Dordogne

Dordogne

Regio in Frankrijk

Op vakantie naar de Dordogne, een prachtige regio in Frankrijk
Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de Dordogne huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze prachtige Franse regio kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken. 


Toerisme

U gaat voor een natuurvakantie, boek dan een zomerhuis in de Dordogne
Als u natuurliefhebber bent en dan ook zeker de natuur wilt betrekken in uw vakantie dan is het goed te weten dat de Dordogne u niet zal teleurstellen. Het landschap is zeer divers en bovendien heuvelachtig. Natuurlijk is er veel bos en grasland te vinden, maar ook is er een moerasgebied en de hoogteverschillen geven ook een extra dimensie. Zo kijkt u vanaf een heuveltop dikwijls zo in een dal waar u in de diepte een riviertje zich een weg ziet banen door het landschap.
Wellicht is een vakantiewoning huren in het groen van de Dordogne dan ook een prima idee voor u.

Cultuur opsnuiven tijdens uw vakantie in de Dordogne
Voor Franse begrippen is de regio Dordogne typsich Frans platteland. En dit klopt ook wel, het typische boerenleven op het Franse platteland treft u hier aan. En ook als u voor een wandeling of fietstocht gaat tijdens uw vakantie in de Dordogne zult u merken dat u veelal tussen boerenakkers en weilanden doorfietst. De boerencultuur maakt dan ook onlosmakelijk deel uit van de typische cultuur in deze streek van Frankrijk. Het is ook mogelijk om bij een lokale boer in de Dordogne een huisje te huren. Hiermee komt u midden in het Franse leven terecht.
Wat ook opvallend is in de Dordogne is dat het opvallend veel kastelen en andere historische gebouwen herbergt. Vele van deze prachtige oude gebouwen zijn te bezichtigen.

Provincie

Dordogne

Oppervlakte

9.060 km2

Aantal inwoners

460.000

Hoofdstad

Périgueux