Een nieuw huis gekocht? Dit zijn handige tips om met een een verbouwing van start te gaan

geplaatst op 19-05-2022
 Tweede woning 
Het is natuurlijk super spannend als je bedacht hebt om een huis of tweede woning te gaan bouwen. Het leuke is dat je precies kan bedenken hoe jij je droomhuis wilt hebben. Door de eindeloze mogelijkheden wordt het natuurlijk wel lastig waar je moet beginnen. Er zijn eindeloos veel verschillende materialen waar je uit kan kiezen om je huis mee te laten bouwen. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het bouwen van je huis? Lees dan verder.
alt

PVC

Er zijn heel veel verschillende soorten kunststof platen. Een bekende die veel wordt gebruikt is PVC. Hier heb je twee soorten in: hard en geschuimd. Hard PVC is vormvast en zwaarder dan geschuimd, waardoor het vaak wordt gebruik voor de gevel van een huis als isolatie en vulstroken. Hard PVC heeft namelijk een lange levensduur, is vochtbestendig en geschikt voor binnen en buiten. Geschuimd PVC daarentegen kan je makkelijker vormen en is licht materiaal. Daarnaast is het gemakkelijk te bewerken en makkelijk schoon te maken. Tot slot is het in veel verschillende kleuren beschikbaar waardoor je niet beperkt wordt in je keuze. 

Plexiglas

Veel mensen zullen bij plexiglas platen denken aan echt glas wat in een raamkozijn zit, maar dat is niet het geval. Het is wel een doorzichtige kunststof die vaak wordt gebruikt als vervangen van echt glas. Een voordeel van plexiglas is dat het veel sterker is dan gewoon glas. Het materiaal is namelijk flexibeler waardoor het minder snel kan breken. Daarnaast is het gemakkelijker om te bewerken dan gewoon glas, waardoor jij geen rekening hoeft te houden met de vorm van de raamkozijnen bij het ontwerpen van je huis. Een ander voordeel van plexiglas ten opzichte van gewoon glas is dat het duurzamer is omdat het langer meegaat en dat het dezelfde isolatiewaarde heeft. 

De binnenkant

Bij het ontwerpen van je huis is het ook belangrijk om alvast te bedenken hoe je wilt dat het huis van binnen eruit komt te zien. Het zou namelijk zonde zijn als je huis af is met bouwen en dat je het dan wilt gaan inrichten, maar dat je dan niet genoeg ruimte hebt voor alle meubels die je zou willen kopen. Daarnaast is het ook goed om te bedenken hoe je je huis wilt decoreren, want het is zonde als je te weinig ruimte hebt voor wanddecoratie of een mooie vaas.