Vakantie op de Veluwe vieren

geplaatst op 23-06-2020
 Zomervakantie 
 Wandelen 
De Veluwe, waarschijnlijk het bekendste natuurgebied van het land. Ook wel de groene longen van Nederland genoemd. Hier nog nooit geweest? Boek een natuurhuisje en laaf je aan de schoonheid van dit prachtige Nationale Park!
alt

Voor een vakantie met het hele gezin zit u in een vakantiehuis op de Veluwe goed. Een vakantie op de Veluwe betekent genieten van de adembenemend mooie natuur met uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, stuifzand, prachtige bossen en zacht stromende beken. Maar de Veluwe heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. De Veluwe staat voor ontspannend, actief, avontuurlijk en uitdagend en dat op nog geen uur rijden van de Randstad. Bovendien is deze Gelderse regio ook een plek om leuke uitstapjes te maken met de kinderen. Een dagje naar de Apenheul, het Dolfinarium of familiepretpark Koningin Juliana Toren staan toch vaak wel bovenaan op het lijstje.

 De Veluwe met kinderen

Midden in de Veluwse natuur vindt u allerlei vakantiehuizen waar u samen met uw gezin, familie of vrienden kunt genieten van een comfortabele accommodatie op een prachtige vakantiebestemming in eigen land. Vanuit uw accommodatie bent u binnen no time in de natuur. Samen kikkervisjes vangen, met de boswachter op zoek naar sporen van dieren of gewoon lekker met uw rug in het gras liggen luisteren naar het gefluit van de vogels. Of wat dacht u van een actief dagje? Ga gezellig met het hele gezin een dagje naar Klimbos Veluwe waar u in het grote groene bos kunt klimmen tot maar liefst 17 meter hoogte! Hier vindt u maar liefst acht verschillende parcoursen met ongeveer 120 overgangen die dwars door het bos lopen. De parcoursen lopen op in moeilijkheidsgraad zodat u met een echte uitdaging te maken krijgt. Voor de kinderen, vanaf 7 jaar, is er een speciaal klimbos die bestaat uit twee routes met meer dan 25 verschillende overspanningen. Of speel bij Glowgolf Apeldoorn het oer Hollandse spelletje midgetgolf, maar dan wel in het donker verlicht met blacklight. U speelt midgetgolf in een waanzinnig decor waarbij de banen, ballen en u zelf licht geven. Een leuk uitje, op een speciale manier, voor het hele gezin.

 Nationaal Park De Hoge Veluwe bezoeken

Breng tijdens uw vakantie een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe waar u zeker eens geweest moet zijn. Hier kunt u eindeloze wandelingen en fietstochten maken door de verschillende landschappen van loofbossen, dennenbossen en jeneverbessenbossen tot uitgestrekte heidevelden, vennen, zandverstuivingen en plassen. Tijdens het wandelen of fietsen heeft u altijd de kans om groot wild te spotten. Bent u hier aan het eind van de middag of het begin van de avond dan is de kans groot dat u een edelhert, wild zwijn of edelhert tegenkomt. Onderweg passeert u ook het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis Sint-Hubertus, één van de belangrijkste monumenten in ons land. Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh waar u ruim 180 tekeningen en bijna 90 schilderijen kunt bewonderen. Daarnaast zijn topstukken van moderne meesters als Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan te bezichtigen.

In de schoolvakanties worden hier vaak leuke speurtochten gehouden, dit in combinatie met een bezoek aan het Museonder. In het Museonder kunt u letterlijk een kijkje nemen onder de grond, erg leuk en leerzaam om eens te doen met uw kinderen. Dit museum is het eerste ondergrondse museum ter wereld waar de tentoonstellingen u steeds dieper en dieper de bodem in meenemen. Tijdens deze excursie is van alles te ontdekken en komt u op een interactieve manier alles te weten over de natuur, cultuur en historie van vroeger.

 Populaire bestemmingen op de Veluwe

De meeste bekende en populaire vakantiebestemmingen van de Veluwe zijn toch wel Wezep, Kootwijk, Harderwijk, Hoenderloo en natuurlijk niet te vergeten Garderen. Garderen is een echte aanrader voor natuurliefhebbers, actievelingen en gezinnen met kinderen! Ga een dagje naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn waar naast het bekijken van de prachtige sculpturen kinderen zelf een kunstwerk kunnen bouwen in de grote zandbak. Combineer deze vakantie ervaring met een verblijf op in een vakantiehuis op de Veluwe, zodat het een vakantie wordt om nooit meer te vergeten.

 Liever een vakantiepark?

Wellicht mist u de faciliteiten die aanwezig zijn zoals op een vakantiepark. Een speeltuin, zwembad, klimtoestellen of een animatieteam zijn bijna altijd wenselijk als u met kleine kinderen op vakantie gaat. Er zijn tal van vakantieparken in Nederland die allerlei prachtige vakantiehuizen aanbieden die luxe, nieuw en ruim opgezet zijn. De voorzieningen die eindeloos zijn en van alle gemakken voorzien zijn. Wellicht is een vakantiepark op de Veluwe een goed alternatief!