Toerisme; het Medicipaleis in Florence

geplaatst op 10-11-2015
 Zomervakantie 
alt

In het midden van Italië is één van de mooiste steden van het land te vinden. De stad waar het om gaat is Florence en de talrijke historische gebouwen in het stadscentrum maken dit tot een waar wandelparadijs voor de ware cultuurliefhebber.
Zonder de andere bezienswaardigheden te kort te willen doen mag in ieder geval een bezoek aan het Medicipaleis niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze Italiaanse stad. Dit renaissancegebouw is ontworpen door Michelozzo en is medio de vijftiende eeuw gerealiseerd en mag rustig geschaard worden onder één van de toonaangevende gebouwen in Florence en de gehele regio Toscane.
De unieke bouwstijl en de roerige geschiedenis van dit paleis maken het tot een populaire bestemming onder toeristen uit vele landen.

Het Medicipaleis is niet alleen uniek in Italië maar geniet wereldwijde faam

Of u nu een doorgewinterd architect bent of gewoon een vakantieganger met interesse in oude bouwwerken. Over één ding is iedereen het eens, het Medicipaleis is met geen enkel ander bouwwerk op deze aarde te vergelijken. Zowel exterieur als interieur zijn uniek en als je in een vakantiewoning te Toscane verblijft en reeds een bezoek aan Florence ingepland hebt dan moet je enkele uren van je dag inplannen voor een bezoek aan het Pallazo de Medici. Dit bouwwerk bestaat uit drie verdiepingen. Vanuit de begane grond had je ook toegang tot de speciaal ontworpen renaissancetuin. De Medici ontvingen inwoners van Florence ook op de begane grond en zaken werden hier dan ook afgewikkeld. De rijkdom van de eigenaren van het paleis kwam naar voren door de prachtige afwerking van de vertrekken en de talrijke kunst die hier aan de muur hing, behalve schilderijen waren er ook veel beelden te vinden. Florence lijkt sowieso hier patent op te hebben, niet vreemd gezien de vele wereldberoemde kunstenaren die in dit deel van Toscane gehuisvest waren.

Florence en haar culturele schatten waarvan het Pallazo di Medici er slechts één is

Als één van belangrijkste culturele steden van Italië is het aanbod van historische hoogtepunten zelfs voor dit land ongekend. Brengt u de vakantie door in Toscane dan moet u deze stad dan ook aandoen. Deze is per voet prima te verkennen en het enigste nadeel is dat als u maar één dan in deze plaats doorbrengt u niet weet wat u moet gaan bezichtigen.
In onze optiek mag het Medicipaleis niet op dit lijstje ontbreken maar daar doet u talloze andere historische gebouwen, musea, stadspleinen en bruggen tekort mee. Ook is Florence een prima winkelstad met een breed aanbod. Ook het astronomische niveau is hoog en genieten van de lokale Italiaanse keuken is zeker mogelijk.
Wil je een goed beeld van Florence dat heb je aan één dag simpelweg niet genoeg. Gelukkig komen toeristen die de vakantie eens in Toscane hebben doorgebracht dikwijls terug. Bij een volgend verblijf in deze regio kun je zodoende de stad weer aandoen en het lijstje met culturele schatten gestaag aflopen.