Goedkoop met het vliegtuig op vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

Zoeken naar een betaalbaar vliegticket

Vliegtickets kunnen duur zijn, maar dat hoeft niet. Door rekening te houden met bepaalde aspecten, kan je goedkoop vliegen. Wij hebben voor jou een aantal mogelijkheden op een rij gezet waardoor je goedkoper kan vliegen.

Prijsvechters in de vliegwereld

De prijzen die luchtvaartmaatschappijen hanteren, kunnen onderling flink verschillen. Bekende en grote maatschappijen zoals de KLM zijn bijvoorbeeld goedkoper dan prijsvechters als EasyJet. Het voordeel van tickets van een prijsvechter is dat de tickets goedkoper zijn, maar je hebt ondertussen ook te maken met minder kwaliteit. Er is in die vliegtuigen vaak minder comfort en/of ruimte aanwezig. En vaak moet je betalen voor alle drankjes aan boord, terwijl bij grote maatschappijen soms ook drinken gratis wordt geserveerd. De meeste prijsvechters vliegen echter alleen maar binnen Europa, waardoor je gebonden bent aan een kleiner aantal landen.

Alleen handbagage is vaak het goedkoopst

Ga je vliegen met een prijsvechter? Neem dan zo min mogelijk bagage mee, alleen handbagage is het handigst. Voor elke koffer die je meeneemt in het laadruim, betaal je in verhouding veel geld t.o.v. grote luchtvaarmaatschappijen. Daarnaast mag je vaak maar één stuk handbagage meenemen.
Kun je niet alles in de handbagage meenemen dan is is het zaak om goed na te denken hoe je reiskoffer in te pakken op een manier waar je maximaal kunt profiteren van de extra kofferruimte. 

Vliegtijden, vroeg in de ochtend of laat op de avond

Niet alle vluchten die worden aangeboden door prijsvechters zijn goedkoop. Vooral de vluchten die aan het begin van de ochtend of het eind van de avond vertrekken zijn goedkoper.
Dit zijn tijdens waarop niet iedereen wil vliegen en hier kun je als budgetreizigers je voordeel mee doen en zodoende relatief goedkoop afreizen naar je vakantiebestemming.

Prijsvergelijking sites

Als het land van bestemming buiten Europa ligt, kan het zijn dat er geen prijsvechter is die je erheen kan vliegen, dan zal je dus al een duurdere maatschappij in de arm moeten nemen. Om toch geld te besparen, kan je verschillende maatschappijen met elkaar vergelijken op prijsvergelijking sites. Het kan soms ook voordelig zijn om vanaf een andere luchthaven te vliegen, bijvoorbeeld in België of Duitsland.

Last minutes richting je vakantieland

Een goede manier om goedkoop te vliegen, is door het boeken van een last-minute. Je hebt dan natuurlijk niet de garantie dat er ook echt een vlucht beschikbaar is. Last minutes zijn vooral verkrijgbaar bij de duurdere maatschappijen, omdat prijsvechters vaak al overboekt zijn (er vallen altijd wel een paar mensen af, waardoor het vliegtuig na afvallen van passagiers alsnog compleet gevuld is).

Vroegboeken kan je ook een goedkoop vliegticket opleveren

Als je liever geen last-minute ticket wilt boeken, kan je ook al ver van te voren boeken. Hoe meer plaats er nog in het vliegtuig is, hoe goedkoper de prijzen van de vliegtickets zijn.
Vergelijk de aanbiedingen van de verschillende vliegmaatschappijen en bespaar vele euro’s.

Op zoek naar tweede huis in het mooie Zweden

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

De rol van makelaar en notaris in Griekenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen