Huis kopen in Sevilla? Houd dit in de gaten!

geplaatst op 20-10-2022
 Tweede woning 
alt

Ben jij van plan om een huis te kopen in de prachtige Spaanse stad Sevilla? Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje en daarom ook geliefd bij mensen die op zoek zijn naar een vakantiehuis. De stad is makkelijk per vliegtuig te bereiken en je kunt goedkoop vliegen naar Sevilla met transavia. Ideaal voor als je bijvoorbeeld gasten wilt ontvangen of zelf graag vaak heen en weer naar Nederland gaat. Maar waar moet je nu allemaal nog meer op letten als je een huis gaat kopen in Sevilla? Hieronder staan een aantal dingen die handig zijn om in de gaten te houden tijdens de zoektocht naar een huis.

Kies een leuke wijk

Sevilla is een erg grote stad en heeft daarom ook leukere en wat minder leukere wijken om in te wonen. Het is erg handig om je van tevoren goed te verdiepen in wat voor een soort gedeelte van de stad jij wilt wonen. Heb je bijvoorbeeld kinderen en ben je op zoek naar een kindvriendelijke wijk? Dan kun je daar op gaan oriënteren. Of misschien wil je juist een huis aan de rand van de stad, waar je bijvoorbeeld je eigen bed & breakfast van kan maken. Dan is het goed om je te oriënteren op de omgeving rondom Sevilla. Wil je graag in het historische centrum wonen? Zoek dan alleen naar huizen die in het oude centrum te koop zijn en ga deze bekijken. Als je van tevoren al een idee hebt in wat voor wijk je wilt gaan wonen, wordt de huizenzoektocht een stuk makkelijker.

Let op de staat van het huis

Het is natuurlijk altijd belangrijk om de staat van het huis in de gaten te houden als je op huizenjacht gaat. Sevilla is een oude stad en vooral in het historisch centrum vind je veel oudere huizen waar meestal ook wat aan gedaan moet worden. Als je het niet erg vind om een huis te renoveren maakt dat natuurlijk niet zoveel uit, maar als je geen zin hebt in jarenlang klussen is het goed om je te oriënteren op de wat modernere huizen of huizen die onlangs zijn gerenoveerd. Zo weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan en niet opeens lang hoeft te klussen!

Na het lezen van deze tips kun jij een goede start maken met het zoeken naar een woning in Sevilla!