies. Het geeft je de mogelijkheid om decoratie op de wand te plaatsen zonder je muur te beschadigen met boorgaten. Daarnaast garandeert de tape ook jouw veiligheid en die van de rest van je gezin. Voorkom struikelen of elektrische schokken met het simpele gebruik van dubbelzijdige tape. Heb jij al een rol in de kast liggen?