Beieren

Beieren

Regio in Duitsland

De regio Beieren, een prachtige vakantieregio in Duitsland
Jaarlijks gaan vele vakantiegangers uit Nederland met het vliegtuig naar allerlei bestemmingen. Soms voor een typische strandvakantie, anderen gaan vooral voor de plaatselijke cultuur, geschiedenis en niet te vergeten de natuur  welke het desbetreffende land te bieden heeft. Als u tot deze tweede groep behoort dan is het voor u het overwegen waard om de regio Beieren welke gelegen is in het zuiden van Duitsland eens te bezoeken. Deze vakantieregio heeft de toerist absoluut veel te bieden. Een vakantiewoning huren in de regio Beieren staat dan ook garant voor het hebben van een leuke en actieve vakantie in dit deel van Duitsland.


Toerisme

Bezoek München eens voor de nodige cultuur tijden uw vakantie
De regio Beieren is een regio met een schitterende natuur en bovendien een prima uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes naar andere landen als bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland.
Maar als uw vakantiehuis in de regio rondom München staat dan raden wij u aan om deze prachtige stad zeker met een bezoek te vereren. Deze stad staat bij mensen uit Nederland en België voornamelijk bekend om zijn wereldberoemde bierfeesten. En elk jaar in oktober staat deze stad ook in het teken van dit evenement en komen toeristen van over de hele wereld naar München toe om hier tijdens hun vakantie enkele dagen te verblijven. Om de stad heen is het dan ook makkelijk om één van de vele vakantiehuisjes te huren in de regio Beieren of overnacht in een huisje in het centrum van München.
Maar er is veel meer te doen in de stad. De stad heeft een levendige cultuur op het gebied van eten en drinken. Er zijn dan ook talloze goede restaurants te vinden door de stad. Ook ligt de geschiedenis voor het oprapen. Vooral de oude gebouwen in München zijn het aanschouwen waard. Een dagje inruimen tijden uw vakantie in het zuiden van Duitsland is dan ook absoluut aan te raden. Als u per auto terug moet keren naar uw vakantiewoning in Beieren dan is het aan te raden dit pas na de avondspits te doen. Dit om lange wachttijden in de file te voorkomen.
Tenzij u een bungalow huurt op een vakantiepark dichtbij deze prachtige stad.

Beieren en natuur, dit gaat perfect samen tijdens uw vakantie in deze Duitse regio
Als u het zuiden van Duitsland heeft bereikt per auto dan zult u merken dat het deze vakantieregio een glooiend landschap heeft. Dit heeft natuurlijk ook de weerslag op de natuur in dit zuidelijke gedeelte van Duitsland. Beieren is populair bij de natuurliefhebber en het is dan ook letterlijk mogelijk een vakantiehuisje te huren midden tussen het groen.
Als u van wandelen houdt tijdens uw vakantie dan bent u in het zuiden van Duitsland helemaal op zijn plek. Er zijn talloze prachtige wandelgebieden te vinden. Maar ook voor een fietsvakantie is Beieren een prima plek, als u zelf uw fiets niet meeneemt kunt u deze dikwijls huren op het vakantiepark waar u verblijft. Fietsen door Beieren verveelt nooit tijdens uw vakantie in Duitsland.
Doordat de regio Beieren wat betreft klimaat toch een stukje warmer is dan Nederland, maakt het dat u hier ook perfect buitensporten kunt beoefenen. Er zijn schitterende meren en rivieren waar u een kanotocht kunt maken. Maar ook waterskiën is een populair tijdverdrijf. Als u een watersporter bent dan is het wellicht leuk te weten dan er ik Beieren ook diverse vakantiewoningen te huur zijn welke dicht aan het water liggen.
Kortom als u natuurliefhebber bent dan gaat u zich niet vervelen tijdens uw vakantie in het zuiden van Duitsland.
 
De wintersport doorbrengen in het Duitse Beieren
Wij Nederlanders reizen voor onze wintervakantie vaak af naar landen als Oostenrijk of Frankrijk. Maar in Duitsland is de regio Beieren is een prima plek om uw wintersport door te brengen. Er zijn tientallen skipistes te vinden en het is dan ook mogelijk om een chalet aan de piste te huren. Wilt u het liever iets rustiger aan doen tijdens uw wintervakantie in Duitsland dan is het leuk om te weten dan er ook prachtige langlaufroutes te vinden zijn in dit deel van Zuid-Duitsland. Een vakantiehuisje huren is wat dan betreft ook het hele jaar door een goed idee in Beieren.

Provincie

Beieren

Oppervlakte

70.552 km2

Aantal inwoners

12.560.000

Hoofdstad

München