Griekenland wel op vakantie, geen 2de huis

geplaatst op 31-05-2012
 Zomervakantie 
alt


Dit prachtige land waar jaarlijks vele toeristen een vakantie doorbrengen en vervolgens serieus overwegen een eigen vakantiewoning aan te schaffen is door politiek falen door diepe dalen gegaan. Maar de toeristensector lijkt langzaam uit het dal te klimmen. Voor de onroerend goedmarkt van tweede huizen lijkt dit voorlopig nog niet aan de orde.

Op vakantie naar Griekenland

Griekenland is bij Nederlandse toeristen altijd erg populair geweest. Toch was dit land enigszins uit de gratie geraakt bij ons en andere Europese landen maar de meest recente cijfers zien dat een vakantie doorbrengen in Griekenland en hier een vakantiehuis huren weer populairder wordt en weer richting de percentages gaan van voor de grote Griekse crisis.
Als vakantieland heeft Griekenland eigenlijk ook nooit ter discussie gestaan, het is er wel een tijdje onrustig geweest maar dit was eigenlijk bijna zonder uitzondering het geval op het vaste land. De vele Griekse eilanden die populair zijn onder de toeristen zijn zich altijd blijven richten op de vakantieganger uit het buitenland en hier kreeg je als vakantieganger eigenlijk weinig tot niks mee van de problemen waar het land mee te maken had. (en heeft)
Eilanden als Kreta, Corfu en Lefkas zijn dan ook weer als vanouds populair.

Tweede huis aanschaffen in Griekenland (momenteel) uit de gratie

Tegenover de goede berichten dat Griekenland weer in de lift zit als toeristische bestemming bij veel Nederlanders is er ook een keerzijde.
Momenteel overwegen er weinig Nederlanders om momenteel een tweede huis aan te schaffen in Griekenland. Dit is eigenlijk volledig terug te voeren op de instabiele financiële basis van het land. Doordat er nog maar weinig duidelijk is hoe Griekenland uit de crisis gaat komen durven er op dit moment niet veel mensen het aan om een 2de woning aan te schaffen op één van de Griekse eilanden. Dit is natuurlijk een logische gedachte want het is maar afwachten wat toekomstige politieke beslissingen voor uitwerking kunnen hebben op de (tweede) huizenmarkt in Griekenland.
Het kan nog wel enkele jaren duren voordat alle (financiële) problemen helemaal inzichtelijk zijn en nog belangrijker welke oplossingen hiervoor moeten worden gevonden.
Hopelijk komt Griekenland snel weer in rustiger vaarwater want het is wel degelijk een schitterend land om een 2e woning te bezitten.