Oktoberfest in München en Beieren combineren

geplaatst op 02-12-2015
 Citytrip 
alt

U kent ze wel de mensen die in de tweede helft van september afreizen richting München in Zuid-Duitsland om een weekend of midweek helemaal los te gaan op dit grootse bierfestival.
Ze komen gebroken thuis door lange dagen door te brengen in één van de biertenten en te leven op vooral gerstenat en de typisch Duitse braadworsten.
Dikwijls hebben ze niet meer gezien als het terrein waar de tenten staan opgesteld en zien ze eigenlijk maar weinig tot niets van de stad München en de regio Beieren. Dit is toch erg spijtig, je overbrugt honderden kilometers per auto, bus, trein of vliegtuig en je brengt je mini-vakantie door op een festivalterrein van amper twee vierkante kilometer. De Oktoberfesten in München zijn absoluut uniek maar je de stad en de regio tekort als je alleen maar aan één van de lange biertafels zit. Een bijkomend voordeel is dat enige diversiteit aanbrengen in je vakantie niet alleen je een breder beeld op dit deel van Duitsland geeft, het is simpelweg ook een stuk gezonder!

Stop de lederhosen in de reiskoffer en haal de wandelschoenen eruit

Als je in september een vakantiehuis in Beieren huurt of een appartement in München met als belangrijkste doel de Oktoberfeesten aan te doen dan is het begrijpelijk dat je hier de vakantie ook mee start. Maar blijf niet je hele verblijf in de tenten hangen. Slecht voor je lever en bovendien loop je de kans mis om te genieten van als het moois wat de stad München te bieden heeft en laten we ook de rest van de regio Beieren niet vergeten. Volgens velen is dit het mooiste deel van Duitsland!
Dus combineer de vakantie tussen het consumeren van de inhoud die in de één liter pullen zit, het ontdekken van de geheimen van deze Beierse stad en natuurlijk deze provincie in Zuid-Duitsland.
Doe je de ene dag tegoed aan het goudkleurige gerstenat in één van de biertenten en kies de volgende dag voor een stukje cultuur, architectuur of een lange wandeling door het bergachtige achterland van Beieren. De gezonde buitenlucht zal er voor zorgen dat je een eventuele kater al snel achter je laat.

Wat is de beste periode om het Beierse Oktoberfest te bezoeken

De bierfeesten in München trekken miljoenen toeristen van over de hele wereld. Het totale feest duurt in totaal ook een goede twee weken. De start van dit grootste Bourgondische festival van Duitsland is altijd op de één na laatste zondag van september.
De eerste twee dagen zijn de drukste met de openingsrede van de burgemeester en parades door de stad München. Als je meer activiteiten wilt ondernemen dan alleen het bezoeken van de bierfeesten dan is het verstandig om de drukste dagen te mijden. Ook wel zo handig als je de stad München wilt verkennen!
Wat betreft accommodatie is het verstandig om op zoek te gaan naar een vakantiewoning buiten de stad. De huurprijzen van stadsappartementen liggen in deze periode een stuk hoger gezien de vele buitenlandse toeristen die op het Oktoberfest afkomen. Iets verder het achterland van Beieren in kun je vaak wel iets geschikts huren voor een prima huurprijs. Met het openbaar vervoer kun je makkelijk richting het feestterrein komen. Veel plezier!