Geef slijtvaste kleur aan je recreatiewoning

geplaatst op 25-07-2023
 Tweede woning 
alt

Het hebben van een recreatiewoning is heerlijk. Je kan er zelf verblijven, maar deze ook verhuren om zo extra inkomsten te hebben. Om jezelf en andere vakantiegangers optimaal van je recreatiewoning te laten genieten, is het belangrijk dat alles er goed, mooi en verzorgd uitziet. Een slordig huis met gebreken, wordt al snel gezien als een afknapper van de vakantie of het weekendje weg. Zorg dus dat je geregeld onderhoud pleegt aan het vakantiehuis en verwen het interieur met een slijtvaste binnenlak, zoals Sigma S2U Nova Satin.

Gebruikerssporen

Heb je al eens stil gestaan wat je eigenlijk allemaal vastpakt als je in een huis bent? Alleen de keukenkastjes en de deur van de wc of badkamer worden al meerdere malen aangeraakt door verschillende handen. Dat is natuurlijk niet erg, want daar zijn deze deuren voor. Handen bevatten echter huidvet wat op de deurtjes achterblijft. Dat is heel normaal, maar laat op den duur wel gebruikerssporen achter. Je gaat dan bijvoorbeeld zien waar de deuren en kastjes het meest vastgepakt worden. Schoonmaken is op termijn geen optie meer; de slijtage blijft te zien. Het is dan juist goed om deze (en andere oppervlakken) eens een opfrisbeurt te geven.

Slijtvaste binnenlak

Om alle gebruikerssporen te laten verdwijnen, gebruik je bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Satin binnenlak. Deze verf is namelijk slijtvast en laat zich niet beïnvloeden door bijvoorbeeld huidvet. Daarnaast brengt het heel gemakkelijk aan. Je hoeft eigenlijk – na het voorbehandelen van het oppervlak – alleen maar een keer met de roller of kwast over het oppervlak te gaan en de kleur is aangebracht. Laat het wel goed drogen en natuurlijk is het belangrijk om voldoende te ventileren als je ermee aan de slag gaat.

Satijnzachte glans

Natuurlijk hoeven de oppervlaktes in je recreatiewoning geen spiegelglans te krijgen. Dat zou alleen maar afleiden of verblindend kunnen werken wanneer de zon erop schijnt. Kies daarom voor een satijnzachte finish. Satijnlak glanst ook, maar op een meer subtiele manier. Hierdoor krijgt je recreatiewoning een strakke, maar zachte, vriendelijke look. De perfecte sfeer voor een vakantiehuisje. Bovendien geeft het een heel verzorgd uiterlijk, wat weer belangrijk is voor de waarde van je vakantiehuis.

Kleuren in je eigen huisstijl

Het leuke aan een vakantiewoning is dat je deze volgens je eigen vakantievisie kan inrichten en decoreren. Waarschijnlijk heb je wel een duidelijk kleurenpalet uitgekozen, zoals groen en bruin voor het pittoreske huisje in het bos. Heb je een huisje bij het strand of water dan is het juist leuk om te spelen met blauwtinten, wit en beige. Met Sigma kun je alle kanten op. De basislak is wit, maar hier kunnen alle kleuren aan toegevoegd worden die jij wilt. Let wel dat het bij een recreatiewoning belangrijk is dat het huisje harmonieus en stijlvol overkomt. Je komt er immers om er te ontspannen. Heb je een eigen huisje in de vrije natuur wat niet verbonden is aan een keten, dan kun je natuurlijk echt je eigen smaak aan het huis toevoegen. Heb je een recreatiewoning op een vakantiepark gekocht, wat ook verhuurd wordt, dan is het verstandig om het kleurenpalet van het park aan te houden. Zij zullen je hierin ook zeker adviseren.

Tips als je gaat schilderen

Het is belangrijk om de tijd te nemen als je onderdelen van een woning gaat schilderen. Dat geldt zowel voor je eigen huis als voor de vakantiewoning. Het ligt er daarnaast ook aan wat je gaat schilderen. Dek bijvoorbeeld meubels af en plak ramen, vloeren en dergelijke af. Krijgen de muren een frisse laag verf, dan is het afplakken vanwege lekken aan te raden. Kan je onderdelen buiten schilderen, dan heeft dat de voorkeur. Maar ga je kastdeurtjes en dergelijke met Sigma S2U Nova Satin in huis schilderen vergeet dan niet om te ventileren. Gooi de schuifpui en de ramen lekker open en ga aan de slag.

Frisse uitstraling

Met de Sigma S2U Nova Satin geef je alles in huis een frisse uitstraling en maak je het zelfs kras- en slijtvast. De zijdeglans lak is geschikt voor alle binnendeuren (dus ook van badkamer of toilet), kozijnen, tafels, kasten, badkamer- en keukenkastjes en eigenlijk alle andere meubels oppervlakken binnen. Dus ook de pootjes of het framewerk van de bank, de houten eetkamerstoelen of krantenbak. Je gebruikt de lak samen met dezelfde tint verf. Het aflakken doe je in een soepele beweging. Is alles droog dan straalt de kleur en maakt de satijnzachte glans het helemaal af. Zo geniet je extra van je recreatiewoning.