Met deze 4 tips krijgt je recreatiewoning meer karakter

geplaatst op 22-06-2023
 Tweede woning 
Wanneer je de eigenaar van een recreatiewoning bent, wil je vanzelfsprekend dat deze plek als je tweede huis voelt. Om dit voor elkaar te krijgen, is het zaak om deze woning meer karakter te geven. Dit kan echter een hels karwei zijn wanneer je niet weet wat je moet doen om dit doel te bereiken. Daarom hebben we deze blog in het leven geroepen, want hier vind je handige tips waarmee binnen mum van tijd je tweede huis vol met karakter zal zitten.
alt

Karpetten leggen

De eerste tip die we je mee willen geven, is om karpetten te leggen in je recreatiewoning. De meeste recreatiewoningen beschikken over een vloer van laminaat. Hoewel een vloer als deze mooi kan zijn, komt het een beetje kil en sfeerloos over. Daardoor wordt het een stuk lastiger om karakter in je tweede huis te krijgen. Om dit aan te pakken, is het slim om een karpet als vloer te gebruiken. Daardoor voelt je recreatiewoning ineens een stuk gezelliger aan. Bovendien heb je qua kleuren en texturen veel keuze via plekken als Sparo.nl. Daardoor vind je altijd iets dat bij je recreatiewoning past.

Gezellige meubelstukken

Ten tweede zal je recreatiewoning een sterkere persoonlijkheid hebben door gezellige meubelstukken toe te passen. Dit betekent dat je moet kiezen voor meubels met veel volume en textuur. Denk aan fauteuils, banken en bedden met pluche kussens. Probeer bovendien stukken te kiezen in kleuren die karakter toevoegen aan je recreatiewoning. Zorg er ten slotte voor dat de meubels duurzaam genoeg zijn voor een langdurig verblijf, zodat je nog jaren van je tweede huis kunt genieten. Hoe langer je de meubels hebt, hoe meer karakter ze zullen bevatten.

Interessante wanddecoratie

Verder is het zo interessante wanddecoratie je recreatiewoning meer karakter geeft. Kies hierbij voor kunst aan de muur die je persoonlijkheid en de stijl van je huis weerspiegelt. Dit kan bijvoorbeeld een abstract schilderij, een poster of een galerie wand zijn. Ook het toevoegen van planken om spullen op te zetten is een geweldige manier om wat karakter te brengen. Je kunt deze planken gebruiken om interessante souvenirs of boeken op te zetten. Wat je ook kiest; zorg ervoor dat het bijdraagt aan de unieke sfeer door een verhaal te hebben.

Warme kleuren

Tot slot is het van groot belang om voor warme kleuren te kiezen. Aardetinten en pastelkleuren zijn hier geweldig voor. Door deze warme kleuren toe te voegen, creëer je een gezellige sfeer die perfect is om in te ontspannen na een lange dag. Je kunt deze kleuren toevoegen aan de muren, meubels of kleine dingen zoals kussens en gordijnen. Warme kleuren geven je recreatiewoning de eigen smoel die het nodig heeft zonder dat alles te intensief wordt.